Mam aurisa kombi z 2016 roku z halogenowymi reflektorami z automatycznym włączaniem. Postanowiłem zaryzykować i kupiłem w ciemno oryginalne dwie lampy full led z normą E2, obie z 2016 roku. Sprzedawca powiedział mi, ze trzeba będzie wymienić wiązkę, żeby działało.
Pojechałem z lampami do elektryka. Okazało się, że wystarczyło podłączyć lampy pod tą wiązkę, którą mam i lampy działają. Elektryk przełożył silniczki do ustawiania wysokości świateł i zamontował reflektory. Na początku włączanie świateł trochę wariowało, np. Żeby zadziałał tryb auto trzeba było włączyć najpierw swiatla mijania a dopiero potem auto. Ale po jednym dniu jeżdżenia wszystko wróciło do normy (czary!) i reflektory i ustawianie świateł działa zupełnie normalnie.
Efekt jest rewelacyjny, w nocy lampy dają nieporównywalnie lepsze światło. Zdecydowanie polecam taką inwestycję! Koszt sumaryczny to 1400zł lampy, 300zl robocizna mechanika (podłączenie lamp i montaż silniczków) - 700zl za stare sprzedaje lampy= 1000zł !!! Cudo