Autor Wątek: stan lakieru po X czasu użytkowania  (Przeczytany 5039 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lisek.19

• Toyot Leżący
  • *
Odp: stan lakieru po X czasu użytkowania
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Grudnia 2020, 13:24:43 »
[IMG20200521181912.jpg]

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Grudnia 2020, 14:00:38 »
[IMG20200521181912.jpg]

szkoda, że forum nie ma odpowiedniego dodatku do zdjęć - ja już wrzucam na wklejto i daję linka, bo nie wiem jak z PC wrzucić obrazek bezpośrednio do posta...

Przypadek, a kolor super i tego się trzymaj (sam go chciałem i miałem podobny w Tucsonie, niestety brałem co było a z tych co były i tak nie to co chciałem, tylko co żona wybrała )
Dla mnie kolor nie ma znaczenia, byle nie zwykły biały i nie czarny, na tym to dopiero wszystko widać.
Żony "bzyk" jest czarny a myć muszę ja

ja przerabiałem różne (oprócz czarnego) i jasne są fajne, bo nie widać brudu, ale jednak na ciemnym łatwiej zaprawką załatać odprysk, żeby tak się w oczy nie rzucał (wolę częściej myć niż patrzeć na "dziurę") - w hondzie mam urban titanium metallic i bardzo sobie go chwalę

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Grudnia 2020, 19:38:58 »
Miałem czarny i nigdy więcej  :cheesy: teraz biała perła i jest git

Offline miro66

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Grudnia 2020, 08:18:47 »
A ja "wanny" nigdy nie kupię :grin:jak kolor to tylko czarny.Fakt ,lakier bardzo delikatny,ale jak ktoś lubi dbać o samochód to pięknie ten lakier wygląda.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Grudnia 2020, 08:54:19 »
A ja "wanny" nigdy nie kupię :grin:jak kolor to tylko czarny.Fakt ,lakier bardzo delikatny,ale jak ktoś lubi dbać o samochód to pięknie ten lakier wygląda.
Ja lubię dbać, niestety inni nie dbają
Wszędzie musisz patrzyć na ręce obsłudze, do tego parkingi.
Też tak macie? Pusty parking rano  przed np. marketem, zatrzymuję się z daleka od wyjścia. Wracam z zakupów i choć wkoło masa wolnych miejsc, to przy moim stoi auto
Chcą obejrzeć czy jak?

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline miro66

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Grudnia 2020, 09:06:02 »
Też tak macie? Pusty parking rano  przed np. marketem, zatrzymuję się z daleka od wyjścia. Wracam z zakupów i choć wkoło masa wolnych miejsc, to przy moim stoi auto
Chcą obejrzeć czy jak?
Zgadza się u mnie jest to samo.Jak daleko bym nie stanął od wejścia do sklepu to po powrocie obok mojego auta stoją rumple i się tak zastanawiam czemu tak blisko,przecież oni mogą ledwo wyjść z tych samochodów.Nie wiem jak byłby zabezpieczony lakier to i tak krajanie ci go załatwią.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Grudnia 2020, 09:43:52 »
No to i tak cieszmy  się,  że nie mieszkamy w Paryżu.
Tam wszystkie zderzaki obite.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 06 Grudnia 2020, 11:26:04 »
Chcą obejrzeć czy jak?
Zgadza się u mnie jest to samo.Jak daleko bym nie stanął od wejścia do sklepu to po powrocie obok mojego auta stoją rumple i się tak zastanawiam czemu tak blisko,przecież oni mogą ledwo wyjść z tych samochodów.Nie wiem jak byłby zabezpieczony lakier to i tak krajanie ci go załatwią.

Natura Polaka jest wredna , jak sam czegoś nie może mieć , to nie może przeżyć że ktoś inny to ma . Dobrym przykładem jest teks ze wsi
,,  sąsiad sie cieszy wtedy jak krowa ci zdechła , a nie jak kupiłeś nową,,
Teraz przez szczucie pisowskie jest jeszcze gorzej , 5 lat wpajanie nienawiści do innych , zrobiło swoje.
RAV4 2.5 hybrid

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Grudnia 2020, 13:57:39 »
Selection metaliczny srebrny + czarne świecące plastiki.

Na przednim zderzaku mam 2  około 2mm odpryski i to wszystko. Po przebiegu 11000km. Auto myję regularnie, nakładam na szybko powłokę kwarcową (ale nie dajcie się omamić, takie powłoki nie chronią lakieru przed rysami, może tylko przed pogodą i mają ładnie podkreślić kolor), później tylko QD z kwarcem. Na srebrnym nie widać absolutnie nic, łatwo się go doczyszcza, rys brak. Co do plastików piano black, jest kilka rysek tu i tam, ale wydaje się mi że powstały już one podczas transportu i później mycia i wysmarowania czymś auta przez salon przed odbiorem. Tak uwag nie mam, a nawet jak będą zarysowania to tylko w klarze, więc korekta lakieru co kilka lat i lakier jak nowy (też nie ma co przesadzać bo teraz klar jest ultra cienki i po kilku korektach można zejść do koloru.

Sam chciałem okleić folią, ale koszty zbyt duże do tego co oferują. Jeździć i tyle, a pieniądze nie wydane na folię, zostawić (jakby kogoś bardzo denerwowały ubytki w lakierze) na dobrego blacharza/lakiernika.

Aha i wnęki klamek już noszą znamiona paznokci. Tak to już jest z tą pseudo ekologią. Obecne zresztą hybrydy Plugin idealnie pokazały co się kryje pod tym kożuchem dbających o ziemię ekologów.

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 07 Grudnia 2020, 21:36:03 »
Obecne zresztą hybrydy Plugin idealnie pokazały co się kryje pod tym kożuchem dbających o ziemię ekologów.

* Pseudo ekologów ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Grudnia 2020, 21:38:55 »
Obecne zresztą hybrydy Plugin idealnie pokazały co się kryje pod tym kożuchem dbających o ziemię ekologów.

* Pseudo ekologów ;)
Eco terrorystów    :thumbdown:
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Grudnia 2020, 22:28:31 »

* Pseudo ekologów ;)

W przypadku Ekoterrorystów to RAV4 się broni....wciąż 2.5l pod maska.....bo u VW trochę gorzej 1.0 lub 1.5 tych to Ekologia wykastrowała  :-) :-) :-)

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Grudnia 2020, 22:59:36 »

* Pseudo ekologów ;)

W przypadku Ekoterrorystów to RAV4 się broni....wciąż 2.5l pod maska.....bo u VW trochę gorzej 1.0 lub 1.5 tych to Ekologia wykastrowała  :-) :-) :-)

po co piszesz nie  prawdę . Zapomniałeś o Touaregu z silnikiem 3.0 diesel , i 3.0l benzynie
RAV4 2.5 hybrid

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl