Autor Wątek: Wycieraczki przednie  (Przeczytany 5813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Wycieraczki przednie
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Lipca 2024, 13:11:33 »
Nic tylko czekać na pomysły w sprawie nalewek opon. Przecież też się da no i taniej.
To już było, pewien kolega pisał i bardzo zachwalał. Ale on jeździ specyficznymi samochodami.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Lipca 2024, 17:15:09 »
Naprawdę czy to problem wymienić pióra raz na kilka lat? Sorry, ale dla mnie to jest niedorzeczne. Potem się zaczną tematy, że jednak nie pasuje, nie wyciera dokładnie, skrzypi itp. Nic tylko czekać na pomysły w sprawie nalewek opon. Przecież też się da no i taniej.
ja zmieniam wyłącznie gumki co pół roku. Dlaczego czekać tak długo? W USA normalnie ludzie wymieniają w ASO gumki i prawie nikomu do głowy nie przychodzi wymieniać całość.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Lipca 2024, 17:50:32 »
Naprawdę czy to problem wymienić pióra raz na kilka lat? Sorry, ale dla mnie to jest niedorzeczne. Potem się zaczną tematy, że jednak nie pasuje, nie wyciera dokładnie, skrzypi itp. Nic tylko czekać na pomysły w sprawie nalewek opon. Przecież też się da no i taniej.
ja zmieniam wyłącznie gumki co pół roku. Dlaczego czekać tak długo? W USA normalnie ludzie wymieniają w ASO gumki i prawie nikomu do głowy nie przychodzi wymieniać całość.
Te wcięcia pasują? Chodzi mi o link z Alli który wysłałeś do gumek
Czy te gumki są ok?

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Lipca 2024, 18:05:34 »
Czy te gumki są ok?

tak pasowały. W ofercie ma je wielu sprzedawców, kupowałem też tu:
https://pl.aliexpress.com/item/4000295437327.html

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Lipca 2024, 22:11:35 »
Czy te gumki są ok?

tak pasowały. W ofercie ma je wielu sprzedawców, kupowałem też tu:
https://pl.aliexpress.com/item/4000295437327.html
Czyli to będzie 26" i 20"?
Kupię na próbę
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2024, 22:16:08 wysłana przez Tomahawk5000 »

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Lipca 2024, 11:40:41 »
czyli trzeba zaznaczyc raz 26  i potem jeszcze raz kupic 20 ? tak , pytam sie bo moze to dziwne ale nie kupuje przez internet rzezczy :) Żona sie na tym zna, a ja tankuje auto :)
Dzieki wielkie, dobrze ze nie wywalilem orginalnych wycieraczek. Nie moge patrzec na te obrzydliwe boshe. Jakim to trzeba byc ignorantem dla estetyki wymyslają c te gumowe pióra. Była tradycyjna ladna wycieraczka to nie wymyslili 20 lat temu takie cos i szpeci świat.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Lipca 2024, 11:42:35 »
Ktos tam pytal wczesniej czy nie mozna raz na jakis czas kupic kompletu .No nie można bo cena w aso jest porazająca jak na cos co kosztuje 100zl to w aso jest przebitka x 5 . Jest to malo racjonalne poprostu i denerwujace.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Lipca 2024, 11:53:40 »
ale ja nie wiem o co kaman. Mam auto, mam koszty. Z poprzednich doświadczeń wiem, że jak przyjdzie pora na wycieraczki, sprawdzam rozmiar i wyszukuję na Allegro Denso Hybrid. Teraz nawet nazwa pasuje. Proste

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Lipca 2024, 11:57:19 »
Da się zmienić same gumki, a nawet bardzo łatwo się to robi - są filmiki na YT.
podrzucisz linki?
np. taki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=EO6qIuhvp5k
Choć widzę, że już Krisman mnie ubiegł ;)
Choć zmieniam całe pióra (w sumie w tym roku pierwszy raz po 3 latach i też na Denso) to umiejętność wyjęcia i założenia gumek się przydaje - gdy zaczynają mazać - wystarczy zmienić kierunek gumek o 180 st i pomaga na dłuższy czas.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Lutego 2025, 19:42:25 »
Da się zmienić same gumki, a nawet bardzo łatwo się to robi - są filmiki na YT.
podrzucisz linki?
np. taki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=EO6qIuhvp5k
Choć widzę, że już Krisman mnie ubiegł ;)
Choć zmieniam całe pióra (w sumie w tym roku pierwszy raz po 3 latach i też na Denso) to umiejętność wyjęcia i założenia gumek się przydaje - gdy zaczynają mazać - wystarczy zmienić kierunek gumek o 180 st i pomaga na dłuższy czas.
Właśnie chciałem wymienić same gumki i okazuje się że ja nie mam tych blaszek trzymających gumki. U mnie jest jakby jedna szeroka blaszka a do niej na stałe wczepiona gumka. Szkoda bo koncepcja wymiany damych gumek bardziej mi się podoba
« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2025, 20:12:45 wysłana przez Tomahawk5000 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl