Mam Aurisa II FL HSD i Corolle HSD TS - oba auta z silnikiem 1.8.
Co do wyposażenia to wolę nie porównywać bo Corolla to Executive a Auris to był chyba Comfort i w zasadzie to porównywanie gruszek z jabłkami.
Co do samej jazdy to moim subiektywnym zdaniem jest spora różnica w jeździe szczególnie po mieście.
Toyota Corolla z nową skrzynią biegów znacznie dłużej pozostaje na elektryku nawet przy prędkościach rzędu 60-70km/h na równej drodze, podczas gdy Auris przy 50-60 włączał benzynę.
Gdybym miał wybierać to poszukałbym raczej doposażonej Corolli
Jak wiadomo Toyota mistrzem wykończenia w środku to raczej nie jest a już w podstawowych konfiguracjach to w ogóle... Więc trzeba sobie wynagradzać niedostatki gadżetami typu S-IPA, ołtarzyk z tabletem + pakiet Connect, itd. itp.
Ostatnio miałem zastępczego Aurisa II FL w dieslu i w bardzo podstawowej wersji (chyba Active) - pierwszy raz od lat widziałem korbki do opuszczania szyb z tyłu.
Szczytem jak dla mnie był brak kontrolki włączonych świateł, niesamowite jak księgowi potrafili przyoszczędzić na tej wersji...
Jest prosty test na skórę, pośliń palec, przesuń nim po skórze tak, by została cieniutka warstwa, jeśli wchłonie to skóra, jeśli nie to skóra z węża strażackiego
Rewelka pomysł w dobie COVID-19

do wykonania w salonowym pojeździe...