Autor Wątek: Radio od nowej corolli  (Przeczytany 59999 razy)

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
Odp: Radio od nowej corolli
« Odpowiedź #105 dnia: 30 Maja 2021, 09:16:54 »
Jest Apple Carplay

okej to jutro po pracy pójdę kupić iPhone'a...xd oh wait... miałem iPhone'a.. okej bardzo fajny stabilny system.. ale moim zdaniem sens używania iPhone'a jest tylko wtedy, gdy do kompletu masz MacBook'a albo iMac'a, a najlepiej jeszcze iPad'a ;)
Poza tym Android jest bardziej wszechstronny ;)

Cytuj (zaznaczone)
Od 1 lipca zamawiający przez internet przesyłki o wartości do 150 euro spoza UE będą musieli przed ich odbiorem zapłacić VAT i cło oraz okazać fakturę. Paragon nie wystarczy. Nowelizacja zakłada, że konsumenci kupujący towary na portalach sprzedażowych spoza UE (np. chińskich, amerykańskich czy z Wielkiej Brytanii) będą płacić VAT już w momencie zakupu. Podatek pobierze bowiem w pierwszej kolejności platforma sprzedażowa, która od 1 lipca stanie się podatnikiem VAT.

no to chyba koniec z zamawianiem z Chin...xD ale idąc tym tokiem, to radia na allegro również mogą nieco zdrożeć (mimo, że sprzedający na allegro muszą sprowadzać z Chin na fakturę i opłacić cło i vat z automatu) ale oni są cwani bo skoro z chin będzie teraz zawsze "drożej" to oni też się podniosą xd ciekawe co na to mechu, który też tym handluje.
No ja np. jeśli (a raczej na pewno) sprzedam to radio to no.. będę chciał wyjść na zero, czyli koszt zakupu + opłaty i w razie czego dokumenty do okazania ;)
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2021, 09:28:51 wysłana przez TheMrSkiBar »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #106 dnia: 30 Maja 2021, 09:55:53 »
... Jeszcze weryfikacja ceny przez popyt no Twoje radio, różnie może być. Klient nasz pan

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #107 dnia: 30 Maja 2021, 10:13:06 »
Dlatego pazerny nie jestem cena będzie równa łącznej kwocie, którą zapłaciłem ;)
poza tym... najlepiej doposażone radio nie może być automatycznie tańsze niż pozostałe ;) jeśli będziesz chciał kupić taniej - kupujesz tańsze ale i słabsze ;)
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2021, 10:19:36 wysłana przez TheMrSkiBar »

Offline JaśnieWielmożnyPanLexus

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 30 Maja 2021, 10:19:37 »
Dlatego pazerny nie jestem cena będzie równa łącznej kwocie, którą zapłaciłem ;)
Jak z gwarancją?

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #109 dnia: 30 Maja 2021, 10:27:30 »
tzn. jeszcze nie wiem czy sprzedam :) ale wiadomo to jest z chin więc odsyłać radio na gwarancję do chin, gdzie taka paczka kosztuje powyżej 300zł (sprawdzałem) się nie opłaca.
Dlatego myślę sobie, że skoro zajmuje się naprawą komputerów laptopów i różnych takich sprzętów, mógłbym się dogadać, że gdyby w ciągu roku coś się popsuło to mogę wziąć naprawę na siebie ;) Wiadomo, jak przywalisz w ekran to... :czerwona: ale myślę sobie, że co by tam się mogło popsuć? Przecież to jest tak naprawdę tablet, więc jeśli sam nie rozwalisz ekranu, nie zalejesz tego albo nie będziesz walił łapą z nerwów...xd  to bardzo rzadko się tego typu sprzętu psują, a jak już to jakiś kondensator jakaś przetwornica... proste szybkie naprawy ;)
Ciekawostką jest, że chińskie sprzęty bez oznaczenia CE mają na płytkach ołowiową cynę, nie tak jak u nas bezołowiowa... co za tym idzie zimnych lutów też raczej nie będzie po jakimś czasie ;)
Mając doświadczenia z tymi stacjami, to są dość trwałe, koledze sprowadzałem kilka lat temu do Corolli E12 i do dziś mu działa bez problemu.
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2021, 10:31:05 wysłana przez TheMrSkiBar »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #110 dnia: 30 Maja 2021, 10:28:07 »
... Jak to u Chińczyka

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #111 dnia: 30 Maja 2021, 18:50:52 »
Mnie obchodzi tylko apka do map googla nic innego kompletnie nic. Poza tym mam maka i ipada. Telefon Sony i to wszystko jednak ze sobą działa. Może 5lat temu nie działało jak miałem wszystko z jabłka, teraz już na luzie.
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2021, 18:52:51 wysłana przez Stivo »

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #112 dnia: 30 Maja 2021, 22:52:13 »
Odpal sobie mapy google na telefonie i dokładnie tak samo to działa w takim radiu ;) tylko internet albo po wifi sobie udostępnisz do radia albo włożysz sobie kartę SIM z internetem. Ciekawe czy można jeszcze dostać Aero2..?

Offline damianeqb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #113 dnia: 30 Maja 2021, 22:55:35 »
Odpal sobie mapy google na telefonie i dokładnie tak samo to działa w takim radiu ;) tylko internet albo po wifi sobie udostępnisz do radia albo włożysz sobie kartę SIM z internetem. Ciekawe czy można jeszcze dostać Aero2..?
Aero2 , prędkość i captcha beznadzieja ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #114 dnia: 30 Maja 2021, 23:17:59 »
to jak masz internet w telefonie na kartę albo abonament, zawsze możesz zrobić duplikat karty i włożyć w radio ;) ja mam formułę w Play'u i już uzbierałem tyle luźnych gb neta, że w sumie chyba tak zrobię

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #115 dnia: 31 Maja 2021, 06:37:29 »
No to powodzenia, dwie działające karty sim w ramach jednego abonamentu i numeru

Wysłane z mojego J23  przy użyciu Tapatalka

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #116 dnia: 31 Maja 2021, 11:29:36 »
Jest to możliwe ;) już kiedyś coś takiego miałem, że druga karta tylko była od internetu ;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 31 Maja 2021, 13:12:08 »
Jest to możliwe ;) już kiedyś coś takiego miałem, że druga karta tylko była od internetu
Nie da rady aby dwie karty podpięte pod ten sam numer działały jednocześnie. Możesz używać w jednego ramach abonamentu różnych kart

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #118 dnia: 31 Maja 2021, 16:28:03 »
No to może w ten sposób racja

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #119 dnia: 02 Czerwca 2021, 08:38:07 »
Tak sobie patrzę teraz na ceny tych stacji i mam wrażenie, że w szczególności te wysyłane z europejskich magazynów podrożały właśnie o VAT a te z Chin w większości też można się domyślić że w cenie wysyłki do Polski jest VAT... No to chyba koniec importowego eldorado...  :|

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl