Autor Wątek: Kabel / Interfejs diagnostyczny / TIS / Oprogramowanie - co używacie w RAV4 V  (Przeczytany 23104 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
Witam. Ma Techstream 15 i kabelek minivci, niestety jak podpinam w aucie to mi pokazuje cały czas not connected, co może być przyczyną? Brak sterowników a może źle podpinam, kostkę mam pod przyciskiem otwarcia klapy. Pozdrawiam

Ja nie chcialem czekać tak dlugo na kabel i z allegro przyszedl wczoraj.

Techstream + sterowniki do kabla .. to z neta poszperane i zainstalowane .. ale to mi troche zajelo, bo Chińczyki maja jakis lepszy dostep do software?u

noi z tym podpinaniem kabla do auta (na ON) to chwilami metoda prób i bł?dôw(wypinać-wpinać)

ai Podziekowanie dla 'Doswiadczonego' za ruszenie machiny Tech.. na grupie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
[/
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2020, 22:02:07 wysłana przez krzych »

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
A w TIS wybrałeś odpowiedni interfejs? "Konia"?

Offline Maher

• Toyot Pełzający
  • **
Napisz maila do 'autokent@yandex.ru'.
Podaj ID i wersję, automat wygeneruje klucz i odeśle odpowiedź.
Jeszcze raz zawrócę głowę. Czy długo trzeba czekać na odpowiedź. Myślałem że jak automat do będzie szybciutko a ja czekam już kilka godzin i nic.  :o Pozdrawiam

Możesz też ściągnąć z neta plik TS_loader i uruchamiasz i następnie TIS i automatycznie wpisuje klucze gdy TIS tego potrzebuje.

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
Tak, tam tak właśnie wybieram a otwierająć program mvci i i wciskając device info pokazuje mi not connected.
A w TIS wybrałeś odpowiedni interfejs? "Konia"?

Offline Maher

• Toyot Pełzający
  • **
w Setup masz wybrać VIM select i tam wybrać konia

Offline netman

• Początkujący
Wysłałem e-mail do autokent@yandex.ru ale niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi od 15 minut. Wpisałem ID i Wersję i nic nie dostałem :/

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kabel / Interfejs diagnostyczny / TIS / Oprogramowanie - co używacie w RAV4 V
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Kwietnia 2021, 09:46:03 »
Cały czas kombinuję i jakoś nie mogę ogarnąć. Ravka z rocznika 2020, model 21 Techstream nie chce się połączyć. Czy w ogóle Techstream np. 15.xxx będzie działał? System Win10 64bit. Podpowie ktoś ?

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kabel / Interfejs diagnostyczny / TIS / Oprogramowanie - co używacie w RAV4 V
« Odpowiedź #22 dnia: 06 Kwietnia 2021, 11:03:10 »
Cały czas kombinuję i jakoś nie mogę ogarnąć. Ravka z rocznika 2020, model 21 Techstream nie chce się połączyć. Czy w ogóle Techstream np. 15.xxx będzie działał? System Win10 64bit. Podpowie ktoś ?

Najpierw pytanie czy poprawnie jest zainstalowany sterownik do MVCI (czyli "xhorse").  W przypadku 64-bit, potrzebna interwencja w bazie rejestrów.  Trzeba wygooglować, jest gdzieś post ze szczegółami.  Wersja 15.00.28 (czy jakoś tak) działa z prod 2020 my21.

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Kwietnia 2021, 11:27:39 »
Dzięki za info. Jeszcze kwestia kabelka. Czy MINI-VCI J2534 Standard OBDII jest OK?

Offline gogiel

• Toyot Leżący
  • *
Witam
Czy na interfejsie diagnostycznym Delphi DS150E pójdzie też Techstream?

Offline piotrekf

• Toyot Leżący
  • *
Nie pójdzie.

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Offline mateuszmat

• Toyot Leżący
  • *
Witam,
Instaluję wersje TECHSTREAM V 15. 00.028 i przy instalacji wyskakuje mi komunikat 

FEATURE TRANSFER ERROR
ZE NIE MOZE ODNALEZC PLIKU MYDOC_TECHSTREAM
 miał ktos tak ?

Offline xxlance

• Początkujący
  • Samochód:: Rav4 2022
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Października 2022, 20:25:23 »
witajcie,
Moj szwagier kupił toyotke z 2022 i gdzieś czytał, ze można zwiększyć prędkość na silniku elektrycznym oraz, ze można odblokować dodatkowe opcje. Czy istnieje jakis kabel albo system ktory na to pozwala? Obiecałem mu taki na urodziny jak znajdę :D wiec pytam :)
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2022, 20:27:43 wysłana przez xxlance »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #28 dnia: 10 Października 2022, 20:47:47 »
Zwiększyć prędkości na elektryku raczej się nie da, a nawet gdyby się dało, to nie miało y to sensu. Te 32/58 km/h nie wyszło Japoncom z rzutu kostką, tylko z wyliczeń i testów. Tak jest najoptymalniej i zmieniając te ustawienia można jedynie popsuć

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Października 2022, 19:50:05 »
A jakie dodatkowe opcje by chciał odblokować?  Zmianę ilości pikacza z 3 na 4 dźwięki czy może ton z low na high? To nie BMW tutaj co najwyżej możesz uruchomić domykanie szyb z pilota i to w 10% modeli, reszta opcji to kosmetyka
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl