Autor Wątek: Rav4 5gen - Koszty serwisowe/przeglądów  (Przeczytany 77368 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
Odp: Rav4 5gen - Koszty serwisowe/przeglądów
« Odpowiedź #210 dnia: 27 Maja 2024, 14:26:02 »
Czy ktoś zna serwis nezależny podobny do Colinowego ale w Warszawie i okolicach (taki ktory robi tez wpisy w myToyota).
i w okolicach Wrocławia)
Też mnie interesuje .
pozdrawiam
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #211 dnia: 20 Czerwca 2024, 19:59:17 »
Nie wiem, w którym temacie umieścić moje pytanie, więc padło na ten. W lipcu mam przegląd (drugi) i mam własny olej 0w-16 (znów kupiłem 5 l toyotowego jak w ubiegłym roku). Z tym, że w garażu znalazłem nieotwierany 0w-16 4l Motul wyprodukowany pod koniec 2021. Kupiłem go na przegląd Corolli, którą sprzedałem, więc się ostał. I teraz pytanie, czy gdybym na przeglądzie powiedział, żeby wlali 4l Motul, a brakującą cześć dolali z tych 5l, które zostały mi z zeszłego roku (toyotowy) to nic się przez kolejny rok (ok. 5 tys. km) nie stanie, czy nie januszować aż tak i zabrać świeży, kupiony w zeszłym tygodniu olej? Czy można ze sobą mieszać oleje różnych producentów (ale oba 0w-16)? No i czy olej wyprodukowany w 2021 jest wciąż "świeży"? Na toyotowym jest napisane, że 4 czy 5 lat od daty produkcji jest ok.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #212 dnia: 20 Czerwca 2024, 21:37:17 »
Nie wiem, w którym temacie umieścić moje pytanie, więc padło na ten. W lipcu mam przegląd (drugi) i mam własny olej 0w-16 (znów kupiłem 5 l toyotowego jak w ubiegłym roku). Z tym, że w garażu znalazłem nieotwierany 0w-16 4l Motul wyprodukowany pod koniec 2021. Kupiłem go na przegląd Corolli, którą sprzedałem, więc się ostał. I teraz pytanie, czy gdybym na przeglądzie powiedział, żeby wlali 4l Motul, a brakującą cześć dolali z tych 5l, które zostały mi z zeszłego roku (toyotowy) to nic się przez kolejny rok (ok. 5 tys. km) nie stanie, czy nie januszować aż tak i zabrać świeży, kupiony w zeszłym tygodniu olej? Czy można ze sobą mieszać oleje różnych producentów (ale oba 0w-16)? No i czy olej wyprodukowany w 2021 jest wciąż "świeży"? Na toyotowym jest napisane, że 4 czy 5 lat od daty produkcji jest ok.

Ja bym nie mieszał różnych producentów , bo każda ma inną specyfikację rozszerzoną. Zrób pierwsze Motul i dokup resztę z tego samego producenta. Z tego oleju Toyoty może przeczekać kolejny przegląd

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #213 dnia: 24 Czerwca 2024, 14:08:39 »
W Wawie są dwa miejsca (do zaproponowania) tylko nie wiem jak z myT. jak coś to na PW.

A nie możesz tu?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: 24 Czerwca 2024, 21:23:30 »
W Wawie są dwa miejsca (do zaproponowania) tylko nie wiem jak z myT. jak coś to na PW.

A nie możesz tu?

Nie może, dla niego wszystko jest tajemnicą ale spoko to inni są obserwowani. :)

ps. chyba jedyny użytkownik tego forum, który działa w branży motoryzacyjnej ale nie „chwali” się konkretami.
O Marcinie wszyscy wiedzą, Colin zaprasza do siebie, Bartek również, Mech z Toyoty też nie ma nic do ukrycia
Jeszcze parę osób mi mignęło sorry za pominięcie.
W sumie tylko @ledzia boli d…, że się tu reklamują oficjalnie, a on tylko ma PW.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #215 dnia: 24 Czerwca 2024, 21:45:48 »

A nie możesz tu?
Sorry Damian91 ale nie potrafiłeś sobie poradzić z dwoma Trollami robiącymi z tego forum syf którzy mnie obrażali dlatego jak ktoś chce pomocy udzielę jej mu na PW.
Wiesz o tym doskonale że jestem na różnych forach bo mam różne auta i z takim czymś się nie spotkałem.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: 24 Czerwca 2024, 22:04:15 »
Oczywiście…
na forum od 23.03.2013 i cały czas incognito, a winnymi tego są:
-Pireus na forum od 01.02.2018
i
-ja na forum od 17.11.2019
Może czas już skończyć z tą hipokryzją, bo aż wali po oczach…
Każdy jak ma kogoś do polecenia albo nie, pisze dla informacji innych. No chyba, że ktoś się boi bycia poddanym ocenie… ciekawe dla czego?

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #217 dnia: 25 Czerwca 2024, 10:53:03 »
ak ktoś chce pomocy udzielę jej mu na PW.

Twój wybór ale skuteczniej byłoby tu.
Swoją drogą wylejcie sobie w końcu wzajemnie Wasze żale na priv, wyjaśnijcie co Was gryzie a nie zaczepiacie się jak dzieci w każdym wątku.
Jeżeli znowu zobaczę Wasze wycieczki słowne to po prostu odpoczniecie od forum. Wystarczy.

Wracając do tematu warszawskich serwisów - te, które kojarzę to AJC w Alejach Jerozolimskich i Osiedle 2D. Co prawda dawno nie korzystałem z ich usług - 7-8 lat temu były godne poelcenia.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #218 dnia: 25 Czerwca 2024, 11:45:33 »
Twój wybór ale skuteczniej byłoby tu.
Niestety nie.
Swoją drogą wylejcie sobie w końcu wzajemnie Wasze żale na priv, wyjaśnijcie co Was gryzie a nie zaczepiacie się jak dzieci w każdym wątku.
Chyba coś jednak Ci umknęło, o jakie żale Ci chodzi ? Co mam napisać na PW ? Nie obrażaj mnie ? Albo nie pytaj 100 razy o Vin auta którego nie sprzedaje ? A może mam napisać oszuście jak wklejasz na forum ogłoszenie gdzie chwalisz się w debilny sposób przesłaniem do mnie to napisz prawdę o aucie ?
Jeżeli znowu zobaczę Wasze wycieczki słowne to po prostu odpoczniecie od forum. Wystarczy.
Nie mów w liczbie mnogiej bo jakoś przy powtarzanym debilnym pytaniu o Vin i ciągłym obrażaniu mnie nie było liczby mnogiej ewentualnie Troll1 i Troll2.
Jeszcze rozumiem jeden post w nerwach i nie ma tematu a przecież te świry wracały do mnie po 30razy dziennie i zresztą innych teź próbowali "szczypać" i gdyby nie np.@Topoll ustąpił znacznie wcześniej to zaszczuły bo go nawet w jego temacie o jego PRYWATNYM aucie.

Dlatego spoko nie martw się Ty dalej sobie obserwuj Trolli a ja będę pisał na PW.
Zresztą sądzę że jak pomógł bym oficjalnie to zostałbym obrażony a Ty dalej byś obserwował i sugerował wyjaśnienie sobie na PW, zresztą jak byś poczytał ich wypowiedzi to tak było czyli ja oferowałem pomoc a oni już byli na straży tego żeby mnie ośmieszyć przed tym forumowiczom który chciał tej pomocy.

Nie widzisz tego ?

« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2024, 12:22:36 wysłana przez ledziu »

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #219 dnia: 25 Czerwca 2024, 11:58:30 »
Rozumiem, że jest to skierowane do Panów @KubaCamry i @pireus.
I że tym razem nie skończy się na pustych obietnicach w razie niezastosowania się do zalecenia.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #220 dnia: 25 Czerwca 2024, 14:02:25 »
No i brakuje nam na forum tylko Ewy Drzyzgi i Elżbiety Jaworowicz…
PRZEDSZKOLE w wykonaniu 60-cio latków.

ps. Pierwsze forum na którym użytkownicy narzucają decyzje moderatorowi i publicznie płaczą :)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: 26 Czerwca 2024, 22:31:52 »
Ponieważ @ledziu zablokował otrzymywanie PW jestem zmuszony napisać na ogólnym:

W swojej wypowiedzi w poście
« Odpowiedź #222 dnia: Wczoraj o 11:45:33
@ledziu nazwał mnie oszustem. Sformułowanie to wypełnia znamiona naruszenia Art. 212. - [Zniesławienie] - Kodeks karny.
Czekam na konkrety kogo oszukałem i co w ogłoszeniu było niezgodne z prawdą albo na sprostowanie wypowiedzi.
W przeciwnym razie podejmę kroki prawne bo różne rzeczy były pisane ale nikt nikogo nie pomawiał.

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #222 dnia: 15 Lipca 2024, 12:25:59 »
Przegląd 3 lata/45 tyś.
Materiały własne cena za samą robotę oczywiście.
Wleciał Millers 0W16 .

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #223 dnia: 15 Lipca 2024, 15:00:08 »
Przegląd 3 lata/45 tyś.
Materiały własne cena za samą robotę oczywiście.
Wleciał Millers 0W16 .
Witam , olej kupiłeś oryginalny z firmy https://zmienolej.pl/ ?
pozdrawiam
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #224 dnia: 15 Lipca 2024, 15:06:42 »
Olej z innego sklepu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl