nie wiem, czy jakieś są dostępne do Priusa, ale nie polecam tarcz nacinanych/nawiercanych
jeśli wogóle będą w czymś lepsze od gładkich to w czwartym/piątym ostrym hamowaniu, czyli na torze, a wątpię żeby ktokolwiek wyjeżdżał Priusem na tor, a na pewno nie podczas jednego gwałtownego awaryjnego hamowania (więc też odpadają wszystkie performance'owe zestawy, które do dobrego działania wymagają, żeby były już wstępnie rozgrzane)
a tak z doświadczenia codziennego (Subaru Impreza) takie tarcze przede wszystkim się gną jak takie miałem to wymieniałem razem z klockami, bo się już do niczego nie nadawały a od kiedy mam gładkie Brembo - jest spokój
oglądałem też jakiś czas temu engineering explained i tam zostało stwierdzone, że nawet do amatorskiego sportu nie warto już używać tarcz nacinanych/nawiercanych, gdyż technologia klocków poszła tak do przodu, że już po prostu nie jest to potrzebne (nowe klocki nie generują tyle gazu podczas ścierania, który to gaz był właśnie odprowadzany rowkami i otworami)
także szukałbym dobrego klocka do gładkiej, wentylowanej tarczy