Wszystkie czujniki TPMS w wewnętrzu opony tak mają ...
Tak właśnie pomyślałem, bo w kolumnie Unit pojawia się kPa(abs) czyli wartość bezwzględna (od zera - tj. próżni).
Przejrzałem temat i zniecheciłem się do kupna kabla przez te wszystkie problemy z połączeniem ...
Nie miałem większych problemów z uruchomieniem Techstream i kabelka z Aliexpress na Windows 10.
Napisałem do sprzedawcy i pobrałem instalkę z otrzymanego linku.
Trochę "śledztwa" odnośnie instalacji sterownika do kabelka - tzn. konieczność wyłączenia antywirusa na czas instalacji - i po tym już bez problemu zainstalowałem wersję x64 - bo to Win 10.
Techstream v. 17 pobrałem z portalu Toyoty (
https://www.toyota-tech.eu/DiagnosticTools/Software/GTS) i również po krótkim "śledztwie",
w tym - bezowocnej próbie pobrania klucza aktywacyjnego z ruskiego automatu (autokent@yandex.ru - nie odpisuje)
- załapałem jak go uruchamiać bez klucza - trzeba podać we właściwościach skrótu do programu odpowiednie parametry wywołania tzn.:
"C:\Program Files (x86)\Toyota Diagnostics\Techstream\bin\Techstream.exe" /395070/VM:1
i dalej poszło gładko, trzeba było jeszcze tylko w Setup=>VIM Select wybrać interfejs XHorse i wybrać model auta po uruchomieniu Techstrem w trakcie komunikacji z autem.
A ... jeszcze dziwna rzecz - przy wyborze auta w Techstream nie pokazuje mi się zupełnie pole Division (tak jak na instrukcjach) z wyborem producenta tj. Toyoty
i pewnie z tego powodu w kolejnych polach nie mam do wybory RAV4 ale muszę podać kod modelu i inne mniej dla mnie zrozumiałe kody, wybrałem: AXAH5#