Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 255938 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Maja 2021, 18:47:14 »
Kolega wyzej AA ma z...Ukrainy

Wysłane z mojego J23v  przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Maja 2021, 19:02:49 »
Bez przesady. Fabia scala ok. Ale nowa octavia i superb to trochę nie ta liga i czuć to na każdym kroku. Auta mają swoje wady ale nie są aż tak źle jak mówisz. Jeździłem sporo octawia 2017 2,0tdi chyba 190km albo 180 i jak nie lubiłem tego auta za długa jedynkę i dwójkę i problemy z ruszaniem oraz za wysoko poprowadzona linie okien przez co g.wno widać oraz bezpłciowość z za kierownicy tak jakość wnętrza i ilość były na bardzo dobrym poziomie. Patrząc na filmy z nowym superbem mogę tylko zakładać że wnętrze jest bardzo dobre. Co nie zmienia faktu że postawiłbym na camry ale przedlift.
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2021, 19:06:03 wysłana przez Piwo »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Maja 2021, 21:14:21 »

Gdybym teraz stał przed wyborem dużego sedana w tym budżecie to bym ciągnął Avalona ze Stanów. Jedyny dylemat miałbym czy brać AWD czy V6, bo obydwie opcje są równie kuszące, a niestety nie występują razem.
Chyba jedyne rozsądne wyjście, jak ktoś chce porządną Toyotę z porządnym silnikiem

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Maja 2021, 21:17:24 »
Fajnie jak by ktoś sprawdził ta pozycję F3 wtedy temat byłby ucięty
Ja w pozycji F3 ma 2100, a w F2 też 2100
Ciekawe jak to się ma do: w pozycji F2 podana jest dmc samochodu, a w pozycji F3 ? dopuszczalna masa zespołu pojazdów. Różnica między nimi to dmc przyczepy, którą wolno ciągnąć danym autem.
Czyli u nas wynosi ona 0.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Maja 2021, 21:25:22 »
Ale właśnie scala była 1 wszą z nowej lini skody, ten sam przód co Octavia, wnętrze tez bardzo podobne, np te same klamki, fotele, kierownica, deska ( choc tu kokpit ktory wystaje w kolano to klasyka od nastu lat) ... Tam poprostu sie nie chodzi, dziadowe podejście w serwisie w usterką na gwarancji dopiero w 3 serwisie problem rozwiązany.
Octavia nie jest inna ligą - nie wiem to taka astra , corrola - chociaz to obraza dla corolli. Octavia to świetny projekt marketingowy bo kazdy uwierzyl ze to limuzyna.  <zalamka> To tak jakby astra w sedanie byla takim "topem" albo yetta.

Dsg jest okropnie wolne w ruszaniu,
Ekran potrafi sie zawiesic i nie mamy sterowania klimą niczym. Kontrola trakcji esp zakopuje auto - a mozna ją wylączyc tylko z ekranu , fatalny asystent pasa który walczy z rękami kierowcy. Start stop wylaczy wam calkowicie samochod jak np wysiadziecie otworzyc brame , podgrzewanie fotela dziala zbyt mocno na maksie, pozatym ze tak powiem grzeje centralnie miedzy nogi.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Maja 2021, 21:25:51 »
Fajnie jak by ktoś sprawdził ta pozycję F3 wtedy temat byłby ucięty
Ja w pozycji F3 ma 2100, a w F2 też 2100
Ciekawe jak to się ma do: w pozycji F2 podana jest dmc samochodu, a w pozycji F3 ? dopuszczalna masa zespołu pojazdów. Różnica między nimi to dmc przyczepy, którą wolno ciągnąć danym autem.
Czyli u nas wynosi ona 0.
Słabo nawet rowerów nie wolno?

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Maja 2021, 21:47:25 »
Nie ma alternatywy. Nie ma. W tej cenie, w tym wykonaniu srodka, w takich gabarytach auta. Nie ma.

?Nie ma alternatywy? - bardzo dobre określenie na ten model Toyoty, czyli na Toyotę Camry. Bo kupując Camry nie mamy żadnej alternatywy w kwestii wersji silnikowej, nadwozia...Podczas, gdy w przypadku każdego innego auta na rynku ten wybor jest.

Na pewno nie ma alternatywy dla kogoś, kto chce mieć Toyotę w rozmiarze Camry, z hybrydowym zespołem napędowym takim jak w Camry, w takiej wersji nadwozia jak Camry. No i bez wątpienia, jeśli ktoś liczy każdą złotówkę tankując auto, to zapewne równieź trydno znależć alternatywę.

Ale można znaleźć auta większe, tańsze i z wyborem silnika jak i nadwozia (bardziej praktyczne kombi): Insignia w cenie od 130 tys, Superb od 104 tys. I to są ceny bez rabatów. Można sobie te auta doposażyć, można wybrać silnik (superb do 280 KM).
Jeśli kogos stać i potrzebuje premium, nawet nie spojrzy na Camry, bo premium kupuje się m.in. po to, żeby nie jeździć Toyotą albo Skodą. W premium również jest duży wybór silników, nadwozi, wyposażenia. Są hybrydy plugin.

Jest spory wybór w segmencie aut o tych rozmiarach, co Camry. Ale bez wątpienia najlepszą Toyotą Camry jest Toyota Camry, i tu trzeba się zgodzić: lepszej Toyoty Camry niż Toyota Camry nie ma

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Maja 2021, 21:56:10 »
Ten segment w EU wymiera i po kolei gracze likwidują ten rozmiar sedana, stąd camry będzie miała coraz "lżej".
A co do haka na rowery, są takie tylko na bagażnik rowerowy a one w stacji kontroli pojazdów nie podlegają restrykcjom haka "normalnego".
Jest tu gdzieś o tym  (Corolla lub Auris)
O tu:
@talib1990 napisał :
Odpowiem jako diagnosta.

Spójrzcie na tabliczkę znamionową na lewym słupku . Macie 4 masy

1. DMC pojazdu
2. DMC zestawu pojazdu
3. Nacisk osi przedniej
4. Nacisk osi drugiej

Jeśli 2. Masa jest równa 1. Możemy mieć uchwyt rowerowy lecz nie możemy ciągnąć przyczepki jakiejkolwiek
Jeśli 2. Masa jest równa " 0 " lub jest " - " lub po prostu puste pole nie wolno nam montować nawet uchwytu rowerowego.
Jeśli 2 masa jest większa od 1 oznacza to , że możemy mieć zamontowanego haka , a MMC przyczepki Z HAMULCEM może wynosić  Masa2-Masa1=wynik ( dopuszczone są inne masy po wyciągu z swiadectwa homologacji )W dowodzie często masy są pomijane , przez kolejne wydziały komunikacyjne , a tabliczka jest kolokwialnie " święta ".

« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2021, 22:03:14 wysłana przez Krisman »

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Maja 2021, 22:05:00 »
Ja faktycznie uparłem sie na hybrydę, auto mialo mało palić i tak jest. Oczywiście jak pocisnę to ponad 10 spokojne spalę ,auto daje tez sporo frajdy chociaz o te 20 30 kmh maks by sie przydało, chociaż to 210...

Ten stinger po lifcie naprawdę na ulicy super się prezentuje.

Z wozów innych to toyota avalon prezentuje sie genialnie ta obecna. Chyba każdy z nas stał niedawno z dylematem co kupić , wybraliśmy camry, dla mnie nie bylo alternatywy  - chociaż nie byłem tez w lexusie.....Nie wiem czy dobrze zrobiłem bo ponoć za ES schodzili na 150 tys zł pewnie w jakiejs podstawie. Natomiast nie szedłem tam bo z załozenia nie chcialem przekroczyc 150 tys na samochód- taka zasadę sobie przyjąłem. Bałem sie że jak przyjdę do lexa to pęknę i dołożę , a na pewno golasa bym nie kupił tylko zaraz lakier, skóra, audio, reflektory dobre  . Druga sprawa to na lexusa przyjdzie czas:)

Offline Marek88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Maja 2021, 22:25:53 »
Co do haka to widziałem w Opolu camry z hakiem może warto zadzwonić do serwisu i się dopytać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Maja 2021, 22:57:17 »
chociaż nie byłem tez w lexusie.....Nie wiem czy dobrze zrobiłem bo ponoć za ES schodzili na 150 tys zł pewnie w jakiejs podstawie. Natomiast nie szedłem tam bo z załozenia nie chcialem przekroczyc 150 tys na samochód- taka zasadę sobie przyjąłem. Bałem sie że jak przyjdę do lexa to pęknę i dołożę , a na pewno golasa bym nie kupił tylko zaraz lakier, skóra, audio, reflektory dobre  . Druga sprawa to na lexusa przyjdzie czas:)

A ja poszedlem do TOYOTY na twardziela bo sie uparłem ze w koncu przeskocze o segment w góre nie majac na to zabardzo budzetu. Na nic mnie nie namówili... - mam bialego comforta z wyprzedazy rocznika 2020 i jedyne czego mi brakuje to cielaków i podgrzewanych foteli. napewno nie navi (3.2 tys chcieli). Dla mnie wybór byl taki:
a). doposazony segment C;
b). goła Camry;
c). goła RAV4 (ewentualnie 2-3 tyś drozsza CRV).

narazie nie zaluje wyboru (dodam ze mi oleju nie przybywa a za oszczedzone 3tyś na navi pewnie sie skusze na Andrioda od Hardona).

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 13 Maja 2021, 05:59:14 »
dokladnie tak. oferta za 120tys bez jakichkolwiek dodatkow zwiekszajacych cene to byl strzal w dziesiatke. najlepsza oferta na rynku i nie sadze ze kiedykolwiek bedziesz zalowac.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Maja 2021, 06:35:10 »
Zamiast wydawać worek Dudków na Hadrona, wybrałbym drogę Klaudiusza.

Wysłane z mojego J23v przy użyciu Tapatalka

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Maja 2021, 08:57:35 »
Gdybym teraz stał przed wyborem dużego sedana w tym budżecie to bym ciągnął Avalona ze Stanów. Jedyny dylemat miałbym czy brać AWD czy V6, bo obydwie opcje są równie kuszące, a niestety nie występują razem.
Czy w Avalonie nie ma przypadkiem tego samego 2,5 l. silnika, co w Camry?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Maja 2021, 09:00:44 »
Czy w Avalonie nie ma przypadkiem tego samego 2,5 l. silnika, co w Camry?

W AWD jest zespół napędowy z Ravki, stąd teoretyczna pokusa posiadania więcej niż jednego napędzanego koła, bo silnik niestety ten sam. A w tym normalnym jest uczciwe V6. Fakt, że z tym dziwnym wtryskiem, co nie lubi gazu, ale mocowo jest całkiem przyjemnie.
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl