Mam mały problem z klapą. Ustawiłem w Techstream otwieranie klapy z kluczyka przy zamkniętych innych drzwiach. Wszystko pięknie, ale załącza mi się od razu alarm. To samo przy wersji z otwieraniem klapy i odryglowaniem pozostałych drzwi jednocześnie. Co może być problemem? Mam Cobrę z kartą Proxy. Gdzieś czytałem na forum o tym problemie, ale nie pamiętam czy było rozwiązanie.� Baterie w pilotach świeże. Kick sensor działa idealnie i przy obu ustawieniach nie załącza się alarm.
Witam,
mam identyczny problem z otwieraniem kalpy kluczykiem i wyjącym alarmem. RAV4 z 2020 r., zielona dioda na karcie proxy. Dodam, że jestem w 100% pewny, że mogłem bez problemu otwierać klapę kluczykiem bez wycia alarmu, ale otwierały się wtedy wszystkie drzwi (robiłem to przez naciśnięcie długie przycisku otwarcia klapy na kluczyku). Zawsze natomiast wył mi alarm, gdy ustawiłem, że ma się otworzyć tylko klapa, bez pozostałych drzwi. Z tym nie mogłem sobie poradzić i niby to zaakceptowałem. Czytając niedawno ten temat, pomyślałem, że może ja mam źle ustawioną grupę i dlatego otwarcie samej klapy aktywuje alarm, więc zgodnie z instrukcją znalezioną tutaj na forum, sprawdziłem swoją grupę, ale była i nadal jest ustawiona prawidłowo na 5 (nic nie zmieniłem). Natomiast teraz, po takim odpięciu akumulatora jest jeszcze gorzej, bo każde otwarcie klapy przyciskiem kluczyka aktywuje alarm, nawet przy tym ustawieniu, w którym było ok (czyli przy odblokowaniu wszystkich drzwi). Teraz muszę najpierw otworzyć samochód i dopiero mogę otworzyć klapę bez wycia alarmu. Oczywiście, otwieranie nogą, czy przyciskiem na klapie działa i alarm nie wyje.
Wczoraj byłem z tym problemem w serwisie i po dwóch godzinach dowiedziałem się, że tego nie można zrobić, że ta funkcja otwierania z kluczyka nie działa z alarmem cobry.