Autor Wątek: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream  (Przeczytany 122408 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream
« Odpowiedź #45 dnia: 09 Grudnia 2020, 17:41:41 »
Dołączam się do prośby kolegi. Chińczyk podesłał przewód wraz z płytą. Niestety płytka nie działa. Bedzie ktoś uprzejmy, udostępni TechStream ze sterownikami? Bedę wdzięczny. darek.standard@gmail.com

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #46 dnia: 09 Grudnia 2020, 18:07:08 »

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 09 Grudnia 2020, 21:29:57 »
Dziękuję serdecznie za pomoc.

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Grudnia 2020, 10:04:24 »
Jeszcze jeden problem, może ktoś już to przerabiał. Wyświetla się błąd podczas instalacji MVCI driver.

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Grudnia 2020, 10:45:38 »
Jeszcze jeden problem, może ktoś już to przerabiał. Wyświetla się błąd podczas instalacji MVCI driver.
Mam to samo. na win10 nieinstaluje się wcale i wyrzuca błąd a na win 7 zainstalował się ale cały czas mam not connected.

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 10 Grudnia 2020, 10:53:15 »
I jeszcze jedno pytanie. Czy jak są zainstalowane sterowniki do kabelka to w programie mvci pokazuje połączenie jak jest tylko wpięty kabelek do komputera czy też do samochodu? Pozdrawiam

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 10 Grudnia 2020, 11:01:04 »
Mam to samo. na win10 nieinstaluje się wcale i wyrzuca błąd a na win 7 zainstalował się ale cały czas mam not connected.
Muszę po południu odpalić starego kompa i zobaczyć, czy zadziała na Win 7. Niestety na dwóch kompach z Win 10 to samo. Nie chce się zainstalować.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #52 dnia: 10 Grudnia 2020, 11:54:06 »
Kilka lat temu walczyłem z instalacją VCI, opisałem to:
https://avensis.info/viewtopic.php?p=479433&sid=2cf18f4061d53052162eeb52a6daf5c9#p479433
Od tego czasu było kilka dużych aktualizacji Win10, które ingerowały w funkcjonowanie sterowników. Teraz może być już inaczej.
PS. Miałem nadzieję, że teraz są już przygotowane dobre sterowniki pod Win10, chyba jednak nic się nie zmieniło przez ostatnie 3 lata  :(
Spalanie - Motostat.pl

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Grudnia 2020, 22:13:44 »
Dziękuję za wskazówki. Mam jeszcze jeden problem, który mnie blokuje. W momencie instalacji sterowników MVCI wyskakuje błąd z informacją "System odnalazł sterowniki jednak napotkał błąd. Nie można odnaleźć określonego pliku".
Ta sama sytuacja pojawia się w Win 10 i Win 7. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 12 Grudnia 2020, 08:54:53 »
Dziękuję za wskazówki. Mam jeszcze jeden problem, który mnie blokuje. W momencie instalacji sterowników MVCI wyskakuje błąd z informacją "System odnalazł sterowniki jednak napotkał błąd. Nie można odnaleźć określonego pliku".
Ta sama sytuacja pojawia się w Win 10 i Win 7. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?
Witam. Z ciekawości zapytam czy się udało uruchomić bo ja niestety nie poradziłem sobie. Próbowałem kilkanaście razy, instalowałem, odinstalowywałem idącej nie widzi mi kabelka. Nikt nie chce odpowiedzieć czy ta czerwona kontrolka zmienia się na zieloną przy połączeniu i czy żeby tak było to trzeba połączyć z autem czy wystarczy z samym kabelkiem.  :o

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #55 dnia: 12 Grudnia 2020, 10:26:47 »
Pytanie do znawców, czy kabel i oprogramowanie od VW na cokolwiek się przyda. Mam starego kompa, program i kabel czy mogę cokolwiek z tym zdziałać?

Offline siano111

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 EXE AWDi
« Odpowiedź #56 dnia: 12 Grudnia 2020, 10:31:15 »
1. Kabel i program musi obsługiwać toyotę A ten co masz prawdopodobnie jest do grupy VW .
2. Natomiast co do lampki w kabelku nie zmienia się kolor A program powinien startować bez podłączenia do samochodu nie będzie tylko połączenia z autem. Sprawdz czy nie masz anty wiara mi blokował w win 10 musiałem go wyłączyć A przy instalacji antywir wywala mi też jeden plik.

Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2020, 10:34:17 wysłana przez siano111 »

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #57 dnia: 12 Grudnia 2020, 10:48:37 »
Nikt nie chce odpowiedzieć czy ta czerwona kontrolka zmienia się na zieloną przy połączeniu i czy żeby tak było to trzeba połączyć z autem czy wystarczy z samym kabelkiem.
Lampka na interfejsie jest czerwona, gdy brak komunikacji po USB (sterownik FTDI FT232), jak zielona (migająca) to pc komunikuje się z interfejsem, ale nic to nie mówi o komunikacji interfejs-samochód (sterownik Magnoose/XHorse). Lampka może być zielona nawet bez samochodu.
Spalanie - Motostat.pl

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #58 dnia: 12 Grudnia 2020, 10:49:40 »
kombinujecie jak koń pod góre

laptop najpierw musi 'widzieć' kabel !!
sterowniki trzeba wgrać tak jak pokazujä czy na youtube czy warto tez przelecieć temat 'modyfikacje..' od 1 posta i szukać.bo sä tez odnośniki do forum chyba Corrolki ..

ja,jak coś szukałem,to pyk..screen w tel i potem wiedzialem co gdzie jest.

btw -> jak juz odpalicie TS - to poróbcie screeny ustawień .. jakbyście chcieli coś zmieniać 'z palca'

to nie jest takie proste,wiec trzeba czasu i chęci

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Grudnia 2020, 11:00:23 »
tu jest Instalowanie MVCI :

https://youtu.be/M0m2frwDbLE

plik rejestru (mvci-x64) - jesli macie, to sprawdzcie w nim czy ścieżka folderu na dysku -> jest taka sama jak sami tworzycie folder - nazwa,znaki - wszystko sie musi zgadzać

ja plik sam robilem, bo kabel w pl kupowalem i wszystko z neta szukalem../wiec nie wiem co Chińczyk w kopercie daje..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl