Autor Wątek: Auris hybryda a przyczepka???  (Przeczytany 11656 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Monster Garage

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: PriusIII
Odp: Auris hybryda a przyczepka???
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Czerwca 2025, 08:56:51 »
Takie pytanie,zamontowałem hak w auris II lift .I czy jest potrzebny moduł czy instalacja obsłuży bagażnik rowerowy z oświetleniem?

Offline Dibua

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 2018 1,6
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Lipca 2025, 10:33:56 »
Takie pytanie,zamontowałem hak w auris II lift .I czy jest potrzebny moduł czy instalacja obsłuży bagażnik rowerowy z oświetleniem?

Nie rozumiem, zamontowałeś hak, a nie zamontowałeś wiązki?
Kupujesz dedykowaną wiązkę 13 pin i wtedy obsłuży, montaż do instalacji na kostkach, ale przeciwmgłowe i wsteczny może być konieczność fizycznego wpięcia w kabelki, wszystko znajdziesz w instrukcji.
Dibua

Offline tomeq77

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: ToyAurIITS hyb
« Odpowiedź #32 dnia: 08 Lipca 2025, 12:32:05 »
Chcesz "na krótko" ciągnąc kable od lamp w aucie do lamp w platformie?

U siebie założyłem hak + wiązkę 13-pin z modułem.
Zalety modułu: sygnalizuje dźwiękiem zwarcie/przepalenie żarówki, po podłączeniu robi krótką diagnostykę, przy cofaniu odłącza tylne czujniki parkowania, jest oryginalna wtyczka.

Offline Monster Garage

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: PriusIII
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Lipca 2025, 22:22:31 »
Potrzebowałem na szybko do bagażnika rowerowego. Działa bez modułu.
Lampy w bagażniku rowerowym led.

Offline techalive

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris HSD TS FL
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Lutego 2026, 07:47:30 »
Panowie! W końcu po "latach" XD oczekiwań wrzucam fotosy z lata 2025 gdzie dokonałem (niestety) nie na własną rękę, a w warsztacie "Sikorski" Hak Wrocław ul.Buforowa 110 montażu haka wraz z dedykowaną wiązką. Wiązka 335423300113 jest do hybrydy, ale nie Auris, tylko Corolli uprzedzając pytania i tylko ktoś "ogarnięty" będzie umiał ją połączyć w hybrydzie Auris (tak mi powiedział Sikorski). Na szczęście oni byli ogarnięci i wszystko zrobili "prawie" na medal. Prawie, bo:
1.) Wycięcie w błotniku dziury na hak okazało się dużo większe niż oczekiwałem (zdjęcia)
2.) Tłumik ("Sikorski" powiedział, że jest niespecyficzny i za duży do montażu haka - choć jest oryginalny) ma bicie o osłonę - stukał już na wolnych obrotach niemiłosiernie. Inny serwis poprawił mi, ale i tak przy podjazdach np. na krawężniki, czy padołki stuka ;-(
3.) Belkę za hakiem musiałem pomalować czarną farbą ze srebra, bo za bardzo się rzucało w oczy, że coś było kombinowane (a ja nie mam wbitego go w dowód)

Oczywiście zdjęcia do wglądu w galerii: GALERiA Z MONTAŻU HAKA WESTFALIA oraz pokaz BAGAŻNIKA ROWEROWEGO (Toyota Auris 1.8 HSD FL TS 2018)

P.S. Dwa ostatnie zdjęcia w galerii pokazują załadowanie Aurisa bez osób oraz pakietu Towlling (na standardowych sprężynach), lecz z wypełnionym po brzegi bagażniku walizkami oraz bagażnik rowerowy Uebler 13kg oraz 2x rowery po 19-20kg każdy.

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2026, 08:09:07 wysłana przez techalive »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl