Panowie! W końcu po "latach" XD oczekiwań wrzucam fotosy z lata 2025 gdzie dokonałem (niestety) nie na własną rękę, a w warsztacie "Sikorski" Hak Wrocław ul.Buforowa 110 montażu haka wraz z dedykowaną wiązką. Wiązka 335423300113 jest do hybrydy, ale nie Auris, tylko Corolli uprzedzając pytania i tylko ktoś "ogarnięty" będzie umiał ją połączyć w hybrydzie Auris (tak mi powiedział Sikorski). Na szczęście oni byli ogarnięci i wszystko zrobili "prawie" na medal. Prawie, bo:
1.) Wycięcie w błotniku dziury na hak okazało się dużo większe niż oczekiwałem (zdjęcia)
2.) Tłumik ("Sikorski" powiedział, że jest niespecyficzny i za duży do montażu haka - choć jest oryginalny) ma bicie o osłonę - stukał już na wolnych obrotach niemiłosiernie. Inny serwis poprawił mi, ale i tak przy podjazdach np. na krawężniki, czy padołki stuka ;-(
3.) Belkę za hakiem musiałem pomalować czarną farbą ze srebra, bo za bardzo się rzucało w oczy, że coś było kombinowane (a ja nie mam wbitego go w dowód)
Oczywiście zdjęcia do wglądu w galerii:
GALERiA Z MONTAŻU HAKA WESTFALIA oraz pokaz BAGAŻNIKA ROWEROWEGO (Toyota Auris 1.8 HSD FL TS 2018)P.S. Dwa ostatnie zdjęcia w galerii pokazują załadowanie Aurisa bez osób oraz pakietu Towlling (na standardowych sprężynach), lecz z wypełnionym po brzegi bagażniku walizkami oraz bagażnik rowerowy Uebler 13kg oraz 2x rowery po 19-20kg każdy.
Pozdrawiam!