Autor Wątek: Czujniki TMPS - komunikacja  (Przeczytany 4006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Czujniki TMPS - komunikacja
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Września 2026, 11:13:06 »
Po zakodowaniu drugi zestaw można wybrać i przełączyć się między lato a zima lub po prostu zrobić klony nadajników i nic nie trzeba przełączać
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline leonid113

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Września 2026, 20:32:58 »
Colin gdzie się to przełącza tzn w jaki sposób w RAV 4 Hybrid 2021?. A klony rozumiem że wystarczy zakładać obojętnie czy letnie czy zimowe niezależnie od pozycji zdjęcia i komp sam je szczytuje? Rozumiem że każdy oponiarz powinien mieć coś takiego aby zrobić te klony?

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Września 2026, 20:40:42 »
Poprze menu zestawu wskaźników.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Września 2026, 10:49:19 »
Colin gdzie się to przełącza tzn w jaki sposób w RAV 4 Hybrid 2021?. A klony rozumiem że wystarczy zakładać obojętnie czy letnie czy zimowe niezależnie od pozycji zdjęcia i komp sam je szczytuje? Rozumiem że każdy oponiarz powinien mieć coś takiego aby zrobić te klony?
Ze względu ba bzdurny system przełączania czujników w toyocie, załóż klony. Czujniki muszą być z możliwością klonowania, jest ich wiele. Każdy średnio ogarnięty wulkanizator to ogarnie.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline leonid113

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Września 2026, 18:12:38 »
Kolego Krisman mógłbyś podać link gdzie takie kupić najlepiej oryginały lub sprawdzone zamienniki. A oryginalne takie same jak mam w tej chwili na kołach jak raz zaprogramuję u wulkanizatora to komputer nie będzie wykrywał automatycznie po założeniu nowych opon z felgami na które je założę?.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Września 2026, 20:30:56 »
Nie będzie wykrywał, Toyota to strasznie skopała. Musisz przełączać w menu między zegarami, a i tak różnie z tym bywa. Co do zamienników jest tego masa i w każdym warsztacie Ci to dopasują. Ja miałem oryginalne i nie polecam. Tylko klony.
W innych markach aut jakie miałem i mam, takiego cyrku nie ma. Wsiadam i po kilkuset metrach same się wczytują i pokazują też ciśnienie. Chyba w najnowszych Toyotach już tez tak jest.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl