Autor Wątek: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream  (Przeczytany 122411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream
« Odpowiedź #240 dnia: 24 Maja 2022, 21:58:01 »
Widzisz, masz rację co do poruszania się po forum i udzielania się, ale napisałeś "to nie prawda" na mój wpis o tym, że w Ravce "chyba się nikomu nie udało". Widzisz różnicę? Tak,  u mnie techstream nie dał rady w dużym warsztacie wulkanizacyjnym, tylko nadpisali.
Być może da się i ich błąd, ale to gdybanie.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #241 dnia: 25 Maja 2022, 10:39:57 »
idźcie na off-topic albo rozwiążcie problem na podwórku.

Pytanie mam:

wie ktoś czy w wersji rav4 lift 2022 zmieniali coś w ustawieniach i nie wszystkie funkcje są teraz możliwe do skonfigurowania? chciałem by dealer m.in. włączył mi powiązanie rozkładania lusterek z pozycją automatu zamiast odryglowania ale powiedzieli mi, że się nie da. to samo powiedzieli z odryglowaniem samej klapy bagażnika - nie da się. coś nie tak czy dealer do bani?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #242 dnia: 25 Maja 2022, 11:16:55 »
Ja po VINie sprawdziłem instrukcję obsługi (samochód płynie dopiero) i o klapie jest napisane na str. 492, otwieranie i zamykanie bocznych szyb i dachu panoramicznego z kluczyka jest na str. 129. Może niech dealer poczyta instrukcję obsługi. Co do lusterek nie patrzyłem, bo ta funkcja mnie nie interesuje. Wszystkie dostępne modyfikacje, które może zrobić serwis są opisane w instrukcji.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #243 dnia: 25 Maja 2022, 11:46:21 »
dokładnie - poczytaj instrukcję i tam masz wyszczególnione co jest możliwe do zmiany gdzie (multimedia, komputer, ASO), jakie są ustawienia domyślne i jakie są opcje.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #244 dnia: 25 Maja 2022, 12:07:19 »
Dodam, że pod koniec instrukcji są te informacje w tabelkach.
Lusterek nie powiążesz z dźwignią biegów, ale ryglowanie już tak, na kilka sposobów.
Lusterkami sterujesz z przycisku na drzwiach, masz trzy pozycje: ręczne składanie/rozkładanie, automatyczne po wł./wył. silnika, lub zawsze rozłożone.

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #245 dnia: 25 Maja 2022, 19:15:53 »
Dodam, że pod koniec instrukcji są te informacje w tabelkach.
Lusterek nie powiążesz z dźwignią biegów, ale ryglowanie już tak, na kilka sposobów.
Lusterkami sterujesz z przycisku na drzwiach, masz trzy pozycje: ręczne składanie/rozkładanie, automatyczne po wł./wył. silnika, lub zawsze rozłożone.

no chyba,ze mu w TechStream wyłäczyli tak dla hecy ..bo tam jak wyłäczysz - to z pozycji guzików na drzwiach nic nie zrobi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #246 dnia: 28 Maja 2022, 01:19:10 »
Ale ja przeczytałem instrukcje wzdłuż i wszerz. Wkleiłem nawet ustawienia z instrukcji dealerowi, ze się da ale i tak nie zrobił twierdząc ze sie nie da, dlatego pytałem. Albo kretyni elektrycy tam pracują albo ze mną cos nie tak. Wolałbym to pierwsze :grin:

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #247 dnia: 28 Maja 2022, 10:34:02 »
Ale ja przeczytałem instrukcje wzdłuż i wszerz. Wkleiłem nawet ustawienia z instrukcji dealerowi, ze się da ale i tak nie zrobił twierdząc ze sie nie da, dlatego pytałem. Albo kretyni elektrycy tam pracują albo ze mną cos nie tak. Wolałbym to pierwsze :grin:
Poskarż się do Toyoty z namiarami na dealera. Mi kiedyś coś w moim ASO nie do końca odpowiadało i napisałem do TMPL, ale zaznaczyłem, że nie chcę robić problemu dealerowi, to nie napiszę konkretnie o kogo chodzi. Podziękowali, przyjęli do wiadomości i tyle. Także jak Cię wkurzyli, to daj konkretne namiary, napisz w czym zawinili i zobacz, co z tego wyjdzie.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #248 dnia: 07 Lipca 2022, 10:51:01 »
A co to za różnica szukam po różnych działach, żeby się czegoś dowiedzieć. Zresztą Ty też się wypowiadasz we wszystkich działach.

Offline Sylwia Max

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Rav4 IV
Odp: Rav4 V Zmiana ustawień / KLAPA BAGAŻNIK
« Odpowiedź #249 dnia: 16 Września 2022, 11:15:00 »
Dzień dobry, potrzebuję pomocy.
Zaprogramowałam sobie klapę bagażnika zbyt nisko i teraz nie potrafię przywrócić jej do takiej wysokości jak była.

Tak aby klapa otwierała się do samej góry.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #250 dnia: 16 Września 2022, 11:27:06 »
Dzień dobry, potrzebuję pomocy.
Zaprogramowałam sobie klapę bagażnika zbyt nisko i teraz nie potrafię przywrócić jej do takiej wysokości jak była.

Tak aby klapa otwierała się do samej góry.
Między zegarami się to ustawia w ustawieniach pojazdu. Wysokość otwierania. Jest ikonka bagażnika ze strzałką. Można też zajrzeć do instrukcji obsługi.

Offline djanek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #251 dnia: 28 Grudnia 2022, 20:15:00 »
Panowie, mam pytanie bo widzę że używacie techstream.
Czy tym programem mogę sobie wyprogramować z IPC  funkcję SIPA z Corolli E21, jeżeli nie to co byście polecali no i jaki interfejs.
Z góry thx za podpowiedzi

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #252 dnia: 28 Grudnia 2022, 20:23:52 »
Tym programem tego nie wyprogramujesz.
Zgrać softy z auta bez SIPA lub edytować obecny program zgrywając go z pamięci, mając odpowiednia podstawkę pod układ oraz wiedząc które bity pozmieniać.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline RAV4 IV 2017

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 IV 2017
« Odpowiedź #253 dnia: 26 Marca 2023, 19:51:03 »
PBD (Power Back Door) - ustawienia klapy bagażnika.

Z poziomu ustawień panelu kierowcy/PBD - pozycja: TOUCHLESS SENSOR - On/Of
Za co konkretnie to odpowiada ? Mogę ją zmienić z panela kierowcy tzn. włączyć lub wyłączyć.
Co to zmienia ?

Zdjęcie w załączeniu.
PBD1" border="0

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #254 dnia: 26 Marca 2023, 20:06:18 »
Kick sensor w zderzaku
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl