Autor Wątek: zamówienie czy z placu?  (Przeczytany 2763 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tom__86

• Toyot Leżący
  • *
zamówienie czy z placu?
« dnia: 16 Listopada 2020, 09:52:33 »
Tak czytam rozmowy na forum od jakiś 2-3 tygodni i mam wrażenie że większość z was zamawiało auto do produkcji. Ja się już prawie zdecydowałem się na egzemplarz już gotowy stojący w Mszczonowie.
Czy jest jakiś inny powód niż brak gotowego egzemplarza że zamówiliście auto do produkcji? Może o czymś nie wiem...

Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Odp: zamówienie czy z placu?
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Listopada 2020, 10:01:39 »
Podczas zamawiania samochodu konfigurujesz go pod siebie. Sprzedawca najpierw sprawdza czy auto o takiej specyfikacji jest już wyprodukowane i stoi gdzieś na placu. Jak nie ma to zamawia dla ciebie samochód w fabryce. Jak swój zamawiałem w lutym to sprzedawca też zaczął szukać czy ma taki samochód gdzieś na placu - wtedy przypomniałem mu że auto ma być z bieżącego roku, a nie z poprzedniego i zamówienie poszło do fabryki.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Listopada 2020, 10:08:11 »
Tak jak napisał Yogi - po prostu nie było takiego auta na stocku :) Gdyby było - wziąłbym z placu :) Czasami to pierdoła - np. kolor nie ten, a czasami po prostu nie ma takiej wersji wyposażenia (vide Executive,którego chyba nikt nie trzyma na stocku) lub brakuje dodatkowych pakietów (Style,Tech czy VIP) i trzeba auto zamawiać z fabryki :)

b5tc

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Listopada 2020, 10:41:24 »
Ja też brałem gotowca  :-)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Listopada 2020, 11:07:06 »
Jak wyżej, nawet kosztem koloru, a i tak za dużo było czekania.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Listopada 2020, 12:30:08 »
Tak czytam rozmowy na forum od jakiś 2-3 tygodni i mam wrażenie że większość z was zamawiało auto do produkcji. Ja się już prawie zdecydowałem się na egzemplarz już gotowy stojący w Mszczonowie.
Czy jest jakiś inny powód niż brak gotowego egzemplarza że zamówiliście auto do produkcji? Może o czymś nie wiem...

Jak na placu nie ma opcji, którą wybrałeś a na której Ci zależy to pozostaje produkcja.
- jak brałem pierwszą Toyotę to wypaśny model w bardzo dobrej cenie był tylko z produkcji, zdecydowałem się poczekać 3 miesiące
- jak kupowałem drugą to model bardzo dobrze doposazony był w produkcji ale czekałem tylko 1.5 miesiąca na niego. Jedyne czego żałuję to że nie zdecydowałem się poczekać jeszcze jeden miesiąc na opcję Dynamic z Safety Sense i trochę wygodniejszymi fotelami...
- jak kupowalem ostatnio Corollę to egzemplarz w wersji jaką chciałem był w Mszczonowie i mogli go doposażyć na miejscu w dodatkowe pakiety jakie chciałem. Czekałem 2.5 tygodnia.

Jeśli nie masz ciśnienia a korzystniejsza dla Ciebie opcja jest w produkcji to poczekaj.
Ja raz nie czekałem i trochę żaluję bo za różnicę w cenie auta 1.5k mógłbym jednak mieć ten SS...
Tyle że już byłem pół roku bez auta i mnie szlag trafiał więc nie wytrzymałem :/

Offline tom__86

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Listopada 2020, 13:59:41 »
ok. Dzięki bardzo.
Wybrana i w 100% pasująca Corolla TS 1.8 comfort+tech stoi na placu. Druga opcja to było zamówienie w innym kolorze na z odbiorem chyba  koniec roku, ale już MY21 więc nieszczególnie chciałem zmieniać decyzję.
Teraz mnie tylko upewniliście żeby zostać przy placu

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Listopada 2020, 15:15:54 »
ok. Dzięki bardzo.
Wybrana i w 100% pasująca Corolla TS 1.8 comfort+tech stoi na placu. Druga opcja to było zamówienie w innym kolorze na z odbiorem chyba  koniec roku, ale już MY21 więc nieszczególnie chciałem zmieniać decyzję.

A ta z placu nie jest MY21? To upewnij się,że Android Auto i/lub Apple CarPlay działają w niej,bo dopiero w tym roku i nie wiem czy nie właśnie w MY21 jest to w standardzie

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Listopada 2020, 18:19:31 »
ok. Dzięki bardzo.

A ta z placu nie jest MY21? To upewnij się,że Android Auto i/lub Apple CarPlay działają w niej,bo dopiero w tym roku i nie wiem czy nie właśnie w MY21 jest to w standardzie
Rocznik modelowy zaczyna się chyba jakoś koło września i z tego co pamiętam to od września/października 2019 było już AA w standardzie, jako pakiet Connect.

Polecam do tego pakiet Style, niby niewiele, ale trochę lepsze światła i przyciemniane szyby robią robotę ;-)

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Listopada 2020, 18:27:30 »
od września/października 2019 było już AA w standardzie, jako pakiet Connect.
To nie był standart tylko za dopłatą 1000 zł właśnie w pakiecie connect.

Offline chabciu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Listopada 2020, 19:18:21 »
od września/października 2019 było już AA w standardzie, jako pakiet Connect.
To nie był standart tylko za dopłatą 1000 zł właśnie w pakiecie connect.
Standard od czerwca/lipca 2020.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline tom__86

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Listopada 2020, 21:56:06 »

A ta z placu nie jest MY21?
W MY21 dochodzi GPF i odstraszacz pieszych. Jest chyba gdzieś wątek o tym.

Ta na placu jest MY20 tak przynajmniej mnie zapewniają. A tych ulepszaczy wolałbym uniknąć.

« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2020, 21:58:09 wysłana przez tom__86 »

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Listopada 2020, 23:18:37 »

A ta z placu nie jest MY21?
W MY21 dochodzi GPF i odstraszacz pieszych. Jest chyba gdzieś wątek o tym.

Ta na placu jest MY20 tak przynajmniej mnie zapewniają. A tych ulepszaczy wolałbym uniknąć.

Ja wiem co dochodzi w MY21 :) Po prostu pytałem w kontekście AA/AC w standardzie - bo jak napisali przedmówcy - to jest dopiero od połowy tego roku w standardzie, wcześniej trzeba było zapłacić 1k za pakiet connect,a teraz robią to za bodajże 300 zł - więc jak już będziesz się targował o cenę,to warto dorzucić to do oferty ;)

No i trochę mało danych o tym aucie - w sensie wyposażenia - no ale jeśli uważasz,że Tobie to wystarczy,to myślę że nie ma co się namyślać i tylko targować się o jak najlepszą cenę należy ;) Gdyby to co chcę było z placu,to pewnie też bym takie auto wziął zamiast czekać 3-3,5 msc :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Listopada 2020, 23:24:27 »
Panowie, nie dajmy się ogłupić i jeśli dany pojazd nam pasuje, do tego cena jest ok, bierzmy takowy nie patrząc na to czy już jest dostarczony, czy jeszcze nie. To wciąż nowy samochód, a jeśli rocznikowo starszy, to patrzmy na dodatkowy upust i jeśli 10k robi różnicę, ...amen
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline tom__86

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Listopada 2020, 12:05:22 »
Pierwsza myśl była żeby brać. Zwątpiłem, sam nie wiem czemu, ale już wróciłem
Dzięki

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl