Autor Wątek: Auris TS II FL - jaki wymiar butli LPG  (Przeczytany 8836 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
Odp: Auris TS II FL - jaki wymiar butli LPG
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Stycznia 2021, 08:48:21 »
PS to 220 na wysokość to też na wcisk nie wiem czy idealnie będzie dykta leżeć...
Będzie ok:) u mnie jest 230 i też nie ma problemu.

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Stycznia 2021, 10:14:47 »
Powiedzcie jaka jest grubość dojazdówki, bo mierzyłem w moim Priusie 3, i przestrzeń między butlą a podłogą wynosi ok 12cm. Koła mam 215/45/17.
Czy wejdzie mi dojazdówka?

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Stycznia 2021, 17:36:38 »
Powiedzcie jaka jest grubość dojazdówki, bo mierzyłem w moim Priusie 3, i przestrzeń między butlą a podłogą wynosi ok 12cm. Koła mam 215/45/17.
Czy wejdzie mi dojazdówka?
Myślę , że z 15 cm . Opona jest 125 ale front felgi wystaje.

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Stycznia 2021, 16:11:15 »
Ja mam w hb butle 50cos litrów i wchodzi 36 z kawałkiem tu kolega ma 49 i wchodzi 43? Ocb? Jak w hybrydzie w HB mieścicie butle, podwójna podłogę? Ja musiałem się Jej pozbyć ale w sumie miejsca więcej bez niej aniżeli z tą podłoga. W okół butli mam kompresor, zestaw naprawczy, klucze, kamizelki, rozrusznik, kable, Linke, koc wojskowy mega gruby i duży, polar, czapkę, rękawiczki xpar i inne pierdoły.

Offline mlac

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: inny
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Lutego 2021, 13:47:51 »
Ja mam w hb butle 50cos litrów i wchodzi 36 z kawałkiem tu kolega ma 49 i wchodzi 43?
To bardzo proste. Tak jak u Ciebie jest źle bo przy butli 50L powinno wchodzić 40L a nie 36. Tak u mnie też jest trochę "źle" bo wchodzi za dużo 43-44L do 49L.
W butli jest taki pływak na pręcie wystarczy go wygiąć w odpowiednią stronę i uzyskujesz właśnie te odstępstwa od normy. Zresztą butle przychodzące z fabryki nie maja idealnie wyskalowanych tych pływaków.

PS Od razu uprzedzę pytanie czy to bezpieczne, że wchodzi tak dużo do mojej butli. Tak całkowicie bezpieczne chyba, że ma ktoś butlę na pace, bez obudowy, zatankuje do pełna i od razu postawi samochód w lato na pełnym słońcu. Wtedy jest teoretycznie możliwość, że wielozawór upuści trochę gazu bo zwiększy się na tyle ciśnienie poprzez nagrzanie butli.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl