Autor Wątek: polecenia głosowe  (Przeczytany 6499 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: polecenia głosowe
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Maja 2021, 12:07:14 »
Do ustawień fabrycznych, czyli rozumiem, że takie jakie miałem ?

Offline jazol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Maja 2021, 12:16:36 »
Mam tylko jeszcze dylemat - co po odpięciu akumulatora stało się z systemami - czy się zdekalibrowały i czy można je samemu ponownie skalibrować ?
Witam,
w jednym z komentarzy pod filmem jest informacja, że zamiast odłączać akumulator wystarczy na chwilę wyjąć bezpiecznik odpowiedzialny za DCM. Temu komuś zadziałało, więc może to będzie lepsze i szybsze rozwiązanie problemu niż odłączanie akumulatora, bez dylematu, czy coś się rozkalibruje czy nie...

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Toyota Corolla 1.8 TS

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Maja 2021, 12:21:43 »
Mam tylko jeszcze dylemat - co po odpięciu akumulatora stało się z systemami - czy się zdekalibrowały i czy można je samemu ponownie skalibrować ?

Tak, wg instrukcji trzeba skalibrować PKSB i S-IPA - jest o tym na str. 341 i 370. Procedura jest raczej prosta do przeprowadzenia.
Jeszcze:
- str. 587 - uwaga odnośnie wyzerowana informacji w module ECU,
- str. 496/498 (w zależności od silnika) - uwagi odnośnie dotykowego otwierania drzwi i przycisku rozruchu,
- str. 282 - uwaga odnośnie systemu PCS,
- str. 210 - uwaga odnośnie blokady szyb :),
- str. 156 - uwaga odnośnie elektrycznie otwieranych drzwi bagażnika,
- str. 208 - uwaga odnośnie kalibracji szyb bocznych - jednak tu nie wskazano czy ma na to wpływ odpinanie akumulatora.

(podane numery stron dotyczą instrukcji do wersji hybrydowej)
« Ostatnia zmiana: 07 Maja 2021, 12:47:41 wysłana przez piter-ek »

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Maja 2021, 12:42:58 »
Wyjęcie bezpiecznika byłoby najlepszym rozwiązanie. Niestety nie wiedzieć czemu Toyota nie dostarczyła opisu bezpieczników w instrukcji. To mega słabe. W dotychczasowych samochodach  zawsze miałem opis bezpieczników w instrukcji. Może o to chodzi, żeby pojechać do ASO, a nie wymieniać samemu  :-(

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Maja 2021, 13:36:29 »
Tutaj jeden z forumowiczów zamieścił fotografię z opisem bezpieczników (skrzynka w pobliżu dźwigni otwierania maski):
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,51006.msg710760.html#msg710760

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Maja 2021, 13:46:22 »
Dzięki, ale to chyba jest w skrzynce pod maską

Offline jazol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Maja 2021, 14:36:02 »
Wyjęcie bezpiecznika byłoby najlepszym rozwiązanie. Niestety nie wiedzieć czemu Toyota nie dostarczyła opisu bezpieczników w instrukcji. To mega słabe. W dotychczasowych samochodach  zawsze miałem opis bezpieczników w instrukcji. Może o to chodzi, żeby pojechać do ASO, a nie wymieniać samemu  :-(
jarh, poszukaj, czy w skrzynce bezpieczników pod maską nie ma oznaczenia "DCM/Mayday" - bezpiecznik 7,5 A. To właśnie to...

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Toyota Corolla 1.8 TS

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Maja 2021, 08:09:36 »
Bezpiecznik znaleziony i wyciągnięty na godzinę, ale nic nic to nie dało. Następnie wizyta w serwisie - wgranie nowego oprogramowania stacji multimedialnej i wszystko jest OK. 

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Maja 2021, 08:33:57 »
No niestety nie wszystko. Aktualizacja ( 1139) spowodowała wyłączenie usługi Gracenote ( okładki płyt podczas odtwarzanie muzyki z pendriva). Wielka szkoda - Toyota coraz bardziej mnie rozczarowuje- zamiast coś dodać, to zabierają. Prawdopodobnie nie opłacają już licencji, a użytkownicy, no cóż, widać mają ich głęboko gdzieś.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl