Autor Wątek: problem z android auto  (Przeczytany 15167 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marko65

• Początkujący
problem z android auto
« dnia: 06 Stycznia 2021, 00:04:38 »
W grudniu odebrałem RAV 4 hybryda 4x4 executive . Mam problem z połączeniem telefonu i android auto. Po podłączeniu na kabel, kiedy ktoś do mnie dzwoni, nie mogę odebrać połączenia ani z ekranu ani przyciskiem na kierownicy lub włącza mi się tryb słuchawkowy. Na telefonie nie widać rozmowy więc też nie mogę odebrać. Próbowałem kilka razy logować telefon w systemie, bez skutku. W serwisie też nie wiedzą jak rozwiązać ten problem. Prozę o pomoc

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: problem z android auto
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Stycznia 2021, 12:45:30 »
Zmien serwis
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Stycznia 2021, 13:44:30 »
... albo telefon. Ja też odbierałem w grudniu 2020, wersja Hybrid C+S. Telefon Samsung Galaxy A50 (Android 10). Wszystko działa bezproblemowo, tzn. bez kabelka USB telefon się łączy po BT i połączenia głosowe działają, po podłączeniu USB włącza się Android Auto i też wszystko działa, tzn. połączenia głosowe, Google Mapy, Waze, ...

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Stycznia 2021, 13:54:39 »
Ja tez mam C+S z połowy 2020, telefon iPhone12 wszystko śmiga elegancko po kablu. Jedyny kłopot to czasami kiedy działa nawigacja zamiast skręć w lewo/prawo słyszę ?bip? ale widzę ze nie jestem jedyny tu na forum z tym problemem. Jedz do ASO niech Ci to objaśnia / sparują aby działało tak jak trzeba.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Stycznia 2021, 13:58:37 »
Motomachi, JPN
Hej Colin faktycznie mieszkasz w Yokohamie ?

Offline Podolec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Stycznia 2021, 14:10:34 »
Przy okazji, czy da się podłączyć Android Auto bez kabla? Albo wyłączyć ładowanie telefonu przy podłączeniu kablem?
Przy okazji, u mnie chodzi bez zarzutu, aplikacje replaio, Spotify, mapy, rewelka. Tylko powiadomienia czyta mi za każdym razem w innym języku.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Stycznia 2021, 16:06:08 »
rzy okazji, czy da się podłączyć Android Auto bez kabla? Albo wyłączyć ładowanie telefonu przy podłączeniu kablem?
2 X nie. Bezprzewodowo tylko Iphone z Carlinkit 2,0
« Ostatnia zmiana: 06 Stycznia 2021, 16:08:10 wysłana przez pireus »

Offline lechu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Stycznia 2021, 16:14:41 »
Może w miarę wprowadzania androida 11 na większą ilość smartfonów, Toyota uaktualni soft, żeby można było obsługiwać android auto bezprzewodowo.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Stycznia 2021, 16:23:49 »
Może w miarę wprowadzania androida 11 na większą ilość smartfonów, Toyota uaktualni soft,
Myślę, że prędzej jakiś niezależny producent wyprodukuje bezprzewodowy adapter np. AAWireless

Offline Gelu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Stycznia 2021, 17:33:35 »
Przy okazji, czy da się podłączyć Android Auto bez kabla? Albo wyłączyć ładowanie telefonu przy podłączeniu kablem?
Przy okazji, u mnie chodzi bez zarzutu, aplikacje replaio, Spotify, mapy, rewelka. Tylko powiadomienia czyta mi za każdym razem w innym języku.

Czy na replaio tak samo odtwarza jak w telefonie. Wszystkie stacje? U mnie jakoś mało tych stacji:(

Offline bartekb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Stycznia 2021, 18:01:30 »
W grudniu odebrałem RAV 4 hybryda 4x4 executive . Mam problem z połączeniem telefonu i android auto. Po podłączeniu na kabel, kiedy ktoś do mnie dzwoni, nie mogę odebrać połączenia ani z ekranu ani przyciskiem na kierownicy lub włącza mi się tryb słuchawkowy. Na telefonie nie widać rozmowy więc też nie mogę odebrać. Próbowałem kilka razy logować telefon w systemie, bez skutku. W serwisie też nie wiedzą jak rozwiązać ten problem. Prozę o pomoc

Może to pytanie wyda się głupie, ale próbowałeś podłączyć telefon na innym kablu?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Stycznia 2021, 19:06:30 »
Motomachi, JPN
Hej Colin faktycznie mieszkasz w Yokohamie ?

Tak, zaraz obok słynnej fabryki gdzie składali Lexa LFA
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Stycznia 2021, 19:14:47 »
To super. Dużo RAVek jeździ w kraju kwitnącej wiśni ?

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Stycznia 2021, 12:25:48 »
Jeszcze sprawdź czy telefon masz zablokowany po włączeniu się AA. U mnie wygląda to tak na Oneplus7:

- podłączam tel oryginalnym kablem do USB
- dostaję informację że AA się włączył itd
- muszę na telefonie włączyć blokadę ekranu, inaczej nie mam sterowania dotykiem na wyświetlaczu a aucie, a i jak dzwonię to sygnał jest z telefonu a nie systemu głośnomówiącego

Niestety mimo kilku prób nie udało się tego zmienić. Zawsze procedura wygląda podobnie, podpinam, włącza się AA, blokuję telefon i wszystko śmiga.

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Kwietnia 2021, 10:41:54 »
Żeby nie mnożyć wątków. Czy mapa w AA ma tryb nocny/ciemny, chodzi mi o to co jest wyświetlane na tablecie w samochodzie, na telefonie samo się przełączyło po zachodzie słońca. Wczoraj wracałem po ciemku w deszczu i ta jasna mapa strasznie przeszkadza. Wiem, że można włączyć wskazówki głosowe, ale lubię widzieć co jest przede mną.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl