Autor Wątek: Lampka ostrzegawcza PCS  (Przeczytany 17285 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Lampka ostrzegawcza PCS
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Maja 2021, 09:09:56 »
Ona czesto paruje w mocno deszczowe dni

To dziwne...  :o
Przecież obudowa obiektywu jest szczelnie przyklejona do szyby właśnie po to by nie parowało. Nawet jeśli wewnątrz kabiny jest mokro i szyby zaparowane, to fragment szkła przed kamerą jest suchy.
Może zgłoś usterkę w serwisie...
W Camry nie mam z tym problemu. Ale w RAV4 zony juz tak. Dwa-trzy razy do roku tak sie zdarza. Mozna z tym zyc :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Maja 2021, 14:16:17 »
Zajrzałem do instrukcji i wśród sytuacji, w których układ wczesnego reagowania w razie ryzyka zderzenia (PCS) może zadziałać nieprawidłowo lub wcale, producent wymienia sytuację, gdy na samochód spadnie gwałtownie woda, śnieg lub kurz z jadącego przed nim pojazdu itp.

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Września 2021, 22:19:16 »
Któregoś dnia miałem kolejną przygodę z kontrolką PCS. Jadę i nagle kontrolka się zapala. Zjeżdżam z drogi gaszę auto, zapalam i jest OK. Ruszam, jadę chwilę i znów się zapala. Zjeżdżam, gaszę silnik, otwieram klapę silnika, sprawdzam co się stało. Nic, wszystko OK. Odpalam auto, kontrolka nie świeci się, ruszam i po chwili znów się pali. Wkurzony zatrzymuję się, oglądam auto z zewnątrz i na grillu znajduję mokry przyklejony liść w kolorze ciemnego brązu. I po awarii ...

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Września 2021, 07:24:55 »
Wcząsająca :) historia :)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Września 2021, 10:15:45 »
buhaha :)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Września 2021, 21:33:21 »
A tak na poważnie, to czujnik/kamera jest za logiem Toyoty. Niestety jak pada śnieg, to gromadzi się na tym przetłoczeniu pod logiem i system się wyłącza. Akurat w momencie w którym jest najbardziej potrzebny.
Tak ktoś to genialnie zaprojektował. Zresztą w RAV4 było tak samo… Zero wniosków na przyszłość. Poza jednym, czas zmienić markę :).

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Września 2021, 09:58:25 »
Poza jednym, czas zmienić markę .
Jesteśmy za, nawet bardzo za  :grin: :grin: :grin:

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Września 2021, 22:29:00 »
Przedwczesna radość. Zostaje mi kilka Toyot, więc na forum pozostanę i  Adam będę krytykował to co w Toyocie jest złe.
Z wymianą floty ciężko. Ostatnio chciałem kupić jakiś zamiennik Proace City. Zapytałem w Oplu i czas realizacji zamówienia, nieznany. Zapytałem o Forda Tourneo Connect. Dograłem wersję, wyposażenie itp. wysłałem zamówienie i do dziś cisza. Wysłałem zapytanie do Toyoty, na drugi dzień miałem ofertę, zamówienie i umowę. Więc będzie kolejny Proace City w firmie :). Ale w domu już raczej inne marki. No poza Hiace oczywiście.

Offline Tyson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Stycznia 2022, 13:15:08 »
W audi A6 C8 radar jest podgrzewany

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl