Nie wiem I nie interesuje mnie to
Nie mój kłopot bo ja mam benzynę manual
Jechałem tą Kia znajonego i sprawdziłem później na stronie Kia dane ale jeżeli jest taka możliwość szybkiego ładowania < 1h to stacje się pojawią.
Jechało mi się super nawet wycie mi nie przeszkadzało bo raczej słychać szum opon ale wkurzające jest to że każde depniecie, podkręcenie klimy i widzisz jak spada zasięg i procent naładowania ale przyhamujesz i wzrasta
Po maska "pustka", dużo wolnego miejsca
Nie rozumiem tylko ceny tego auta skoro w porównaniu do benzyny, a tym bardziej hybrydy części mechanicznych jest dużo mniej więc koszty produkcji dużo niższe
Myślę że przy dobrej cenie niższej od hybryd i benzyniaków elektryczne auta zdominują rynek wcześniej niż się spodziewamy i zostaniemy ze swoimi zabytkami benzyniakami i hybrydami w czarnej d... pie.
do tego:
- darmowe parkowanie
- jazda buspasami
Ile czasu zajmuje ładowanie samochodu elektrycznego?
Czas ładowania warunkuje moc stacji ładowania w kilowatach (kW) oraz możliwości Twojego samochodu w tym zakresie. Kia e-Niro z akumulatorem dużego zasięgu naładuje się z domowej ładowarki ściennej AC (7,2 kW) poniżej 9,5 godziny. Przy szybkiej stacji ładowania DC (80kW i więcej) naładowanie akumulatora od 20% do 80% zajmie już tylko 40 minut.
Poczytajcie sami nie chce mi się przepisywać:
https://www.kia.com/pl/modele/e-Niro/prezentacja/W środku to podobnie do ravki tylko to czerwone podświetlenie jest beeeee