Autor Wątek: Szarpanie I Wibracje Po Montażu Instalacji LPG BRC W Toyocie Yaris 2019 Hybrid  (Przeczytany 12165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
zdecydowałem się dołożyć instalacje LPG BRC w Energy Gaz Polska w Warszawie
To jest powód twojego problemu (poczytaj o nich na forum LPG). Jak byłeś już u nich 12 razy na poprawkach to masz argument - niech to demontują i oddają kasę.

Żałuje, że nie zamontowałem instalacji LPG Landi Renzo
Z dwojga złego lepsze Landi Renzo..., ale taki wybór byłby daleki od optymalnego.

udałabym się do dakar auto ul. Mechaników 9 i zlecił ponowny montaż.
Popieram! Robili mi instalację w Aurisie II HSD - bezproblemowo. Poleciłem ich kilku znajomym i wszyscy są zadowoleni.

Jeżeli silnik który masz jest podobną konstrukcją do Yarisa hybrid ,silnik  1.5 VVT-i Hybrid 1NZ-FXE 100KM,
to raczej LPG ,,nie lubi,,

Przeczytaj o silnikach hybrydowych toyoty ;

http://www.motohybryda.pl/silniki/4549-silnik-1-5-vvt-i-hybrid-1nz-fxe.html
Taaa.... o Aurisie II HSD też tam napisali, że "Niezalecany do instalacji LPG" <zalamka> Pogadaj z tymi, co zagazowali takie auta u dobrych fachowców... Zobaczysz co Ci powiedzą... :cheesy: :good:

« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2021, 11:15:53 wysłana przez Jasio »

pireus

• Gość
Jesteś dziwnym człowiekiem jak masz odpisać na zadany  temat , to siedzisz cicho , a jak jesteś nie pytany to włazisz buciorami , tam gdzie cię nie zapraszają.
W przeciwieństwie do Ciebie nie piszę w tematach, o których nie mam zielonego pojęcia, a zapraszać to możesz gości do swojego domu.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
Jesteś dziwnym człowiekiem jak masz odpisać na zadany  temat , to siedzisz cicho , a jak jesteś nie pytany to włazisz buciorami , tam gdzie cię nie zapraszają.
W przeciwieństwie do Ciebie nie piszę w tematach, o których nie mam zielonego pojęcia, a zapraszać to możesz gości do swojego domu.

ja chociaż do dyskusji dodałem opinię ze strony motohybryda, ty natomiast szukasz zaczepki, ba na temat LPG w Yarisie nie napisałeś NIC  :wallbash: :wallbash:
RAV4 2.5 hybrid

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
Jesteś jakimś dziwnym człowiekiem, jak chcesz się czegoś dowiedzieć to skamlesz, a jak ktoś napisze nie po Twojej myśli to zaczynasz od razu szczekać. Dwubiegunowość 

Potwierdzam. Od tego darek60 też mi się kiedyś oberwało  :thumbdown: Poza tym ma i miał już wcześniej ostrzeżenia od moderatorów   <zolta>
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2021, 20:59:55 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
Jesteś jakimś dziwnym człowiekiem, jak chcesz się czegoś dowiedzieć to skamlesz, a jak ktoś napisze nie po Twojej myśli to zaczynasz od razu szczekać. Dwubiegunowość 

Potwierdzam. Od tego darek60 też mi się kiedyś oberwało  :thumbdown: Poza tym ma i miał już wcześniej ostrzeżenia od moderatorów   <zolta>
Następny skarżypyta ,  :wallbash: co dla ciebie ostrzeżenie od moderatora to jakaś kara.  <taniec>Jak chcesz to od razu napisz do niego ,tylko żeby czasami cię nie wyśmiał   :song: :song:
RAV4 2.5 hybrid

Offline Avik

• Prawie Toyot
zdecydowałem się dołożyć instalacje LPG BRC w Energy Gaz Polska w Warszawie
To jest powód twojego problemu (poczytaj o nich na forum LPG). Jak byłeś już u nich 12 razy na poprawkach to masz argument - niech to demontują i oddają kasę.

Żałuje, że nie zamontowałem instalacji LPG Landi Renzo
Z dwojga złego lepsze Landi Renzo..., ale taki wybór byłby daleki od optymalnego.

udałabym się do dakar auto ul. Mechaników 9 i zlecił ponowny montaż.

Popieram! Robili mi instalację w Aurisie II HSD - bezproblemowo. Poleciłem ich kilku znajomym i wszyscy są zadowoleni.

Jeżeli silnik który masz jest podobną konstrukcją do Yarisa hybrid ,silnik  1.5 VVT-i Hybrid 1NZ-FXE 100KM,
to raczej LPG ,,nie lubi,,

Przeczytaj o silnikach hybrydowych toyoty ;

http://www.motohybryda.pl/silniki/4549-silnik-1-5-vvt-i-hybrid-1nz-fxe.html
Taaa.... o Aurisie II HSD też tam napisali, że "Niezalecany do instalacji LPG" <zalamka> Pogadaj z tymi, co zagazowali takie auta u dobrych fachowców... Zobaczysz co Ci powiedzą... :cheesy: :good:

Zostałem już umówiony do Czakramu na gwarancję, mam w jedną stronę 350km ale co tam :P. Jeżeli nie dadzą radę to założe instalacje gdzie napsiales, juz dzwonilem do nich.  :cheesy: Właściciel Energy Gaz Polska nie chciał oddać kasy qtaz jeden. Wystawiłem im porządną opinie na google :D

Offline Avik

• Prawie Toyot
Dziekuję wszystkim za odpowiedz  <taniec>. Morał jest prosty, nie montujcie nigdy BRC bo będziecie musieli pozjadać dużo nerwów jak ja. Musze teraz dymać 350 km do Tarnowa gdzie niewiadomo czy mi pomogą. Ale mam jakąś nadzieje bo inni uzytkownicy pozbywali sie tam wlasnie problemow z BRC. Zobaczymy  <kucharz>

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Napisz jak załatwią sprawę.

Offline Avik

• Prawie Toyot
Po długiej przerwie odpisze na wątek, otóż wyjąłem instalacje u innego gazownika z tej firmy. Tych co mi zakładali nie chciałem już na oczy widzieć. Auto nadal wchodzi w drganie ale dużo mniejsze. Wymieniłem kolektor, najlepsze ze Ci z montażu przewiercali mi głowice i tam zrobili wtryski bez mojej zgody…

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
Jak pisałem wyżej.
Problemem jest BRC, a nie Toyota
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
Byłem przekonany że czasy partaczy już się skończyły i odeszli w zapomnienie. Jakże się myliłem.

Offline miroslaw.misiorek

• Początkujący
  • Samochód:: Honda
Odp: Szarpanie I Wibracje Po Montażu Instalacji LPG BRC W Toyocie Yaris 2019 Hybrid
« Odpowiedź #26 dnia: 06 Października 2024, 20:20:34 »
Witam
Czy problem z szarpaniem został rozwiązany ?

Wysłane z mojego Pixel 8 Pro przy użyciu Tapatalka

KubaCamry

• Gość
Odp: Szarpanie I Wibracje Po Montażu Instalacji LPG BRC W Toyocie Yaris 2019 Hybrid
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Października 2024, 21:00:12 »
Witam
Czy problem z szarpaniem został rozwiązany ?
Tak, masz parę postów wyżej … wyjąłem instalacje u innego gazownika z tej firmy... :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl