Autor Wątek: CH-R GR SPORT 2.0  (Przeczytany 13369 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline robo32

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR GR SPORT
Odp: CH-R GR SPORT 2.0
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Lutego 2021, 08:46:20 »
wszędzie są ledy

A tablica rejestracyjna też? W takim razie dałoby się i u nas wstawić. Mam polifta 2020 Selection i głupie żarówki w tablicy rejestracyjnej :(
Tablica podświetlana jest zwykłymi żarówkami.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Lutego 2021, 22:22:17 »
Aha :(
SAP ABAP Certified Developer

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Maja 2021, 12:13:02 »
Dzisiaj na FB toyoty jakiś gościu wpisał że silniki 2.0 dynamic górce są nieudane i dostaje się sporo benzyny do oleju,podobno jest to szeroko opisywane na forach,ja nic tu u nas nie zauważyłem,czy ktoś może się wypowiedzieć ma tem temat chociaż podejrzewam że jak ktoś wydaje 140kola na auto to ma w du...odkręcanie korka i patrzenie czy wali benzyna i czy przybyło oleju

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Maja 2021, 14:00:40 »
Słabo szukasz, tu jest sporo wątków o tym. Tyle że nie tylko 2.0 ale i 2.5 jak I nawet 1.8. W zasadzie w hybrydach i nie silnik nieudany, a szereg składowych (szczególnie zimą) to powoduje i toyota nad tym niby już pracuje.

Wysłane z mojego J23v przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 06 Maja 2021, 14:02:49 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Maja 2021, 16:04:18 »
ja nic tu u nas nie zauważyłem

3 tematy dla każdego modelu. Mało? :)

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,48896.500.html
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,50707.150.html
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,49988.150.html

Tak jak Krisman wspomniał. Silnik zakładam, że jest dobry, a moc idealna w tym modelu. Pozostałe rzeczy zakładam, że są do naprawy poprzez soft, czy to dla wtrysków, czy to dla GPFa.

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Maja 2021, 06:25:54 »
Panowie dzięki za linki i śmiem spieszyć z wyjasnieniami że nie jestem psychofanem marki i nie siedzę na forach całe godziny przekonując wszystkich jakie te toyoty są zayeahbiste,na forum Chr nie ma ani jednego wątku o tym a ja zaglądam tylko tutaj raz na dwa dni,nie interesują mnie inne modele,mam swoje życie...

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Maja 2021, 08:39:43 »
Masz rację, być może powinien się pojawić taki temat... może właściciele C-HRek są mniej wyczuleni :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Maja 2021, 10:42:24 »

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Maja 2021, 15:03:02 »
To jest problem wszystkich marek,użytkownicy kia Niro mają jeszcze gorzej,oficjalne stanowisko Kia Polska w tej sprawie jest takie że stwierdzili że hybryda nie nadaje się do ruchu miejskiego,ręce opadają w jakich czasach żyjemy

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 07 Maja 2021, 17:59:29 »
To jest problem wszystkich marek,użytkownicy kia Niro mają jeszcze gorzej,oficjalne stanowisko Kia Polska w tej sprawie jest takie że stwierdzili że hybryda nie nadaje się do ruchu miejskiego,ręce opadają w jakich czasach żyjemy

A u nas stwierdzili, że to normalne na krótkich odcinkach i nie szkodzi to silnikowi... to jest oficjalne stanowisko Toyoty... jest na grupie FB.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Maja 2021, 21:10:30 »
... do 35mm ponad stan

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Maja 2021, 23:15:48 »
No to zostaje Wam chyba tylko badanie jakości tego oleju którego przybyło na własny koszt i opinie niezależnych rzeczoznawców ale nie wiem czy dobrze doczytałem że toyota plombuje Wam korki przy wymianie? Chyba wchodzimy w nową epokę motoryzacji,jak auto przeżyje jednego właściciela to będzie cud

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Maja 2021, 05:37:14 »
Nie plombuje, robi to tylko przy poborze próbki do analizy (i to sporadycznie)

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline joanjar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Maja 2021, 17:19:15 »
Witam ponownie.
Odebrałem samochód 2 dni temu, 200 km zrobione i pierwsze co mnie mile zaskoczyło to ....cisza we wnętrzu, zero jazgotu przy przyspieszaniu nawet dosyć energicznym (zobaczymy jak przy autostradowych prędkościach, test w weekend  :grin: ) Zawieszenie zestrojone na bardziej twarde, układ kierowniczy zyskał na precyzji, napęd hybrydowy DF to jest to co od początku powinni montować, dynamika i kultura pracy jest wysoka, autko żwawo reaguje na przekaz z buta ale ze sportem to nić wspólnego nie ma (wiadomo za sport odpowiadają emblematy i czerwona nitka na kierownicy  <taniec> więc się nie czepiam bo fajnie to wygląda) modyfikacja zawitała również do sterowania fotela kierowcy, pełna elektryka ustawień w każdej płaszczyźnie. Światła z doświetlaniem zakrętów działają znakomicie i świecą zdecydowanie lepiej od tych po przednich (większa jasność i ciut inna barwa). Za sprawą dyrektyw UE zyskaliśmy eCall wyzwalany ręcznie lub automatycznie przy zdarzeniu drogowym (jakie by ono miało być, doradca nie potrafił odpowiedzieć) Multimedia wreszcie dogoniły resztę, android radio i carplay działają błyskawicznie lecz mamy łączność tylko po kablu (zamówiłem Carlinkit 2.0 by nie motać się w kablach). Z rzeczy które mniej przypadły mi do gustu to mniejsza przestrzeń w bagażniku, kurde był mały a stał się malutki za sprawą przeniesienia akumulatora 12V spod maski bagażnik jest płytki, podłoga jest na wysokości zamka od klapy i żeby zakupy nie wypadały wprost na buty dostajemy siatkę w standardzie (fajnie, prawda ) to tyle po 2 dniach, pozdrawiam.
Aaa oczywiście że jestem zadowolony z zakupu  :good:

Offline joanjar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Maja 2021, 13:35:17 »
witaj, w czwartek zamówiłem dla siebie wersję GR Sport 2.0 i mam pytanie , czy kupiłeś opony na zimę?
Ciekawy jestem bo w tym modelu jest ciekawa sprawa z homologacją. Już wyjaśniam o co chodzi. Wersja CHR EXECUTIVE z silnikiem 2.0 ma opony 225/50 R18 a GR Sport 2.0 ma homologację na  opony 225/45 R19. Twierdzą że nie można do GR Sport założyć opon zimowych o rozmiarze 225/50 R18 bo jest to niezgodne z homologacją i mogą być w związku z tym problemy z ewentualną wypłatą z AC. Nadmienię że są to identyczne auta różniące się detalami wyposażenia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl