Pytanie jak najbardziej zasadne, ale jak nie poszło w desce rozdzielczej to dla świętego spokoju /chociaż wiem że ten port w podłokietniku tylko laduje/ też go tam wpialem.

Ale do rzeczy- sformatowałem ponownie pena do exfat32 i wgrałem kilka plików muzycznych. System Infortaiment w Toyotach Corollach nie rozpoznaje tego Pena. Wyszazony logotyp USB. Wpialem więc w Aurisie i tam również nie rozpoznaje-wyszazone Pole USB.
Pen USB 3.1; 64 GB: 150 MB/s. SANDISC Ultra ale firma nie ma znaczenia bo inny SANDISC 32GB prawdopodobnie 3.0 śmiga w jednym i drugim systemie. Pytanie tylko czy to kwestia pojemności pena czy to że to protokół 3.1.
Dziwne że w Toyocie tego nie wiedzą, bo jakby wiedzieli to by wpisali w wymaganiach sprzętowych. Chyba że 3.1 to taki przeskokbtechniczny że w momencie produkowania Corollli nawet im się w głowach nie mieściło że taki będzie za chwilę. Nic sprawdzę ponownie na 16 sformatowanej pod FAT32 czy znowu nie będzie komp krzyż al że brak miejsca a jak coś to mam jeszcze 32 GB 2.0 albo 3.0
Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka