Witam ponownie. Miałem dzisiaj chwilę, więc poświęciłem ją na testy i sprawdzanie swojej Rav 4, a więc tak :
1. Dźwięk pojawia się od około 20 km/h ,bez względu czy jadę w trybie ręcznym czy na D, dźwięk można powiedzieć że jest cały czas taki sam, bardzo przypomina początek końca łożyska koła,ale to raczej nie będzie koło,bo manewrując prawo lewo, bardzo dużymi łukami nic się nie zmieniło.
Dźwięk jest taki sam również bez względu na kombinacje z blokadą napędu, podczas jazdy wrzucając z D na N dźwięk nadal jest ten sam,
Kiedy jadę na D np. 70 km/h i puszczę gaz to hałas robi się moooze o odrobinę twardszy ale mogę się mylić, jakby podczas toczenia był odrobinę twardszy.
Ogólnie auto jedzie bardzo płynnie,gdyby nie brzęczenie to śmiało mogę powiedzieć że rozpędza i toczy się bezszelestnie
Jedyna różnica jaką zauważyłem to jazda na wstecznym- brzęczenie również występuje ale o wiele słabsze, dźwięk jest cichszy,czuć i słychać że coś jest zużyte ale nie do tego stopnia jak do przodu więc wykluczam opony, łożyska koła? Bo co im za różnica czy jadą do przodu czy do tyłu?
Obstawiam jednak niestety skrzynie choć muszę się jeszcze jakoś upewnić, także wszystkie podpowiedzi cenne. Nagrałem też filmik podczas jazdy, podczas całego filmiku mamy do czynienia z tym właśnie brzęczeniem, jak auto zwalnia słychać go tak jak pisałem może nieco bardziej, jakby coś się dociazalo. Zaraz spróbuję jakoś dodać filmik i czekam na podpowiedzi