Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #630 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:04:51 »
Strasznie przeżywasz te inne marki. Powinieneś to przepracować ze swoim psychologiem :). To Cię wpędzi w jakąś chorobę :).
To ja przeywam ? Chyba coś Ci się pomyliło. Mam w d.wszystkie marki. Jeżdże i bawię się tym co jest fajne i mi pasi.
czyżby to była skoda fabia :grin: :grin:
RAV4 2.5 hybrid

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #631 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:20:15 »
No i pozamiatałeś :)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #632 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:30:02 »
To dziwne, bo z Twoich wypowiedzi jasno wynika, że nic złego na Toyotę powiedzieć nie wolno :).
Możesz wszystko powiedzieć tylko po co gadać że gdzie indziej jest tak super ? To tak jak byś jechał po jedzeniu z macdonaldsa mówiąc że w kfc jest super.

Strasznie przeżywasz te inne marki. Powinieneś to przepracować ze swoim psychologiem :). To Cię wpędzi w jakąś chorobę :).
To ja przeywam ? Chyba coś Ci się pomyliło. Mam w d.wszystkie marki. Jeżdże i bawię się tym co jest fajne i mi pasi.
czyżby to była skoda fabia :grin: :grin:
Widzisz w odróżnieniu od Ciebie miałem skodę i sporo ich przechodzi przez moje ręce...  :-)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #633 dnia: 11 Grudnia 2021, 23:29:08 »
Te przepychanki, zaczynają być ...żenujące. Sam "zapamiętałem" pewne fakty i sformułowania, ale bardziej dla...kontrastu, żartu...
Czytacie Siebie czasem?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #634 dnia: 11 Grudnia 2021, 23:52:38 »
Te przepychanki, zaczynają być ...żenujące. Sam "zapamiętałem" pewne fakty i sformułowania, ale bardziej dla...kontrastu, żartu...
Czytacie Siebie czasem?
Nie ulewa Ci się jak jeden ekspert jechał po hybrydach po czym kupił hybrydę i już mu dobrze a drugi non stop powtarza ten sam farmazon o tmp ?
I potem po 170k.km. wyskoczył mu błąd w tojce, o jej a już prawie kupił Fordzika jakże idealnego.

Prawda jest taka: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

I powtórze, śmieszy mnie to że przy tojocie takiemu ekspertowi wszystko śmierdzi a przy fordziku i innych markach g.pod nosem pachnie poziomkami.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #635 dnia: 11 Grudnia 2021, 23:54:37 »
Chyba jednak bez psychologa się nie obędzie…
Trochę dystansu jeszcze nikomu nie zaszkodziło…
No i wiesz… takimi „ulewami” można się zakrztusić…

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #636 dnia: 12 Grudnia 2021, 08:17:59 »
Nie ma aut idealnych i kazdy to wie. Z kazdym autem trzeba isc na jakies kompromisy akceptujac jego braki czy wady. Kazdy ma na te wady tez inne spojrzenie w zaleznosci od zasobnosci portfela, wieku, cech charakteru czy nawet budowy ciala, statusu kawaler czy wielka rodzina z malymi duzymi dziecmi a moze dyrektor wozony itd itd. nie ma co generalizowac. Camry jest jaka jest. Konkurencja na szczescie jest i tez caly czas sie zmienia tak samo jak przepisy i prawo wiec i nasze podejscie do aut tez pewnie lekko musi sie zmieniac. Pisac o wadach sie powinno bo to pomaga innym podjac decyzje ale wypady indywidualne do innych powinny byc z gory banowane i tlamszone. Nikomu faszyzm nie potrzebny i wyzywanie od tych i tamtych kogos i mowienie jaki komu lekarz potrzebny niczemu nie sluzy.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2021, 08:39:37 wysłana przez Piwo »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #637 dnia: 12 Grudnia 2021, 09:46:18 »
A ja lubie głosy kilku forumowych krzykaczy jak jest wszędzie lepiej, inne auta nie psują się i mają serwis ktory już od samych drzwi klientowi samuruje pupkę miodem... a potem jest maść na zaczerwienienia   :grin:
A gdzie tak napisałem łaskawco? Może zacytujesz? Mnie tylko śmieszą fani każdej marki, którzy po zakupie samochodu. zaczynają ją wychwalać i pisać jaka jest fantastyczna w porównaniu do innych. Ni wiem czemu ma to służyć, może potwierdzeniu przed samym sobą słuszności wyboru. Ja np. kupując samochód mam w nosie wszystkie opinie, bo kupuję go dla siebie i mi ma się podobać, i  nie mam zamiaru niczego, nikomu udowadniać.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #638 dnia: 12 Grudnia 2021, 10:12:57 »
A ja mam odwrotnie. Czytam tysiace testow i slucham opini a potem kierujac sie nimi wybieram pare modeli i udaje sie po samochod i czesto tam okazuje sie ze opinie sa z pupy a rzeczywistosc jest zupelnie inna niz w opiniach. Zazwyczaj opinie sa duzo lepsze niz jest w rzeczywistosci. Tak np z oczytania ze ford s max jest wspanialym duzym autem rodzinnym okazalo sie ze to auto dla liliputow plus kierowcy lubiacego pozycje jak w autobusie a bagaznik ktory mial miec 840l okazuje sie porownywalny do tego w obecnym aucie ktory ma 400l.  Albo po zasiadnieciu do alfy gulii ktora miala byc taka wspaniala okazuje sie ze miejsca jest mniej niz w hatchbacku. Mimo to lubie sluchac jaka kto mial awarie i ile go kosztowala ile wydaje za serwis, za czesci, ile komu auto pali, czy jak komu sie jezdzi.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2021, 10:58:43 wysłana przez Piwo »

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #639 dnia: 12 Grudnia 2021, 10:32:27 »
A ja mam odwrotnie. Czytam tysiace testow i slucham opini a potem kierujac sie nimi wybieram pare modeli i udaje sie po samochod i czesto tam okazuje sie ze opinie sa z pupy a rzeczywistosc jest zupelnie inna niz w opiniach. Zazwyczaj opinie sa duzo lepsze niz jest w rzeczywistosci. Tak np z oczytania ze ford s max jest wspanialym duzym autem rodzinnym okazalo sie ze to auto dla liliputow plus kierowcy lubiacego pozycje jak w autobusie a bagaznik ktory mial miec 840l okazuje sie porownywalny do tego w obecnym aucie ktory ma 400l.  Albo po zasiadnieciu do alfy gulii ktora miala byc taka wspaniala okazuje sie ze miejsca jest miejsca jest mniej niz w hatchbacku. Mimo to lubie sluchac jaka kto mial awarie i ile go kosztowala ile wydaje za serwis, za czesci, ile komu auto pali, czy jak komu sie jezdzi.

bo nie bierzesz pod uwagę jednego czym ktoś wcześniej jeździł. W porównaniu do poprzedniego auta może być tak jak ludzie piszą.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #640 dnia: 12 Grudnia 2021, 10:53:21 »
Calkowicie mozliwe. Dlatego traktuje wszystkie opinie jako subiektywne. Ale czytajac takich opini tysiac od roznych osob wszystko zlozy sie na caloksztalt bubla lub auta godnego uwagi. Ale przeciez i tak na koncu kazdy z nas to weryfikuje osobiscie.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #641 dnia: 12 Grudnia 2021, 11:21:04 »
Panowie ale poczytajcie posty Kubusia ogólnie o autach jak zamieniał camry na bmw, o tmp, o innych markach wtedy zrozumiecie że nie chodzi tylko o ten moment dyskusji. To samo Darusia przejrzyjcie o co pytał jak kupował hybrydę, jakie wklejał stronki z "wiedzą" no i co pisał o hybrydach.

Wtedy może łatwiej będzie to zrozumieć.

Mnie osobiście śmieszą Ci panowie bo jeden prawie chciał utylizować hybrydy snując morały jak są wolne, jak wyją, jak dużo palą a kupił hybrydę a drugi szpenio od prospektów jest idealistą ktorego skrzywdziła tojota i tmp co ciekawe teraz się dowiedzieliśmy że po 170k.km.zapalił mu się czek w tojocie hdi i ubolewa nad tym że nie wziął Forda... w którym do 170k.km.w zależności od wersji pewnie byłby drugi albo trzeci silnik.

Więc albo jestem idealistą czułym na jakość gdzie czek po 170k.km.mi przeszkadza albo nim nie jestem i nie pierniczę o Fordzie gdzie czek jest tylko pobożnym życzeniem.

Niestety mam stycznoś z serwisami i markami ktore tu na tym forum maj być super ekstra a w rzeczywistości są to zwykle korporacje gdzie w jednym aso moe być dobrze a w innym źle + technika nie jest tak idealna jak tu się niektórym wydaje.

A ja lubie głosy kilku forumowych krzykaczy jak jest wszędzie lepiej, inne auta nie psują się i mają serwis ktory już od samych drzwi klientowi samuruje pupkę miodem... a potem jest maść na zaczerwienienia   :grin:
A gdzie tak napisałem łaskawco? Może zacytujesz? Mnie tylko śmieszą fani każdej marki, którzy po zakupie samochodu. zaczynają ją wychwalać i pisać jaka jest fantastyczna w porównaniu do innych. Ni wiem czemu ma to służyć, może potwierdzeniu przed samym sobą słuszności wyboru. Ja np. kupując samochód mam w nosie wszystkie opinie, bo kupuję go dla siebie i mi ma się podobać, i  nie mam zamiaru niczego, nikomu udowadniać.
Aczy ja napisalem coś o Tobie łaskawco ?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #642 dnia: 12 Grudnia 2021, 11:37:16 »
Oj, czytanie ze zrozumieniem to jednak trudna sztuka :).
Gdzie napisałem, że problemem jest awaria po 170 tys. ?
Żebyś zrozumiał to Ci wytłumaczę, problemem jest podejście serwisu, który wie, że jestem klientem flotowym i auta służą mi do zarabiania, więc to, że zgłoszenie gwarancyjne zostało olane i od 3 dni (wyłączając niedzielę) stoi niedotknięte, jest już irytujące. Tak jak napisałem podstawiłem między czasie dwa auta na zwykły przegląd. Uważasz, że to, że nikt nie wpadł na pomysł, żeby zamiast zwykłego przeglądu ustalić co z Proace, jest szczytem inteligencji, który dla ASO Toyoty jest nieosiągalny…
Gdzie napisałem, że zamiast tego Poroace mogłem kupić Forda?
Jakbyś czytał ze zrozumieniem, a nie to co chcesz wyczytać to dotarło by do Ciebie, że kupując kolejne auto próbowałem kupić Forda ale okazało się to niemożliwe wiec czekam na kolejnego Proace.
Gdzie zamieniałem Camry na BMW? Ty w ogóle czytasz to forum, czy coś Ci się śni po nocy?
Napisałem, że kończy mi się leasing Camry i następny będzie full elektryk. Nie chce suva więc zostaje mi Tesla, Mercedes i BMW…
Podsumowując, zanim coś skomentujesz, zastanów się czy zrozumiałeś to co przeczytałeś… komunikacja będzie łatwiejsza.
Po postach wyżej widać, że już trzech użytkowników nie rozumiesz… Więc to Ty masz jakiś problem, a nie my.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2021, 11:39:43 wysłana przez KubaCamry »

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #643 dnia: 12 Grudnia 2021, 15:00:18 »
Cześć, przepraszam że przerywam tą waszą dyskusje. Chciałem zapytać czy jeszcze jakieś marki stosują ten typ napędu? Chodzi o zwykła hybrydę, eCVT? Ford Kuga ale o jest chyba sporo droższy?

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #644 dnia: 12 Grudnia 2021, 15:07:08 »
Cześć, przepraszam że przerywam tą waszą dyskusje. Chciałem zapytać czy jeszcze jakieś marki stosują ten typ napędu? Chodzi o zwykła hybrydę, eCVT? Ford Kuga ale o jest chyba sporo droższy?

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

honda też stosuje ecvt

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl