Autor Wątek: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream  (Przeczytany 122422 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline praetore

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug In
Odp: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream
« Odpowiedź #300 dnia: 22 Lutego 2024, 15:14:09 »
Jak nacisnę na Proxy to dioda ma kolor zielony.
Spróbuję sprawdzić i ewentualnie zmienić grupę.

Offline praetore

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug In
« Odpowiedź #301 dnia: 24 Lutego 2024, 18:42:39 »
Była zmiana anten od Cobry na dłuższe plus wymiana centralek oraz Kart Proxi na te z zieloną diodą by poprawić zasięg systemu. Do tego konfiguracja centrali na inną grupę by uwzględnić tą funkcjonalność otwierana bagaznika. Czy masz pozmianowe?
Kolor diody na karcie może coś powiedzieć ale resztę to już demontaż i fizyczne sprawdzenie (zapewne stare części przed zmianowe)
Sprawdziłem dzisiaj grupę na centralce i jest 5, więc albo ja coś źle ustawiłem kablem albo faktycznie antena i centralka. Natomiast nie jest to dla mnie logiczne, bo przy machnięciu nogą nie aktywuje się alarm, a z pilota kurna tak. Może zlecę to ASO. Auto jeszcze na gwarancji.

Offline piotko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #302 dnia: 12 Marca 2024, 18:55:39 »
Mam mały problem z klapą. Ustawiłem w Techstream otwieranie klapy z kluczyka przy zamkniętych innych drzwiach. Wszystko pięknie, ale załącza mi się od razu alarm. To samo przy wersji z otwieraniem klapy i odryglowaniem pozostałych drzwi jednocześnie. Co może być problemem? Mam Cobrę z kartą Proxy. Gdzieś czytałem na forum o tym problemie, ale nie pamiętam czy było rozwiązanie.�  Baterie w pilotach świeże. Kick sensor działa idealnie i przy obu ustawieniach nie załącza się alarm.
Witam,
mam identyczny problem z otwieraniem kalpy kluczykiem i wyjącym alarmem. RAV4 z 2020 r., zielona dioda na karcie proxy. Dodam, że jestem w 100% pewny, że mogłem bez problemu otwierać klapę kluczykiem bez wycia alarmu, ale otwierały się wtedy wszystkie drzwi (robiłem to przez naciśnięcie długie przycisku otwarcia klapy na kluczyku). Zawsze natomiast wył mi alarm, gdy ustawiłem, że ma się otworzyć tylko klapa, bez pozostałych drzwi. Z tym nie mogłem sobie poradzić i niby to zaakceptowałem. Czytając niedawno ten temat, pomyślałem, że może ja mam źle ustawioną grupę i dlatego otwarcie samej klapy aktywuje alarm, więc zgodnie z instrukcją znalezioną tutaj na forum, sprawdziłem swoją grupę, ale była i nadal jest ustawiona prawidłowo na 5 (nic nie zmieniłem). Natomiast teraz, po takim odpięciu akumulatora jest jeszcze gorzej, bo każde otwarcie klapy przyciskiem kluczyka aktywuje alarm, nawet przy tym ustawieniu, w którym było ok (czyli przy odblokowaniu wszystkich drzwi). Teraz muszę najpierw otworzyć samochód i dopiero mogę otworzyć klapę bez wycia alarmu. Oczywiście, otwieranie nogą, czy przyciskiem na klapie działa i alarm nie wyje.
Wczoraj byłem z tym problemem w serwisie i po dwóch godzinach dowiedziałem się, że tego nie można zrobić, że ta funkcja otwierania z kluczyka nie działa z alarmem cobry.

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #303 dnia: 12 Marca 2024, 20:31:24 »
W kolejnosci:
-bateria karty do sprawdzenia, bo od napięcia na baterii zależy zasięg
-ułożenie i przy okazji długość anteny do sprawdzenia (czy już pozmianowa)
-centralka alarmu do sprawdzenia, bo to że karta z zieloną dioda nie oznacza że centralka ma zmieniony soft

Wczoraj byłem z tym problemem w serwisie i po dwóch godzinach dowiedziałem się, że tego nie można zrobić, że ta funkcja otwierania z kluczyka nie działa z alarmem c

Nic dodać, nic ująć. A przeglądu nie proponowali? ;)
Szkoda komentować po prostu

Mam najnowsza cetralke z 2023 roku na śmietniku, wraz z Pin kodem, za dobrą flaszkę mogę Ci wysłać. Tyle że wymaga ona ustawienia grupy, zakodowania kart od nowa

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55757.0
« Ostatnia zmiana: 12 Marca 2024, 20:40:14 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline piotko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #304 dnia: 12 Marca 2024, 21:24:03 »
bateria karty do sprawdzenia, bo od napięcia na baterii zależy zasięg
Bateria nowa. Jak dzwoniłem do serwisu, żeby umówić termin, to pierwsza ich rada, to wymiana baterii. Wymieniłem i w karcie i w pilocie.
Pewnie mam starą wersję i centralki i anten. Tak jak pisałem wyżej, pogodziłem się z tym, wiedziałem, że nie mogę ustawić  otwarcia samej klapy, ale dlaczego po odpięciu akumulatora już nawet to ustawienie z otwarciem klapy i wszystkich innych drzwi z kluczyka powoduje wycie alarmu. Jest jakaś procedura gdy się podłącza akumulator i się aktywuje alarm, jest jakaś zależność np. drzwi mają być zamknięte, może otwarte, zamknięta lub otwarta maska. Bo kalpa bagażnika wiadomo, że jest otwarta przy podpięciu klemy.  Co mogło się zrobić nie tak, że nawet w serwisie nie potrafią ustawić tak jak było przed odpięciem akumulatora.

Offline Virusek00

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #305 dnia: 09 Kwietnia 2024, 16:50:02 »
Czy można w RAV4 RM2024 włączyć światła „skandynawskie”?

Offline calzone

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 hybrid
« Odpowiedź #306 dnia: 10 Kwietnia 2024, 19:02:57 »
Czy można w RAV4 RM2024 włączyć światła „skandynawskie”?
Nie da się i nie ma to sensu. Auto fabrycznie wyposażone jest w światła do jazdy dziennej.

Offline Virusek00

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #307 dnia: 10 Kwietnia 2024, 21:48:38 »
Dziwne, że na skandynawie Toyota wypuszcza auta z innym kompem.
Co do sensu tego rozwiązania, to każdy ma inne zdanie. Chciałbym aby ze światłami dziennymi świeciły się także światła z tyłu. Poprawia to widoczność samochodu.

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #308 dnia: 10 Kwietnia 2024, 22:41:07 »
Światła dzienne są na dzień gdzie trzeba mieć dużą wadę wzroku aby samochodu nie zobaczyć (światła pozycyjne z tyłu w dzień ciężko zobaczyć) a jak będzie trochę ciemniej to włączą się mijania i włączą się pozycje z tyłu.
Bardzo możliwe że mają inny soft bo w u mnie takiej opcji nie widziałem.
Toyota Rav4 2.5 Exe AWDi 8X8 Elite Blue MY23

Toyota Corolla 2.0 TS Exe + Vip + JBL
Zamówienie: 7.12.2021 -> Anulowanie zamówienia przez Toyote: 10.10.2022

Offline ROMIK

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4
« Odpowiedź #309 dnia: 11 Kwietnia 2024, 11:34:36 »
Witam,mam pytanie.Jak jest u was przy otwieraniu bagaznika.Bo u mnie przy zamknientym  aucie otwieram bagażnik np na klapie czy nogą,blik 2 razy kierunkowskaz,odrygluje auto i otwiera ale nierobi pip 1 raz.
Jak auto odryglowane to robí 1 raz pip,kirunkowskaz nierobi blik.
Jak u vas,wydaje mi się,że robiło pip za každý rázem.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #310 dnia: 11 Kwietnia 2024, 11:40:52 »
Witaj. Moja na szczęscie nie robi żadnego pip od nowości. Cos tam miga kierunkami ale nie zwracam na to uwagi :) To pewnie kwestia alarmu - masz cobrę?
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline ROMIK

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4
« Odpowiedź #311 dnia: 11 Kwietnia 2024, 11:44:05 »
Niemam cobre.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #312 dnia: 11 Kwietnia 2024, 13:03:41 »
Witam,mam pytanie.Jak jest u was przy otwieraniu bagaznika.Bo u mnie przy zamknientym  aucie otwieram bagażnik np na klapie czy nogą,blik 2 razy kierunkowskaz,odrygluje auto i otwiera ale nierobi pip 1 raz.
Jak auto odryglowane to robí 1 raz pip,kirunkowskaz nierobi blik.
Jak u vas,wydaje mi się,że robiło pip za každý rázem.
O ile teraz z głowy pamiętam, tak samo, później sprawdzę.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #313 dnia: 11 Kwietnia 2024, 13:07:59 »
Jak samochód „otwarty” to robi „pip” jak zamki zaryglowane to nie robi „pip”. Kierunkowskazami miga zawsze. Przynajmniej tak mi się wydaje.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #314 dnia: 11 Kwietnia 2024, 23:01:38 »
Wy tak na poważnie?:)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl