Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Właśnie sięrozprawiczyłem wysyłając swój pierwszy post

.
Cieszęsięże dołączyłem do Waszego grona- szczęśliwych posiadaczy toyoty, lecz
niestety oststnio pojawił mi siępewien problem, który wzbudził mój niepokój. mam ave od pół roku (kupioną od 1 właściciela w niemczech) i zgodnie z zaleceniami producenta postanowiłem zmienić olej przy przebiegu 80 tkm. wcześniej był zalewany castrol slx 0W 30, ale ja postanowiłem zaeksperymentować i zmieniłem olej na castrola gtd magnatec 5W 40... niestety po tym zabiegu lampka ciśnienia oleju po uruchomieniu silnika świeci sięjeszcze przez ok 4 do 5 sekund. wcześniej gasła jeszcze zanim motor zaskoczył! poszedłem zatem po rozum do głowy i zmieniłem olej i filtr ponownie na castrola slx 0W 30, ale niestety problem nie zniknął. dodam jeszcze że poziom oleju jest prawidłowy i na szczęście w czasie jazdy lampka nie przypomina o sobie. wyżej opisane objawy występują przy uruchamianiu silnika po dłuższym postoju. gdy już zapalęsilnik, po czym zgaszęgo i natychmiast znów zapalę, wówczas lampka natychmiast gaśnie.
gorąca prośba do posiadaczy toyotek z silnikiem d4d, o info jak to jest u Was?