Autor Wątek: Alarm fabryczny cobra - migająca karta proxi  (Przeczytany 15525 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Walrus

• Toyot Leżący
  • *
Alarm fabryczny cobra - migająca karta proxi
« dnia: 14 Stycznia 2021, 16:57:41 »
Hej czy ktoś mógłby dać znać co oznacza migająca na zielono dioda na płytce/karcie proxi od alarmu cobra przy kluczyku.
Pierwszy strzał to że bateria się kończy ale mądra książeczka p/t przewodnik użytkownika na tą okoliczność mówi coś o cyt. "irytujących 9 sygnałach buzzera" a badziewna karteczka na której wpisano pin o "6 sygnałach syreny" (nie no bez jaj kto to pisał) :wallbash:

Jest napisane że zalecają wymianę baterii co 6 mcy a to by już było mniej więcej już.
Wymienialiście tą baterię - jak to zrobić - rozpołowić proxi na dwie części - nie ma tam żadnego ząbka?
Jak to się manifestuje że się kończy - zielony migacz? To raczej chyba powinien być czerwony jak już?

Mam tylko jedną kartę proxi - (w salonie wciskali mi kit że nie dają do drugiego kluczyka bo coś tam - nawet nie pamiętam już co ale kojarzę że wtedy mnie nie przekonali ale ich zlałem bo z wszystkim mieli problem a ja miałem ich dość) więc jak zdechnie to nie otworzę auta bez klikania przyciskiem rozbrajania alarmu a tego wolałbym nie ćwiczyć a mrozy idą.

Może to zawsze tak migało a ja nigdy nie zwróciłem uwagi ale dzisiaj dotarło od myfirendów to (kupione 23:10 Oct. 26 2020 - to mój rekord - chyba na cle leżało aż się ktoś zlitował i wrzucił na pakę - no ale przyszło   :shock: a już straciłem nadzieję a nawet o tym zapomniałem)
https://pl.aliexpress.com/item/32959203595.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.9cd35c0ff6DEqm

Swoją drogą polecam porządne wykonanie (taka aksamitna guma) w zawrotnej cenie USD "złotyczterdzieści" z transportem tylko 3 miechy szło.

Offline pablo06

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Alarm fabryczny cobra - migająca karta proxi
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Stycznia 2021, 23:37:48 »
Zielona dioda miga cyklicznie co kilka sekund gdy karta jest aktywna. I to też z pewnością przyczynia się do konieczności wymiany baterii co pół roku...
Nie będę się wypowiadał co do "inżyniera", który to tak zaprojektował.

Na pocieszenie pozostaje to, że przytrzymując przycisk karty przez ok. 10 sekund (aż dioda przestanie migać) możesz ją wyłączyć i tym samym przedłużyć żywotność baterii.

Co do wymiany, to najlepiej użyć zestawu plastikowych narzędzi do demontażu telefonów komórkowych, tak by nie uszkodzić delikatnego plastiku lub w ostateczności małego płaskiego wkrętaka.

Podważasz w środku krawędzi obudowę najpierw z jednej, potem z drugiej strony.

Powinna się rozpaść na dwie części i odsłonić baterię, która trzeba wymienić na taką o identycznym symbolu (CR...).

Co do drugiej karty, to też nie dostałem, ale w serwisie bez problemu ja dokupiłem i doprogramowali mi do drugiego kluczyka.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Stycznia 2021, 23:42:06 »
Ma migać jak aktywna. Co do wymiany, to ludzie tu pisali, że mają ponad rok bez wymiany i wsio ok.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Stycznia 2021, 16:20:11 »
A mnie wlasnie przestala dzialac po 16 miesiacach od zakupu....po wymianie bateri znowu ok....
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2021, 16:42:21 »
Ja też byłem zaskoczony, że otrzymując 2 komplety kluczy była tylko 1 w zestawie karta PROXY, ale sobie poradziłem, dokupiłem na allegro i jak byłem przy okazji z wizytą w ASO to powiedziałem, że mam jakiś dziwny problem, że mi jedna z dwóch kart przestała działać - no i obie zakodowane  :grin:

Ja jeszcze w celu oszczędności baterii, bo wiele się naczytałem o żywotności jej w tych kartach, to na noc jak odkładam klucze zawsze dezaktywuje pilot poprzez dłuższe przytrzymanie - dioda gaśnie i przestaje mrugać, dopiero następnego dnia przed wejściem do samochodu naciskam raz przycisk na karcie i znowu działa - jakaś to oszczędność powinna być  :-) zobaczymy jak długo.

Jedyną rzecz z którą się spotkałem co mnie zaskakuje to fakt, że raz na 20 otwarć samochodu kiedy Cobra była uzbrojona to widzę że dioda alarmu nie miga, ale niestety ta sytuacja powtarza się nie do końca cyklicznie i trudno mi to wyłapać bo zaraz kilka następnych aktywacji alarmu już działa zgodnie z przeznaczeniem - muszę to wyłapać i nagrać, aby pokazać w razie czego w ASO.

Tak na ten moment brak innych zastrzeżeń, działa i nie sprawia problemów.

Offline pirad

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Stycznia 2021, 23:17:29 »
Ja dostałem 2 karty.
Widać co dealer to inne standardy

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Stycznia 2021, 23:52:14 »
Ja jedną.
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2021, 00:24:03 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Stycznia 2021, 08:20:21 »
Chorzów - 2 karty

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2021, 09:27:17 »
migająca na zielono dioda na płytce/karcie proxi
A u mnie od początku miga ... na czerwono. Już raz w serwisie baterię wymieniałem.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Stycznia 2021, 09:58:26 »
Cytat: Walrus w 14-01-2021, 16:57:41

migająca na zielono dioda na płytce/karcie proxi

A u mnie od początku miga ... na czerwono. Już raz w serwisie baterię wymieniałem.

Są dwa rodzaje kart proxy - z czerwoną i zieloną diodą. Chyba nie są zamienne, ale głowy nie dam...

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Stycznia 2021, 13:31:02 »
Z tego co czytałem to były dwie wersje tej Cobry i karty proxy:
  • Czerwona - starsza wersja - z nią było trochę więcej problemów z działaniem i żywotnością
  • Zielona - nowa edycja - wydana w drugiej połowie 2019 roku z poprawkami i teoretycznie lepiej działa

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Stycznia 2021, 15:06:40 »
  • Czerwona - starsza wersja - z nią było trochę więcej problemów z działaniem i żywotnością
  • Zielona - nowa edycja - wydana w drugiej połowie 2019 roku z poprawkami i teoretycznie lepiej działa
Po środku był jeszcze pilot z żółtą diodą.

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Stycznia 2021, 10:36:19 »

Czerwona - starsza wersja - z nią było trochę więcej problemów z działaniem i żywotnością
    Zielona - nowa edycja - wydana w drugiej połowie 2019 roku z poprawkami i teoretycznie lepiej działa
Samochód odebrałem w połowie sierpnia 2019 r. - widać w serwisie mieli zapas starych kart.

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Sierpnia 2024, 19:45:23 »
Posiadam alarm Cobra i kartę Proxy. Podchodzę do samochodu dotykam klamki , otwieram siadam i zaczyna mi pikać a za moment włącza się alarm. Dostaję informację aby kartę Proxy przybliżyć do przycisku gdzie włącza i wyłącza się się samochód. Robię to ale niestety nic nie pomaga i czerwona dioda mruga na czerwono a alarm wyje. Wychodzę więc z samochodu zamykam go z pilota  po czym za chwilę ponownie otwieram pilotem.  I teraz jest wszystko OK. Alarm nie wyje auto da się uruchomić. Karta nigdzie nie jest schowana mam ją w ręku a potem kładę na ładowarkę do telefonu.

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Sierpnia 2024, 19:47:41 »
Musiałem podzielić post.

To mi sie przytrafiło tylko dwa razy ale zaczyna mnie wkurzać.

Wiecie jaka jest tego przyczyna?

« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2024, 19:49:16 wysłana przez JKrakus »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl