Autor Wątek: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream  (Przeczytany 122357 razy)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream
« Odpowiedź #225 dnia: 27 Kwietnia 2022, 08:51:25 »
Czyli co - środek chłodzi, boki grzeją ? ;)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #226 dnia: 27 Kwietnia 2022, 11:23:59 »
Można tak to uprościć ;).

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #227 dnia: 27 Kwietnia 2022, 13:37:48 »
Wczoraj ustawilem u siebie w Selection (ale pewnie w innych tak samo leci..):

Auto zamkniete - przyciskna pilocie ''klapa'' -->
1. dwuklik na pilocie --> otwiera klape + odryglowuje wszystkie drzwi (ja mam to ..rano w biedronce sprawdzone..gdy wozek z browarkami jechal .. bo dzis 12+12free  :grin: :grin:  bedzie na wiosenne grillowanie hehe)
2. przytrzymanie przycisku klapy na pilocie --> to samo co wyzej
3. (auto otwarte )chwile przytrzymac i puscic --> cala klapa sie otwiera . --> opcja obok'' 0.8s'' gdy mialem to ustawione,to trzeba bylo trzymac caly czas przycisk klapy - by sie cala otworzyla.

opcja ze screenu 3. ''Door unlock with 1 motion'' 

a. mam ustawione ''ALL DOORS'' ok, rozumiem, ze to jest ''muskanie klamki'' ?? bo przestawilem tez wczoraj na  ''BACK DOOR'' --> ale tu ''muskanie'' wciaz otwiera wszystko

b. jesli to nie ''muskanie klamki'' to machanie nogą --> tez otwiera wszystko    ... wiec nie wiem co to daje ''Door unlock with 1 motion''

Jakie masz ustawienia w techstrem z tym bagaznikiem ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline gambler

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #228 dnia: 29 Kwietnia 2022, 09:33:08 »
Wczoraj ustawilem u siebie w Selection (ale pewnie w innych tak samo leci..):

Auto zamkniete - przyciskna pilocie ''klapa'' -->
1. dwuklik na pilocie --> otwiera klape + odryglowuje wszystkie drzwi (ja mam to ..rano w biedronce sprawdzone..gdy wozek z browarkami jechal .. bo dzis 12+12free  :grin: :grin:  bedzie na wiosenne grillowanie hehe)
2. przytrzymanie przycisku klapy na pilocie --> to samo co wyzej
3. (auto otwarte )chwile przytrzymac i puscic --> cala klapa sie otwiera . --> opcja obok'' 0.8s'' gdy mialem to ustawione,to trzeba bylo trzymac caly czas przycisk klapy - by sie cala otworzyla.

opcja ze screenu 3. ''Door unlock with 1 motion'' 

a. mam ustawione ''ALL DOORS'' ok, rozumiem, ze to jest ''muskanie klamki'' ?? bo przestawilem tez wczoraj na  ''BACK DOOR'' --> ale tu ''muskanie'' wciaz otwiera wszystko

b. jesli to nie ''muskanie klamki'' to machanie nogą --> tez otwiera wszystko    ... wiec nie wiem co to daje ''Door unlock with 1 motion''

Dziekuje :)

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #229 dnia: 29 Kwietnia 2022, 11:05:30 »
Door Unlock with 1 Motion.

Function that selects the door or doors to unlock when the back door is locked and the transmitter switch (electrical key transmitter sub-assembly) is pushed to operate the power back door.*1

Offline dudi__

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Exe
« Odpowiedź #230 dnia: 09 Maja 2022, 14:06:14 »
Czy ktoś się orientuje, czy da się włączyć światła do jazdy dziennej w trybie skandynawskim? Chodzi mi o to, żeby przy włączonych tylko ledach przednich do jazdy dziennej świeciły się też światłą tylne pozycyjne.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #231 dnia: 09 Maja 2022, 14:15:12 »
Czy ktoś się orientuje, czy da się włączyć światła do jazdy dziennej w trybie skandynawskim? Chodzi mi o to, żeby przy włączonych tylko ledach przednich do jazdy dziennej świeciły się też światłą tylne pozycyjne.
nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline lozo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #232 dnia: 09 Maja 2022, 16:30:21 »
Trochę to trwało, ale rozkminilem.
Jeśli ktoś używa/zamierza użyć caristy i chce ustawić otwieranie klapy bagażnika bez uprzedniego odryglowania drzwi to kolejno :

Locking smart key:
Open trunk via smart key : DOUBLE CLICK

Trunk:
unlock via one motion "ALL DOORS"
Open rear hatch via one motion remote "LONG PRESS ON UNLOCK BUTTON"

Działa też przy używaniu przycisku z wnętrza auta, bagażnik otworzy się mimo zaryglowanych wszystkich drzwi.

Offline foxis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #233 dnia: 22 Maja 2022, 15:16:03 »
Witajcie,
możecie podać linka do interfejsu którym wczytam czujniki do kół?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #234 dnia: 22 Maja 2022, 23:11:57 »
Chyba nikomu jak dotąd to się nie udało z żadnym, to znaczy mi wgrali nowe w warsztacie wulkanizacyjnym, ale wyszło na to, że tylko zastąpili te co były w fabrycznych letnich. W efekcie  i tak musiałem jechać przy następnej wymianie do ASO. Od tego momentu przełączanie kół zero kłopotów.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #235 dnia: 23 Maja 2022, 11:55:46 »
Chyba nikomu jak dotąd to się nie udało z żadnym, to znaczy mi wgrali nowe w warsztacie wulkanizacyjnym,
Mi to samo zrobili w ASO. Odbierałem auto na zimowkach w styczniu. Zimówki od Toyoty. Na wiosnę przełożyłem koła i nie dało się zmienić kompletu czujników. Pojechałem do ASO i potwierdzili, że oryginalny komplet został nadpisany zimowym.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Token

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav 4 Black Edi
« Odpowiedź #236 dnia: 23 Maja 2022, 21:06:45 »
Witam, czy ktoś mógłby mi dać link do odpowiedniego "kabelka" bądź caristy aby pozmieniać ustawienia w Ravce 2021 BE JBL?
Z pierwszego postu jak rozumiem można tym OBD2 tylko do 21 roku. Chciałbym kupić raz ale odpowiedni:). Czy to poniżej będzie odpowiednie?:
https://allegro.pl/oferta/carista-interfejs-diagnostyczny-obd2-toyota-lexus-6999719060

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Adam

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #237 dnia: 24 Maja 2022, 06:42:24 »
Chyba nikomu jak dotąd to się nie udało z żadnym, to znaczy mi wgrali nowe w warsztacie wulkanizacyjnym, ale wyszło na to, że tylko zastąpili te co były w fabrycznych letnich. W efekcie  i tak musiałem jechać przy następnej wymianie do ASO. Od tego momentu przełączanie kół zero kłopotów.

A nie prawda bo ja zakupiłem sobie o to urządzenie 614,11 zł  32%OFF | Foxwell T1000 programowanie narzędzi TPMS aktywuj czujniki TPMS sprawdź RF brelok System monitorowania ciśnienia w oponach Auto Tester detektor
https://a.aliexpress.com/_v1LEfj tylko gdy jeszcze kosztowało 4 stówki i wgrałem sobie 4 kolejne czujniki czyli teraz mam 2 komplety i przełączam sobie sezonowo a poza tym tech streamem mogę sobie też dodawać czujniki. Tamto urządzenie co prawda oddałem bo mam techstrema i później dopiero wyczaiłem że mogę to nim robić a Foxwell jest typowo do obsługi czujników do kół. Także polecam oba urządzenia. Techstrem działa na boxie OTC a tu link do tego 374,54 zł  10%OFF | Dla TOYOTA OTC najnowszy V16.00.017 globalny przepływ technologii GTS OTC VIM skaner OBD OTC skaner dla Toyota IT3 obsługa wielu języków
https://a.aliexpress.com/_uAXy4H ale widzę że teraz chora cena bo za połowę kupiłem rok temu.

Wysłane z mojego One+ 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #238 dnia: 24 Maja 2022, 16:16:28 »

A nie prawda bo ja zakupiłem sobie o to urządzenie 614,11 zł  32%OFF | Foxwell T1000 programowanie narzędzi TPMS aktywuj czujniki TPMS sprawdź RF brelok System monitorowania ciśnienia w oponach Auto Tester detektor
https://a.aliexpress.com/_v1LEfj tylko gdy jeszcze kosztowało 4 stówki i wgrałem sobie 4 kolejne czujniki czyli teraz mam 2 komplety i przełączam sobie sezonowo a poza tym tech streamem mogę sobie też dodawać czujniki. Tamto urządzenie co prawda oddałem bo mam techstrema i później dopiero wyczaiłem że mogę to nim robić a Foxwell jest typowo do obsługi czujników do kół. Także polecam oba urządzenia. Techstrem działa na boxie OTC a tu link do tego 374,54 zł  10%OFF | Dla TOYOTA OTC najnowszy V16.00.017 globalny przepływ technologii GTS OTC VIM skaner OBD OTC skaner dla Toyota IT3 obsługa wielu języków
https://a.aliexpress.com/_uAXy4H ale widzę że teraz chora cena bo za połowę kupiłem rok temu.

Wysłane z mojego One+ 9 Pro przy użyciu Tapatalka

rozumiem - ze masz RAV4 2019+ i w niej to zrobiles tak ?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #239 dnia: 24 Maja 2022, 17:16:29 »
No właśnie,  o ile pamięć mnie nie myli, to masz corollę, nie rav4 2019->?

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl