Raczej masz na myśli OE.
Z OEM będzie ciężko, bo nie wiadomo kto produkuje SLLC dla Toyoty, a na rynku europejskim brak produktów zamiennych w 100%.
Znalazłem zamiennik w USA, ale kto to ściągnie?
Jedynym rozwiązaniem jest kupienie 1 litra w ASO na dolewki lub obserwacja Allegro, czasem bywa TSSLC w rozsądnych cenach
Tak coś pokręciłem, mam na myśli te w czarnych bańkach Toyoty dostępne w ASO. A dalej brak zamiennika, który pokrywał by się składem/nikami. U nas lipa, w EU nie wiem, ale są rejony gdzie są odpowiednie zamienniki.
W ASO 1L Pink gotowca to 47.38 pln, 5L to 202 pln, a 1L Pink koncentratu to 68.99 pln, kuriera liczą za 22.14 pln.
Na butlach nie pisze jaka jest temp. - , a na koncentracie nic nie pisze jak rozrabiać, info z ASO 50/50 z wodą demineralizowaną.
Są ASO gdzie twierdzili, że koncentraty wycofane, a prawda jest taka iż są mało dostępne.
Inna opcja to kupić 3x1L koncentratu i wtedy będzie 6L płynu ( zgodnie z info z ASO 50/50 ), wtedy za 5pln więcej od ceny 5L gotowca, ma się szósty litr za free. O ile komuś potrzeba 6L.
Wymieniałem płyn u siebie przy okazji wymiany pompy wody, w warsztacie jeszcze pompowali taką pompką w zbiorniczek by więcej wyleciało i nowego weszło 4.4L. Czyli starego zostało 1.2L, bo w manualu pisze 5.6L, termostat był otwarty. Super pomyśleli, bo w chłodnicy jest kranik, a w osłonie od spodu otwór pod nim na wężyk do spuszczania i dalej spory wlot, którym sięga się kranik. Nie trzeba zdejmować wcale osłony silnika od spodu.
Gdzie znalazłeś informację na temat interwałów czasowych wymiany?
Info z ASO, bo moja instrukcja z DE, a to o USA.
https://youtu.be/820OkCuBrxg