Autor Wątek: Radio od nowej corolli  (Przeczytany 60037 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Myszy

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Radio od nowej corolli
« Odpowiedź #135 dnia: 09 Czerwca 2021, 21:35:50 »
Ma ktoś może schematy do radia z Auriski i nowej Corolli / Ravki? Chętnie bym się pobawił w przepięcie kostek, zwłaszcza że z tego co widzę to takie radio można kupić już nawet poniżej 500zł.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #136 dnia: 09 Czerwca 2021, 22:00:15 »
Ma ktoś może schematy do radia z Auriski i nowej Corolli / Ravki? Chętnie bym się pobawił w przepięcie kostek, zwłaszcza że z tego co widzę to takie radio można kupić już nawet poniżej 500zł.

Kombinuje to samo :) Radia z RAV 4 chodzą na Allegro za 400-500 zł. Tylko złączki brakuje...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #137 dnia: 09 Czerwca 2021, 22:07:08 »
Na toyota-tech.eu beda.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline jardinegp1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 10 Czerwca 2021, 06:04:58 »

Kombinuje to samo :) Radia z RAV 4 chodzą na Allegro za 400-500 zł. Tylko złączki brakuje...
Ale czy wszystkie te radia obsługują CP i AA ?

Offline Myszy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 10 Czerwca 2021, 08:32:53 »
Wydaje mi się, że wszystkie Ravki już dostały aktualizację. Może trzeba będzie samemu zaktualizować oprogramowanie, żeby mieć CP/AA, ale to nie powinien być problem.

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #140 dnia: 10 Czerwca 2021, 08:44:00 »
A jest różnica w radiach do benzyn i hybryd?

Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka

Offline jardinegp1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #141 dnia: 10 Czerwca 2021, 08:44:22 »
Wydaje mi się, że wszystkie Ravki już dostały aktualizację. Może trzeba będzie samemu zaktualizować oprogramowanie, żeby mieć CP/AA, ale to nie powinien być problem.
Zaktualizować samemu w znaczeniu, w ASO za 300 pln

Offline Myszy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: 10 Czerwca 2021, 08:45:23 »

Niekoniecznie, można bez problemu znaleźć pliki aktualizacyjne, a skoro wiemy, że fabryczny port USB działa to można to zrobić samemu.

Offline jardinegp1

• Toyot Leżący
  • *
Radio od nowej corolli
« Odpowiedź #143 dnia: 10 Czerwca 2021, 08:47:06 »

Niekoniecznie, można bez problemu znaleźć pliki aktualizacyjne, a skoro wiemy, że fabryczny port USB działa to można to zrobić samemu.
Uuu, to ja już tak pojętny nie jestem, polegnę

Wysłane z telefonu za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #144 dnia: 10 Czerwca 2021, 10:49:32 »
Nie przesadzaj, wgrywasz plik na USB 32 i leci, jeśli masz moduł navi to wcześniej rejestrujesz stację na moja Toyota pl. Dostajesz kod stacji, wpisujesz w radio, rejestrujesz i pełna funkcjonalność.
AAi CP do wersji, z navi potrzebuje 3 pendrive. Jak to wszystko zrobić prawidłowo jest na dziale Rav4 V
Do wersji bez navi 1 pendrive. Czas ok. 1 godzina na włączonym silniku.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Z
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2021, 10:51:05 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #145 dnia: 10 Czerwca 2021, 11:39:08 »
Wszystkie radia z Rav4 miały prawdopodobnie fabrycznie wgrany soft z obsługą AA i CL od 10.2019 bo od tego czasu instalowali w fabrycie mikrofony, ktore są certyfikowane do AA i CL. Wszystkie radia produkowane przed 10.2019 muszą przejść prodecurę upgrade softu, ktory podnosi oznaczenie radia z MM17 (CY17) do MM19 (CY19).

Jak ktoś nie chce sie bawic z update softu niech szuka radia wyprodukowanego od 10.2019. Na radia Denso jest data produkcji ale na Panasonic nie zawsze. No ale jak już wiemy radio to nie problem. Gorzej ze złączkami. Jak mi ktos wczoraj słusznie zasugerował - najlepiej było by miec radio razem z kablami odciętymi z Rav4 :) Tak to wygląda: https://4rav.ru/forums/index.php?act=attach&type=post&id=178775
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2021, 11:44:22 wysłana przez faciulula »

Offline Myszy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: 10 Czerwca 2021, 15:16:14 »
Wszystkie radia z Rav4 miały prawdopodobnie fabrycznie wgrany soft z obsługą AA i CL od 10.2019 bo od tego czasu instalowali w fabrycie mikrofony, ktore są certyfikowane do AA i CL. Wszystkie radia produkowane przed 10.2019 muszą przejść prodecurę upgrade softu, ktory podnosi oznaczenie radia z MM17 (CY17) do MM19 (CY19).

Jak ktoś nie chce sie bawic z update softu niech szuka radia wyprodukowanego od 10.2019. Na radia Denso jest data produkcji ale na Panasonic nie zawsze. No ale jak już wiemy radio to nie problem. Gorzej ze złączkami. Jak mi ktos wczoraj słusznie zasugerował - najlepiej było by miec radio razem z kablami odciętymi z Rav4 :) Tak to wygląda: https://4rav.ru/forums/index.php?act=attach&type=post&id=178775

Zgadza się, najlepiej by było kupić z kostkami ale chyba nikt takiego nie sprzedaje.
Kontaktowałem się ze sprzedawcą wspomnianym w tym temacie z allegro, który oferuje radio razem ze złączkami i za same złączki chce 500zł więc trochę przesadza.
To kwestia przepięcia kilku kabli, ale problemem faktycznie jest dostępność samych kostek. Ciekawe czy może bezpośrednio w Toyocie da się kupić, czy może tylko kompletna wiązka.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #147 dnia: 10 Czerwca 2021, 15:45:59 »
Zgadza się, najlepiej by było kupić z kostkami ale chyba nikt takiego nie sprzedaje.
Kontaktowałem się ze sprzedawcą wspomnianym w tym temacie z allegro, który oferuje radio razem ze złączkami i za same złączki chce 500zł więc trochę przesadza.
To kwestia przepięcia kilku kabli, ale problemem faktycznie jest dostępność samych kostek. Ciekawe czy może bezpośrednio w Toyocie da się kupić, czy może tylko kompletna wiązka.

Też z nim gadałem. 500 zł za same złączki to mega przegięcie. Prędzej czy później to rozkminimy bo jest nas więcej :)

Offline Myszy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 10 Czerwca 2021, 15:53:54 »

Też z nim gadałem. 500 zł za same złączki to mega przegięcie. Prędzej czy później to rozkminimy bo jest nas więcej :)

W sumie to mamy tu kogoś, kto ma to zamontowane u siebie, więc może na podstawie zdjęć udało by się to ogarnąć ;)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #149 dnia: 10 Czerwca 2021, 18:06:04 »
Wieczorem Wam wysle schematy

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl