Autor Wątek: Test RAV4 na YouTube - Pertyn ględzi  (Przeczytany 28941 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Test RAV4 na YouTube - Pertyn ględzi
« Odpowiedź #75 dnia: 28 Marca 2021, 16:36:15 »
Do zjazdu na A1 z GD mam ok 300...310 KM. Mój standardowy czas przelotu tego odcinka to 2 godziny (standardowy bo zawsze jadę A1 do A2 czy to do Warszawy, do Poznania lub na całe  południe Polski)
Zwalniam na obwodnicy Torunia tak na 6 punktow karnych
Nie wykręcę takiego czasu A2, a na A4 to można tylko pomarzyć :prawy pas same tiry a na lewym jak się trafi praworządny kierowca to masakra 
Od A1 do zjazdu na S8 jest około 30 km
to wraz z tankowaniem zajmuje max 30 min (robi się ciasno - tiry zjeżdżające z A2)
Jak mi się nie spieszy to robię tu 30 min pauze na stacji i trochę nadganiam później  na S8
Od zjazdu na S8 do zjazdu z obwodnicy Wrocławia na A4 jest okolo 220  km i mi to zajmuje mi ok półtorej godziny że zwolnieniem też na bezpieczne 6 punktów na wysokości Sieradza (bo tam mam pecha do tajniaków z Sieradza ostatnio wycenili mnie na  8 punktów a 2 km/h zabrakło na 10 więc uważam ) i zwolnieniem na obwodnicy Wroclawia  bo miejscami ciasno ale idzie pojechać
W sumie wychodzi ok 560... 570 km  to daje prędkość przelotowa około 140 km/h
Wg mnie to przyzwoita prędkość jak na dwupasmówki

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #76 dnia: 28 Marca 2021, 18:16:46 »
Według mnie, to jesteś potencjalnie bardzo niebezpiecznym piratem drogowym.  :czerwona:
Do tego tym autem te prędkości, to albo w ochronnikach słuchu, albo jesteś kompletnie głuchy i ci wszystko jedno.
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2021, 18:21:34 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 28 Marca 2021, 18:53:25 »
Na niemieckich autobahnach jestem normalnym kierowca a na polskich autostardach piratem?

Odgłos silnika na wysokich obrotach i szum powietrza mi nie przeszkadza, , nic mi w aucie nie skrzypi i trzeszczy, nie wyje jest ok, lubię to

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Marca 2021, 19:43:53 »
Do zjazdu na A1 z GD mam ok 300...310 KM. Mój standardowy czas przelotu tego odcinka to 2 godziny (standardowy bo zawsze jadę A1 do A2 czy to do Warszawy, do Poznania lub na całe  południe Polski)
Zwalniam na obwodnicy Torunia tak na 6 punktow karnych
Nie wykręcę takiego czasu A2, a na A4 to można tylko pomarzyć :prawy pas same tiry a na lewym jak się trafi praworządny kierowca to masakra 
Od A1 do zjazdu na S8 jest około 30 km
to wraz z tankowaniem zajmuje max 30 min (robi się ciasno - tiry zjeżdżające z A2)
Jak mi się nie spieszy to robię tu 30 min pauze na stacji i trochę nadganiam później  na S8
Od zjazdu na S8 do zjazdu z obwodnicy Wrocławia na A4 jest okolo 220  km i mi to zajmuje mi ok półtorej godziny że zwolnieniem też na bezpieczne 6 punktów na wysokości Sieradza (bo tam mam pecha do tajniaków z Sieradza ostatnio wycenili mnie na  8 punktów a 2 km/h zabrakło na 10 więc uważam ) i zwolnieniem na obwodnicy Wroclawia  bo miejscami ciasno ale idzie pojechać
W sumie wychodzi ok 560... 570 km  to daje prędkość przelotowa około 140 km/h
Wg mnie to przyzwoita prędkość jak na dwupasmówki

140km/h to wychodzi Ci średnia, a nie przelotowa... 560km w 4h.
Przelotową masz 170-190, żeby Ci taka średnia wyszła.
Co już zbyt bezpieczne nie jest...
Jazda caly czas ok 135-145 daje srednia ok 120km/h.

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Marca 2021, 20:05:44 »
Nie rozumiem (poważnie)
tzn. jadę przez godzinę równo 145 km/h ( przez godzinę przejeżdżam 145.km)
to prędkość srednia wychodzi 120 km/h?
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2021, 20:25:04 wysłana przez UPX »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #80 dnia: 28 Marca 2021, 22:21:15 »
A gdzie tak jedziesz...po pustyni, czy wyschnięte jezioro? Zrób zrzuty z aplikacji jakie ty masz tam prawdziwe średnie, bo na naszych drogach każdy z nas jeździ i wie jak dużo jest ograniczeń, zwężeń, i innych trudności, o ruchu drogowym nie wspominając.
Co do DE, to chyba mało tam bywasz, bo dróg gdzie tak można jest całkiem mało w stosunku do sieci autostrad, a i te drogi, choć genialnie zrobione ograniczają cały czas. Ale tak, tam wolno, bo tak mówią ich przepisy (tam gdzie wolno) a u nas nie, bo to Polska, nie Germania. Gdybyś tak jeździł i zdobywał punkty tam, to już byś prawdopodobnie  siedział. Wiesz o tym? Mój szwagier był taki gieroj, przykuli do kaloryfera, a potem 30 dni aresztu, bez litości.
Niestety zawsze się znajdą tacy, którzy są pewni, szybcy i naj, a inni normalni użytkownicy to tylko przeszkody do pokonania i zawalidrogi. Bo przecież "miszcz" jedzie i z drogi śledzie, ba nawet terenówki w zaspach objedzie, mimo że auto na przód i w biedzie.
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2021, 22:30:04 wysłana przez Krisman »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #81 dnia: 28 Marca 2021, 22:32:58 »
UPX kolego zwolnij albo zmień pracę, tak się nie da do emerytury, a życie to nie tylko praca  i ciągła gonitwa. Nie warto.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #82 dnia: 28 Marca 2021, 23:31:03 »
ale Wy wiecie, że to internet i każdy może pisać co chce? np ja mogę napisać, że trasę z Gdańska do Wrocławia robię w 3h (w tym 30 min przerwy na śniadanko w macu) i samochód mi spala 4,9...  :cool:

...w niektóre rzeczy po prostu za bardzo nie ma co wnikać - lepiej ktoś by sprawdził czy w podsumowaniu trasy da się ustawić średnią prędkość :P
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2021, 23:33:09 wysłana przez anyone »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #83 dnia: 28 Marca 2021, 23:39:24 »
Mimo to mnie to wqrwia i tyle. Dziś trasa do Hamburga i hałas pow. 140, mimo mojego wieku, gdzie w połowie to już głuchy jestem, masakra. Był odcinek no limit/ 198km/h i koniec. Trwało to kilka minut, ale huk STRASZNY. Nie kupujcie tego auta na trasy w żadnej wersji, to do tych, którzy jeszcze nie popełnili tego błędu. Skoda superb jak i oktawia w dieslu na tym odcinku to poezja do tego auta, sorry, taka jest smutna prawda.
Całe szczęście, że to u mnie będzie podmiejskie w 90%.  :good:
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2021, 23:43:54 wysłana przez Krisman »

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 29 Marca 2021, 08:11:19 »
Trasa z GD do Wrocławia wg Automapy: 4.15 h

https://ibb.co/YtBcNK5

anyone nie osadzaj innych po sobie

« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2021, 08:33:27 wysłana przez UPX »

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #85 dnia: 29 Marca 2021, 18:40:24 »
Trasa z GD do Wrocławia wg Automapy: 4.15 h

https://ibb.co/YtBcNK5

anyone nie osadzaj innych po sobie

cóż... pisałem ogólnie - teściowej też tłumaczę, że to co piszą w internecie nie zawsze jest prawdą...
nie wiem dlaczego bierzesz to personalnie, ale jest takie stare powiedzenie - coś o stole i norzycach...

a Twój screen niby czego dowodzi? że polscy programiści nie umieją pisać aplikacji? nie korzystam z automapy, więc mam całkowicie gdzieś co ona pokazuje, bo nie wiem jak to się ma do rzeczywistości - google maps nie schodzi poniżej 5h nawet jak ustawisz wyjazd o 3 rano; a z doświadczenie wiem, że wyniki pokazuje całkiem realne

powiem Ci, że nie chciałem wiele razy odpisywać na rzeczy, które piszesz - generalnie w momencie kiedy napisałeś, że jeździsz w zimę na letnich, bo ulice są odśnieżone i praktycznie nie jeździ się po śniegu w mieście, to przypomniały mi się opady w trójmieście (żeby było na temat - nawet Pertyn o tym ględzi we odcinku o rav4) i stwierdziłem, że rozmowa z Tobą nie ma zupełnie sensu

szczerze, to mam gdzieś czy jeździsz 300 na godzinę czy jeździsz na czerwonym czy jeździsz pod prąd czy jeździsz po polach wyłączonych z ruchu (choć muszę uprzedzić, że mam kamerkę i jak widzę widzę kogoś wyprzedającego na przejściu, na którym są ludzie, to zgrywam filmik i wtedy lecą wszystkie inne rzeczy jak czerwone światło itd, bo skoro już pofatygowałem się i zgrałem zawartość kamery...), napisałem, żeby nie tracić mojego czasu na przeglądanie wątku (bo liczę na jakąś merytoryczną dyskusję, więc ciągle tu zaglądam), gdzie ktoś może pisać prawdę, ale nie musi

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 29 Marca 2021, 21:01:40 »
Rozumiem że najlepsi programiści to są w Google a reszta ( np. Automapa, Tomtom Go : GD - Wroclaw :4.35 h) to gamonie i nic nie potrafią zrobić. Nie komentuje dalej

Jak czytasz to co teraz piszę to znaczy ze pomimo jazdy w zimie na letnich przeżyłem, jestem zdrowy i Ravka też nie ucierpiała a przejechałem w zimie po Gdańsku i nie tylko  okolo 12 tys. km  i podejrzewam że przejechałem więcej niż Ty przez cały rok.
W Polsce nie obowiązku zakładania opon zimowych więc będę jeździł na takich jak mi pasują a Tobie g..... zik do tego.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #87 dnia: 29 Marca 2021, 21:31:16 »
Tak w temacie, dostało się trochę ravce w "skórze" suzuki Plug-In w MotoDzienniku, tak od ok.7.05min.
https://youtu.be/SXnnwZl8Tbw
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2021, 21:33:15 wysłana przez Krisman »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #88 dnia: 29 Marca 2021, 22:25:08 »
Tak w temacie, dostało się trochę ravce w "skórze" suzuki Plug-In w MotoDzienniku, tak od ok.7.05min.
https://youtu.be/SXnnwZl8Tbw
Motodziennik to bełkot pseudospecjalisty. Widzialem jak z kims dyskutowal, ze BMW ma naped hybrydowy plug-in z Lexusa i dalej w to brnął nie wchodze w to ze Lexus nie ma zadnego samochodu typu plug in.

A Maciej Pertynski sie smieje z niego, ze to taki specjalista, bo ma na dzialce dwa stare land rovery zezlomowane

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #89 dnia: 29 Marca 2021, 22:49:07 »
Rozumiem że najlepsi programiści to są w Google a reszta ( np. Automapa, Tomtom Go : GD - Wroclaw :4.35 h) to gamonie i nic nie potrafią zrobić. Nie komentuje dalej

akurat mam kilku znajomych ze studiów, którzy pracują w Google i tak - firma ta jako jedna z kilku zasysa najlepszych ludzi na rynku; już nawet nie chodzi o warunki, które oferują (bo są bardzo konkurencyjne), ale wiele ludzi akurat tam poszłoby pracować za samą możliwość pracowania "w młodym i dynamicznym zespole" i za "owocowe wtorki", bo wpis taki wpis w CV ma dużą wartość; są jeszcze firmy, które są w stanie ściągnąć najlepszych na świecie programistów, ale nie jest to ani automapa czy tom tom
zgadzam się z Tobą - nie ma co tego komentować, takie są fakty

Jak czytasz to co teraz piszę to znaczy ze pomimo jazdy w zimie na letnich przeżyłem, jestem zdrowy i Ravka też nie ucierpiała a przejechałem w zimie po Gdańsku i nie tylko  okolo 12 tys. km  i podejrzewam że przejechałem więcej niż Ty przez cały rok.

tak jak pisałem wcześniej, z mojej perspektywy możesz być 15-latkiem, który marzy o rav4 (jest trochę przesłanek do tego, gdyż w wielu wypowiedziach brakuje spójności - a to rav4 2.0, która robi setkę w 10 sekund jest samochodem do zasuwania i czucia emocji czy czegoś tam; a to jest samochodem roboczym, gdzie żadne udogodnienia nie są potrzebne a ci co kupili lepszą wersję [inną niż Twoja] to niezbyt mądrzy ludzie [choć osoby, które znam i potrzebują roboczego auta, bez zbędnych dodatków to idą w budżetowe marki jak dacia duster, gdzie za cenę jednej rav4 mogą mieć dwa dustery]), więc to że tu piszesz, dowodzi tylko tego, że masz dostęp do internetu

W Polsce nie obowiązku zakładania opon zimowych więc będę jeździł na takich jak mi pasują a Tobie g..... zik do tego.

i w sumie o co tu się spinasz? przecież napisałem cały akapit, że mam totalnie gdzieś czym i jak jeździsz (tu co raz bardziej mi pasuje teoria z 15-latkiem - dzieci mają dzisiaj problem z czytaniem ze zrozumieniem)

temat jest poniekąd o ględzeniu, ale daruję sobie dalszą dyskusję

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl