Autor Wątek: Nowa Toyota HIGHLANDER hybrid 2021  (Przeczytany 129806 razy)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Nowa Toyota HIGHLANDER hybrid 2021
« Odpowiedź #300 dnia: 07 Lipca 2024, 10:49:03 »
Jeśli ktoś rozważa zakup...
 To była moja pierwsza toyota, ale na pewno ostatnia...
Mimo że rav4 I bez usterki, konkluzja podobna :) Może nie ostatnia, ale " do pójścia po rozum" z "całokształtem " (wyciszenie, materiały, udogodnienia itp.) Jedyną rzeczą która jeszcze robi plus w Toyocie, jest sprawdzony napęd hybrydowy, a i to nie do końca ( bateria 12V i wyjącąe skrzynie). Wyzawców uspokoję, to moje prywatne i subiektywne odczucie i każdy może się nie zgadzać!
« Ostatnia zmiana: 07 Lipca 2024, 10:54:17 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #301 dnia: 07 Lipca 2024, 23:22:49 »
Niestety Toyota poza napędem hybrydowym nie ma nic do zaoferowania.

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: rav4 hybrid
« Odpowiedź #302 dnia: 07 Lipca 2024, 23:31:30 »
Mimo że rav4 I bez usterki, konkluzja podobna :) Może nie ostatnia, ale " do pójścia po rozum" z "całokształtem " (wyciszenie, materiały, udogodnienia itp.) Jedyną rzeczą która jeszcze robi plus w Toyocie, jest sprawdzony napęd hybrydowy, a i to nie do końca ( bateria 12V i wyjącąe skrzynie). Wyzawców uspokoję, to moje prywatne i subiektywne odczucie i każdy może się nie zgadzać!

skąd możesz wiedzieć że skrzynia wyje jak miałeś rav4  benzynę. Nie chcesz już jeździć tym autem twoja sprawa ,ale nie pisz nie prawdy i nie zniechęcaj innych

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #303 dnia: 08 Lipca 2024, 07:57:05 »
Cytat:  link=topic=50687.msg823096#msg823096 date=1720342143
Cytat:  link=topic=50687.msg823089#msg823089 date=1720308568

skąd możesz wiedzieć że skrzynia wyje jak miałeś rav4  benzynę. Nie chcesz już jeździć tym autem twoja sprawa ,ale nie pisz nie prawdy i nie zniechęcaj innych
...bo ta benzyna to był automat CVT ktora też wyje, mimo udawanej zmiany biegow? Bo w pracy mamy służbowe rav4 i Corolle? Jak masz używać głupich argumentów bez cienia wiedzy co miałem i mam, to lepiej milczeć, a nie zaklinać rzeczywistość.
Napisałem wyraźnie, że to moje zdanie z którym ty nie musisz się zgadzać. To jest FORUM, gdzie każdy może wyrazić swoje zdanie, przynajmniej jak na razie.
Nikogo nie zniechecam, każdy ma inne oczekiwania i potrzeby i to co dla jednego jest nie do zaakceptowania, drugiej osobie może kompletnie nie przeszkadzać.
« Ostatnia zmiana: 08 Lipca 2024, 08:06:14 wysłana przez Krisman »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #304 dnia: 08 Lipca 2024, 09:17:39 »
Mimo że rav4 I bez usterki, konkluzja podobna  Może nie ostatnia, ale " do pójścia po rozum" z "całokształtem " (wyciszenie, materiały, udogodnienia itp.) Jedyną rzeczą która jeszcze robi plus w Toyocie, jest sprawdzony napęd hybrydowy, a i to nie do końca ( bateria 12V i wyjącąe skrzynie). Wyzawców uspokoję, to moje prywatne i subiektywne odczucie i każdy może się nie zgadzać!
Użyłeś cytowania selektywnego "troszkę" zmieniając sens wypowiedzi przedmówcy który napisał że nie ma większych zastrzeżeń do swojej toyoty a nie kupi auta tej marki drugi raz że względu na czas oczekiwania na części.
A niestety ten problem dotyczy też koncernów bardziej europejskich w tym tych zza miedzy.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #305 dnia: 08 Lipca 2024, 10:03:41 »
...tak, problem z częściami jest ogromny u wszystkich, to fakt.
Użyłem tego cytatu, nie by uwypuklić decyzję kolegi, a by wyrazić dlaczego ja też nie kupię toyoty w obecnej postaci ( może to się zmieni kiedyś).

pireus

• Gość
« Odpowiedź #306 dnia: 08 Lipca 2024, 10:24:07 »
A niestety ten problem dotyczy też koncernów bardziej europejskich w tym tych zza miedzy.
Jakoś dziwnym trafem z samochodami europejskimi nie miałem takich problemów. Z japońskimi jak najbardziej, nie mają nawet śrubki na stanie. Z koreańskimi, nie wiem jak jest, bo nie miałem.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #307 dnia: 08 Lipca 2024, 10:26:01 »
Brat mial KIA Proceed GT. Czas oczekiwania na przednia szybe to do 12 miesiecy. Kupil zamiennik za chore pieniadze.

Offline Wasunio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Highlander
« Odpowiedź #308 dnia: 10 Lipca 2024, 20:34:10 »
Powiem szczerze, że ja też więcej toyoty nie kupię. Miałem land cruisera 120-ke (auto marzenie). Kupiłem teraz Highlandera-przepaść ogromna. To już nie ta sama Toyota co kiedyś… bezawaryjna i z jakością wykonania… Mam Highlandera od 2 lat i przez te 2 lata miałem już 6 akcji serwisowych to o czymś świadczy…zdawalo by się że auto, które królowało na rynku amerykańskim ma już „wyleczone” wszystkie choroby wieku dziecięcego…Pomiędzy land cruiserem i Highlanderem przez 2 lata miałem Tiguana Allspace-powiem tak- nic się z nim nie działo ( to kontekst europejskich samochodów). Dodatkowo od auta za cenę ponad ćwierć miliona złotych wymagałoby się trochę więcej…

« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2024, 20:36:18 wysłana przez Wasunio »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #309 dnia: 10 Lipca 2024, 22:54:50 »
@Wasunio, twoje jednostkowe doświadczeniem z VAG nie ma żadnego znaczenia… wg. fanboy’ów tylko Toyota się nie psuje. :)

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #310 dnia: 13 Lipca 2024, 23:30:03 »
trzeba uzbroić się w cierpliwość ze względu na bardzo kiepska dostępność części zamiennych.

To wszystko pikuś. Ciesz się, że nie czekasz na tylną szybę i dalej korzystasz z pojazdu. W tym przypadku szyba jest integralną częścią klapy bagażnika. Temat podobny jak z corollą. Data dostępności nie określona, ale najwyższa wyrocznia szacuje czas na 6 miesiecy
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
« Odpowiedź #311 dnia: 14 Lipca 2024, 07:58:18 »
twoje jednostkowe doświadczeniem z VAG nie ma żadnego znaczenia
Jednostkowe? Bez przesady. Zrobiłem przez 6 lat 150 tyś km golfem 7.5, z czego przeszło 100 tyś km po modyfikacjach (460 PS) i kompletnie nic się z tym autem nie dzieje. To jest dopiero hit, a nie zapomnę tekstów w stylu "Pani, to nie przeżyje 50 tyś km, po 20 będziesz Pan olej dolewał". Cóż, auto żyje, oleju nie dolewam, wymiana co 8 kkm i tyle.
Pozdrawiam,

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #312 dnia: 14 Lipca 2024, 09:47:33 »
Jednostkowe? Bez przesady. Zrobiłem przez 6 lat 150 tyś km golfem 7.5, z czego przeszło 100 tyś km po modyfikacjach (460 PS) i kompletnie nic się z tym autem nie dzieje. To jest dopiero hit, a nie zapomnę tekstów w stylu "Pani, to nie przeżyje 50 tyś km, po 20 będziesz Pan olej dolewał". Cóż, auto żyje, oleju nie dolewam, wymiana co 8 kkm i tyle.
Tak tylko nie zapomnij że te są tacy co to samo napiszą o lagunie 2  :-) . A ja to widzę trochę inaczej jako były posiadacz kilku vagów w tym S4 v8 i S8 V10 a obecnie mając styczność z bardzo dużą ich ilością to taką euforię bym nie wpadał. Prosty przykład: jedne z najmniej problematycznych 1,4tsi miałeś twin c.160km.które trafiały do ludzi, potem miałeś 122km z wadliwymi tłokami, potem miałeś 140km ale tu znowu fuckup z szarpaniem potem ..i tak można pisać i pisać. Przecież to wszystko trafiało do ludzi którzy często zostawieni byli sami sobie bo żadnej akcji np.silnika 122km nie było. Do tego ile było wypustów DSG ? I tak naprawdę mówię tylko o czubku góry lodowej bo jeszcze zostaje mnóstwo drobnych spraw ale bardzo kosztownych.
Zresztą wystarczy zobaczyć co się dzieje na forach dedykowanych.
Dla mnie temat jest prosty vag oferuje auta których nie ma żaden inny koncern więc mając konkretne preferencje i tak jest tylko zostaje coś tej firmy.

Teraz szukam natchnienia na szybkie cywilizowane auto i co mam brać pod uwagę ? Zostaje tylko vag typu golf7r albo a3/ty Rs. Z Japów praktycznie nie ma nic. Chyba że coś bardziej egzotycznego.

Offline daniel36

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Highlander
« Odpowiedź #313 dnia: 25 Lipca 2024, 19:17:28 »
Wszedłem w temat po ponad roku i tylko widzę jakieś narzekanie :D

Od ponad 2 lat jeżdżę Highlanderem. Kupiłem go za 230 tyś + parę dodatków.  Aktualna wartość rynkowa to dalej 230tyś (PZU).
Nie miałem najmniejszej awarii, spalanie międzymiastowe: Katowice - Tychy, Katowice- Gliwice to ok. 5.5l. Miasto 7-7.5. Duży bagażnik 3 rząd. Same plusy.
Nie mogę kompletnie to czego doczepić się, bo też nie kupowałem auta klasy premium. Od ponad 15 lat użytkuję auta japońskie, głównie Nissanany, a ostatnio Toyoty (drugie auto w domu do CHR) - nie spotkała mnie nigdy najmniejsza niespodziewana usterka.

A piszących, że moje VW czy inne AUDI jest lepsze to od razu przesyłać na ich fora, tam ich użytkownicy mogą wzajemnie sobie spijać z dziubków.
« Ostatnia zmiana: 25 Lipca 2024, 19:24:02 wysłana przez daniel36 »

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #314 dnia: 09 Września 2024, 17:14:32 »
Szyba przód dostępność 10 tygodni
Przewód klimatyzacji pod pojazdem 12 tygodni
DCM gdy odwalą maniane przy kampanii 8 tygodni

Jest bajka
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl