Autor Wątek: Szukam Auris do 45 tyś  (Przeczytany 2842 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rafaelo_

• Prawie Toyot
Odp: Szukam Auris do 45 tyś
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Listopada 2020, 18:34:53 »
Dziękuję raz jeszcze za cenne porady. Dla mnie jako żółtodzioba wszystko się przyda ;)

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Listopada 2020, 18:56:18 »
  Już pisałem że widziałem złomy w programie Toyota Plus.
Ale to chyba nie były Toyoty z pełną historią serwisową w ASO?

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Listopada 2020, 19:06:14 »
  Już pisałem że widziałem złomy w programie Toyota Plus.
Ale to chyba nie były Toyoty z pełną historią serwisową w ASO?

Oglądałem sporo aut przy ASO Toyoty w woj. śląskim głównie Toyoty kilkuletnie. Przecież to są normalne auta przyjęte w komis tak jak i w normalnych komisach. Widziałem już Toyoty z pełną historią serwisową (do której i tak nie masz wglądu) które były powypadkowe, (różne szyby dookoła), widziałem też z pękniętą szybą przednią, bez póki w bagażniku, z innymi odcieniami lakieru, z pogyzionymi przez kuny wygłuszeniami silnika itp.  Ale dużo idealnych też jest ale bardzo drogich np. 2 - 3 letnie 10 tyś zł taniej niż nówka w salonie w tej samej wersji. 
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Listopada 2020, 22:06:26 »
Ja bym wolał 1,6 Do 1,2 nie założysz instalacji lpg Może to teraz nie ma znaczenia ale jest projekt ustawy że samochody na lpg będą uważane za ekologiczne i mają być traktowane na równi z elektrycznymi.

Oglądałem sporo aut przy ASO Toyoty w woj. śląskim głównie Toyoty kilkuletnie. Przecież to są normalne auta przyjęte w komis tak jak i w normalnych komisach. Widziałem już Toyoty z pełną historią serwisową (do której i tak nie masz wglądu) które były powypadkowe, (różne szyby dookoła), widziałem też z pękniętą szybą przednią, bez póki w bagażniku, z innymi odcieniami lakieru, z pogyzionymi przez kuny wygłuszeniami silnika itp.  Ale dużo idealnych też jest ale bardzo drogich np. 2 - 3 letnie 10 tyś zł taniej niż nówka w salonie w tej samej wersji. 
Też widziałem i uważam że samochodów z komisu Toyoty nie opłaca się kupić. Jeżeli zakupisz u nich nowy samochód to przyjmą tam twój samochód w każdym stanie byle nie był starszy niż 10 lat oczywiście za odpowiednio niską cenę. I obojętnie czy jeździła nim osoba prywatna czy był to samochód firmowy a tych pracownicy z reguły nie szanują.
Z mojego doświadczenia wiem że trzeba trochę pojeździć i samochodów pooglądać żeby coś wybrać.
Podobno najlepiej kupić samochód od osoby prywatnej tylko że takie osoby nie sprzedają 2-3 letnich samochodów z małym przebiegiem  chyba że są powypadkowe. Więc pozostaje Ci kupno samochodu po lizingowego lub zostawionego w rozliczeni przez firmę.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Listopada 2020, 00:51:21 »
Ale dużo idealnych też jest ale bardzo drogich np. 2 - 3 letnie 10 tyś zł taniej niż nówka w salonie w tej samej wersji. 
To nie wiem na co liczą, przecież nikt rozsądny za taką cenę nie kupi, bo 10 tys zł to spokojnie można dostać rabatu nowe auto, te ceny muszą być do negocjacji.   Mój roczny oferowali za cenę o 24 tys zł niższą od katalogowej i jeszcze wytargowałem darmowy przegląd i komplet opon zimowych.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Listopada 2020, 19:09:18 »
Ale dużo idealnych też jest ale bardzo drogich np. 2 - 3 letnie 10 tyś zł taniej niż nówka w salonie w tej samej wersji. 
To nie wiem na co liczą, przecież nikt rozsądny za taką cenę nie kupi, bo 10 tys zł to spokojnie można dostać rabatu nowe auto, te ceny muszą być do negocjacji.   Mój roczny oferowali za cenę o 24 tys zł niższą od katalogowej i jeszcze wytargowałem darmowy przegląd i komplet opon zimowych.

Stoją miesiącami i czekają na jeleni. A z tymi rabatami to też nie są chętni bo ogólnie Toyoty zwłaszcza HSD szybko się sprzedają zwłaszcza w normalnej cenie. Przecież sam pytałem w kilku salonach o rabaty do tych nowszych niż mój z 2016r. to najwyżej 1 tyś góra 2 tyś chcieli opuścić że i tak się sprzeda i tak. A i o 10 tyś na nowy nie było nigdzie mowy. Nawet nie chcieli na ten temat rozmawiać.
Chyba na Śląsku większy zbyt mają. Mogłem pojechać w inny rejon Polski np. do Toyoty Marki koło M1 gdzie ostatni raz byłem w 2015r. :grin:

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Listopada 2020, 22:28:29 »

Tu masz pierwszy lepszy przykład. Za miesiąc Corolla będzie 2 letnia. Ile może kosztować takie nowe ? W cenniku na wysprzedaży 2020 widzę takie w wersji Comfort za 82 400 (+ pewno dopłata za lakier i style i tech).

https://allegro.pl/ogloszenie/toyota-corolla-1-2-t-comfort-style-tech-gwarancja-9848474227

I jeszcze jeden
https://allegro.pl/ogloszenie/toyota-corolla-1-2-t-selection-navi-9954161604
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2020, 22:35:13 wysłana przez bardos.1979 »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Listopada 2020, 23:28:30 »
Ta druga to jeszcze może być, bo to wersja Selection ale ta pierwsza to jakiś żart.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Grudnia 2020, 00:16:18 »
Kombi wygląda strasznie ociężale , proste wielkie płaty blach bez przetłoczeń, tylko aby znaczek Toyoty przykleić. :wallbash:
RAV4 2.5 hybrid

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Grudnia 2020, 08:34:18 »
Kombi wygląda strasznie ociężale , proste wielkie płaty blach bez przetłoczeń, tylko aby znaczek Toyoty przykleić. :wallbash:
Zdjęcia robione telefonem, z szerokiego kąta, od góry, perspektywa krzywego zwierciadła...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl