Ja bym wolał 1,6 Do 1,2 nie założysz instalacji lpg Może to teraz nie ma znaczenia ale jest projekt ustawy że samochody na lpg będą uważane za ekologiczne i mają być traktowane na równi z elektrycznymi.
Oglądałem sporo aut przy ASO Toyoty w woj. śląskim głównie Toyoty kilkuletnie. Przecież to są normalne auta przyjęte w komis tak jak i w normalnych komisach. Widziałem już Toyoty z pełną historią serwisową (do której i tak nie masz wglądu) które były powypadkowe, (różne szyby dookoła), widziałem też z pękniętą szybą przednią, bez póki w bagażniku, z innymi odcieniami lakieru, z pogyzionymi przez kuny wygłuszeniami silnika itp. Ale dużo idealnych też jest ale bardzo drogich np. 2 - 3 letnie 10 tyś zł taniej niż nówka w salonie w tej samej wersji.
Też widziałem i uważam że samochodów z komisu Toyoty nie opłaca się kupić. Jeżeli zakupisz u nich nowy samochód to przyjmą tam twój samochód w każdym stanie byle nie był starszy niż 10 lat oczywiście za odpowiednio niską cenę. I obojętnie czy jeździła nim osoba prywatna czy był to samochód firmowy a tych pracownicy z reguły nie szanują.
Z mojego doświadczenia wiem że trzeba trochę pojeździć i samochodów pooglądać żeby coś wybrać.
Podobno najlepiej kupić samochód od osoby prywatnej tylko że takie osoby nie sprzedają 2-3 letnich samochodów z małym przebiegiem chyba że są powypadkowe. Więc pozostaje Ci kupno samochodu po lizingowego lub zostawionego w rozliczeni przez firmę.