zgadzam się, że kombi jest bardziej użytkowe. Praktyczne jest to co bardziej danej osobie pasuje. Chodzi mi po prostu o takie przekonanie, które się utarło, że lepiej kupić kombi bo bardziej będzie praktyczne. Do czego i jak często. Jak już pisałem miałem kilka kombi (Vectrę, Passata, Mazdę 6) i poza kilkoma sytuacjami, gdzie rzeczywiście się przydały np. przy przeprowadzce, na wakacje jak jechaliśmy w 5 osób, czy do przewiezienia szafki to więcej nie było dla tego kombi zastosowania. Zatem przyjmując, że łącznie te kombi użytkowałem ca 5 lat to przez te 5 lat skorzystałem z ich właściwości może z 10 razy. Czyli 2 razy do roku. Zaznaczam nie jestem osobą, która wykorzystuje kombi zawodowo (hydraulik, instalator, taksówkarz), a osobą prywatną. Stąd zawsze zastanawiam się czy wykorzystam to kombi. Jak obecnie kupowałem sedana to żona miała lekki opór. Kombi lepsze na wakacje i można coś przewieźć. Owszem, jak ma się większą rodzinę a nie jak ja jedno dziecko. W zeszłym roku na wakacje do Chorwacji w sedana weszło wszystko i jeszcze było miejsce. Zatem jak często z tej użyteczności człowiek skorzysta. O to mi chodzi.