Autor Wątek: Prius II - do sprzedania  (Przeczytany 4631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dzejdzej007

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus GS350
Odp: Prius II - do sprzedania
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Maja 2021, 11:13:15 »
Auto jest po dużym przeglądzie oraz wymianie min. klocków, tarcz (przód i tył), oleju w skrzyni, wszystkich świec zapłonowych z początku kwietnia b.r. zaś olej silnikowy wymieniony w lutym b.r.

Uwielbiam takie teksty w ogłoszeniach :) sprzedaję auto ale najpierw włożyłem kupę kasy :)
To jakby sprzedawać mieszkanie świeżo po remoncie :)
Dziwi mnie, że ludzie wierzą w takie rzeczy bo jak ktoś logiczny kupuje używane auto to i tak chce wszystko przejrzeć i zrobić po swojemu...

Offline Mis090

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Maja 2021, 11:22:57 »
Auto jest po dużym przeglądzie oraz wymianie min. klocków, tarcz (przód i tył), oleju w skrzyni, wszystkich świec zapłonowych z początku kwietnia b.r. zaś olej silnikowy wymieniony w lutym b.r.

Uwielbiam takie teksty w ogłoszeniach :) sprzedaję auto ale najpierw włożyłem kupę kasy :)
To jakby sprzedawać mieszkanie świeżo po remoncie :)
Dziwi mnie, że ludzie wierzą w takie rzeczy bo jak ktoś logiczny kupuje używane auto to i tak chce wszystko przejrzeć i zrobić po swojemu...

Komentarz na poziomie. Kieruję się jedną zasadą - chciałbym od innych otrzymać to co sam uczynię. Po sprzedaniu Priusa kupuję używane auto i liczę na taką samą rzetelność jaką sam wykazuję. Wszystko jest do zweryfikowania w ASO Toyoty, na podstawie faktur i dokładnego przeglądu, do którego zachęcam żeby kupujący wiedział co kupuje - trudno to zrozumieć ? Także daruj sobie takie komentarze w stylu zawistnego polaczka. Bo to, że regułą jest cwaniactwo to nie znaczy, że nie ma wyjątków...
Z samochodu korzystam codziennie (argument z remontem mieszkania tym bardziej nietrafny...), wymiany i serwis są konieczne do tego żeby nie uszkodzić innych części (może tego nie wiesz?) , a decyzje o sprzedaży podjąłem stosunkowo niedawno i nie dlatego żeby podbić cenę, co nie zmienia faktu, że nabywca otrzymuje samochód gdzie jest wiele zrobione...
No i na koniec nie sposób nie odnieść się do stwierdzenia o ?kupie kasy? - ta ?kupa kasy, to dla każdego pojęcie raczej subiektywne ;)
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2021, 11:31:38 wysłana przez Mis090 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Maja 2021, 13:02:14 »
Mnie jakoś to nie dziwi, sam sprzedaje auta zawsze po wszystkich niezbędnych (i zbędnych według niektórych) czynnościach serwisowych. Przedostatnie sprzedałem po przeglądzie w ASO i wymianie wszystkich tarcz i klocków. Klient dzwonił do mnie tydzień  po zakupie  bardzo zadowolony.
Ostatni był 3.5 letni / 48kkm (po leasingu) klient dostał dodatkowo drugi komplet kół, drugi nowy komplet letnich Michałków (miałem po sezonie zmienić, oryginalne były głośne) nowy nieużywany bagażnik, nakrętki złodziejki itp. Wszystko co do niego miałem, taki bonus z mojej strony bo facet się nie targował.
Nie wszyscy chcą wszystkich wydymać, ale niektórym osobą ciężko to zrozumieć.
Oba auta sprzedałem "na pniu".
Duża wina tu naszych "handlarzy" złomem z zachodu.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2021, 13:05:09 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Maja 2021, 21:38:23 »
Moim zdaniem nie ma w tym nic dziwnego, że auto jest doinwestowane. Jedni szukają okazji i kupują złom, łudząc się że trafili okazje, a inni sprzedają samochód w zasadzie bez wkładu i taki samochód też znajdzie swojego klienta. Cena zazwyczaj to najlepszy wyznacznik. W Niemczech kupując od prywatnej osoby też czesto jest krótko przed zrobiony duży serwis, praktycznie nowe opony czy tarcze, klocki. Kiedyś usłyszałem, że auto jest do zobaczania za dwa dni, bo obiera od lakiernika, niewielkie rysy na zdarzaku.
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2021, 21:41:13 wysłana przez arthi »

Offline Mis090

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Maja 2021, 11:01:33 »
Dzięki za odpowiedzi Krisman i Arthi - już zaczęłam myśleć, że chęć rzetelności jest czymś nienaturalnym i bardzo podejrzanym...  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl