Autor Wątek: Karta proxy przestała działać - jak ponownie "połączyć" ją z autem?  (Przeczytany 2991 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
Witam wszystkich,

Historia w skrócie:
- Wchodzę do auta, dioda od alarmu cobra/karta proxy/odcinki zapłonu dalej miga i zaczyna wyć alarm.
- Patrzę na kartę proxy, miga ale ledwie co więc myślę sobie, że pewnie bateria się rozładowała.
- Wyklikuję ręcznie kod raz, co wyłącza alarm, drugi raz co wyłącza miganie diody (odcięcie zapłonu) i wracam do domu.
- Wymieniam baterie (pamiętam, że ktoś z serwisu mi mówił by zrobić to szybko i by czas pracy karty bez baterii był jak najkrótszy bo pamięć karty może 'wyparować')
- Wracam do auta z karta proxy i dalej nie działa..

Co poszło nie tak? Gdzie popełniłem błąd? Jak ponownie zsynchronizować(?) karte proxy z autem bym nie musiał ręcznie wklepywać kodu odblokowania odcięcia zapłonu?

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi!

Offline lwh

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Karta proxy przestała działać - jak ponownie "połączyć" ją z autem?
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Grudnia 2020, 09:26:20 »
Sprawdź czy przez pomyłkę nie włożyłeś baterii odwrotnie, ja tak zrobiłem.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Grudnia 2020, 09:41:08 »
Te wszystkie alarmy bardziej utrudniają życie właścicielowi samochodu niż złodziejowi. Wyleczyłem sie z nich już raz na zawsze, bo zawsze następował ten moment, że nie mogłem uruchomić przez nie samochodu.

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Grudnia 2020, 23:04:29 »
Bateria została dobrze wsunięta w styki, zresztą pewnie dioda by nie migała gdyby coś było z nia nie tak

Przed chwilą wyczytałem, że przy wymianie powinno się odczekać ok 10s zanim włoży się nową baterię. Spróbuję jutro rano sprawdzić.

Jak z każdym zabezpieczeniem czy to w aucie, komórce czy laptopie - im skuteczniejsze tym bardziej upierdliwe ;)

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Grudnia 2020, 11:42:35 »
pireus, dokładnie tak. Tak samo do tego podchodzę i mam spokój...
SAP ABAP Certified Developer

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Grudnia 2020, 23:20:33 »
okazalo sie, ze karta sie "rozprogramowała", co ponoć sie czasami zdaża, ale Panowie w serwisie Toyota mi to gratisowo ponownie zaprogramowali i wszystko znowu dziala :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl