Autor Wątek: Corolla Hybrid 2019 Sedan Comfort + Style + Tech  (Przeczytany 19122 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
Odp: Corolla Hybrid 2019 Sedan Comfort + Style + Tech
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Lutego 2021, 20:41:32 »
Nieprawda. Ford jest na tym samym poziomie. Jest drugim na Świecie producent hybryd. Możesz popatrzeć na Fordy.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka
Toyota sprzedaje hybrydy od 20lat ,a ford od ilu ??? Aż od dwóch.   <zalamka>
Widziałeś kiedyś ładnego forda ,chyba bardzo dawno temu   sierra.
RAV4 2.5 hybrid

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Lutego 2021, 08:57:25 »
Faktycznie Fordy mi się nie podobają. Tak myślę, że chyba trzeba wybrać czy chce ekonomiczne i oszczędne auto czy droższe, ładniejsze i bardziej dopracowane niż ta Corolla..

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Lutego 2021, 11:38:56 »
Faktycznie Fordy mi się nie podobają. Tak myślę, że chyba trzeba wybrać czy chce ekonomiczne i oszczędne auto czy droższe, ładniejsze i bardziej dopracowane niż ta Corolla..
Przetestuj mazdę 3
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Lutego 2021, 11:40:58 »
Brałem pod uwagę mazdy bo bardzo mi się podobają ale czytałem o tym, że w leasingu drogo będzie mnie kosztować eksploatacja i ewentualne naprawy.
No i niestety to juz nie będzie taka ekonomia w mieście jak ta Corolla.
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2021, 11:44:50 wysłana przez prz3m3k »

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Lutego 2021, 11:53:13 »
Mazda 3 ,lepsze materiały ,lepsze wykonanie , niż corolla, niestety ciasnota  straszna , auto dla kurdupli ze wschodu
RAV4 2.5 hybrid

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Lutego 2021, 12:16:53 »
A faktycznie ta Corolla to jest aż taka bida z nędzą i sam karton i rury?

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Lutego 2021, 12:25:41 »
A faktycznie ta Corolla to jest aż taka bida z nędzą i sam karton i rury?

Wszystko zależy od wersji i wydanej kasy  :grin:

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Lutego 2021, 12:29:07 »
Myślę o wersji Comfort z pakietami style i tech ale po tym filmiku trochę się martwię:
https://www.youtube.com/watch?v=A93a71_hcZM&list=FLB8Yz0tY_tNfswqR8Dv6PSA

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Lutego 2021, 14:06:42 »
na tym filmiku jest bieda wersja. Oczywiście blachy, wykładzina podłogi czy bagażnika będą te same, ale:
1) to auto z pewnością miało już wielu użytkowników, nikt o nie dbał, stąd stan wnętrza taki jak na filmie
2) film nakręcił fan BMW. Przepraszam, ale większość moich znajomych z BMW w garażu czy na parkingu, sprawia wrażenie ograniczonych umysłowo i zapatrzonych w swoją ulubioną markę - żadnego obiektywnego podejścia. Ten film tez to potwierdza
3) facet w innym filmie opisuje wrażenia z jazdy rav i podobne komentarza i porównanie do BMW
4) corolla jest jednym z liderów sprzedaży dla klienta indywidualnego. To nie flota korporacyjna, czy firma, gdzie jednym z głównych powodów zakupu są koszty zakupu lub leasingu. W takich przypadkach ludzie kupują (oprócz ekonomii) oczami, funkcjonalnością, jakością wykonania i porównaniem z innymi markami. Czyżby kupowali nieświadomie w takim razie ?
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2021, 14:08:47 wysłana przez YogiBabo »
E18_Prestige_MultidriveS

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Lutego 2021, 14:08:54 »
Czyli wg Ciebie na tle konkurencji Corolla nie jest aż taka "kartonowa" i biedna pod względem jakości ?

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Lutego 2021, 14:20:05 »
Wszyscy oszczędzają. Ja mam poprzednią wersję, tę oglądałem w salonie, miałem jako auto zastępcze. Owszem ma swoje mankamenty, nie wszystko mi się podoba - np. nie nawidzę tych przyklejonych tabletów, ale przez kilka dni użytkowania fajnie mi się tym jeździło (manual 1,6, wersja chyba active). Nie porównywałem z konkurencją bo nie zmieniałem auta, ale ten test na który się powołujesz nie jest obiektywny. Jeżeli chcesz na podstawie yotube podejmować decyzję lub aby ten portal był dla ciebie pomocnikiem, to popatrz na testy na autocentrum lub u Pertyna. Są bardziej wyważone i bardziej obiektywne.
Ja osobiście cenię sobie prostotę i niezawodność. I to mi Toyota zapewnia. Wtedy kiedy kupowałem auto, konkurencja miała ciekawsze wnętrza, ale nie potrzebuję masy bajerów, z którymi będę potem latał do serwisu oraz priorytetem dla mnie był silnik 1.6 bez turbo i sedan. A taką jednostkę oferowały Toyota i Hyundai i chyba jeszcze Mazda. Koreańczyk odpadł, Mazda 3 za ciasna i padło na Toyotę (przejście z E12 na E18).
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Lutego 2021, 14:50:18 »
Ja najpierw testowałem HB GR 2.0 i tak mnie urzekło wnętrze, że wybrałem exec+vip ts 2.0. Wsiadłem też do active i style, ale troszkę mnie rozczarowały. Ja kupowałem prywatnie z wizją posiadania 10 lat, więc mam inną perspektywę. Oczywiście, jest parę rzeczy których nie do końca lubię (drętwe multimedia, przyciski z lewej pod kierownicą, ale ogólnie nie widzę konkurencji na rynku w stosunku cena do ilości gadżetów i opcji. Spróbuj skonfigorować auto z vag z opcjami jakie dostajesz w każdej opcji Corolli i zobaczysz o czym piszę. Trochę lepiej wypada kia i inne dalekowschodnie, ale brakowało mi zawsze coś. Reasumując :pójdź do salonu, obejzyj i przetestuj. Co do testów w necie i yt : prawie zawsze ktoś za tym stoi, w jedną lub drugą stronę. Trochę mnie też śmieszą testy 'znawców' - większość z nas chce auto do przemieszczania w miarę komfortowo i ekonomicznie, a oni oceniają jakby co tydzień auto miało startować w rajdach.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Lutego 2021, 14:59:07 »
Myślę o wersji Comfort z pakietami style i tech ale po tym filmiku trochę się martwię:

Ale Ty chcesz się martwić filmikiem pana iksińskiego z gadką durnowatą w skali 1-10 na 10 wklejonym przez następnego znaffce który jeszcze 2mieisiące temu pytał się czy w hybrydzie przebieg 85k.km.już ją zabije ?

Zrób rundę po salonach i wybierz sobie co Ci odpowiada.

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Lutego 2021, 15:47:36 »
Oczywiście, że nie podejmuję decyzji na podstawie filmików. Byłem już w salonach i na jeżdzie próbnej corollą w wersji sedan tylko ciężko mieć konkretną opinie na podstawie przejechania 4 km. Faktycznie wcześniej oglądająć nie zwróciłem uwagi na te aspekty o których wspomniany "znawca" mówi dlatego zastanawiam się czy nie będize tak, że po 3 miesiącach sam je zauważe i będę żałował kupna

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Lutego 2021, 16:40:33 »
Oczywiście, że nie podejmuję decyzji na podstawie filmików. Byłem już w salonach i na jeżdzie próbnej corollą w wersji sedan tylko ciężko mieć konkretną opinie na podstawie przejechania 4 km. Faktycznie wcześniej oglądająć nie zwróciłem uwagi na te aspekty o których wspomniany "znawca" mówi dlatego zastanawiam się czy nie będize tak, że po 3 miesiącach sam je zauważe i będę żałował kupna
Ale przecież możesz za darmo wypożyczyć auto nawet na parę dni. Ja po 4km na pewno bym się nie zdecydował. Dostałem na weekend z limitem 150km i nie było żadnego problemu. Wtedy można przetestować w mieście i jakiejś krótkiej trasie i bardziej się zorientować, czy hałas przeszkadza, jak z komfortem na wybojach, parkowaniem i bajerami

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl