Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #780 dnia: 12 Sierpnia 2022, 08:56:00 »
Na pocieszenie Toyota stworzyła Yaris Ativ. Niestety nie trafi na nasz rynek.
« Ostatnia zmiana: 12 Sierpnia 2022, 08:57:59 wysłana przez Jacky »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #781 dnia: 16 Sierpnia 2022, 12:37:35 »
https://francuskie.pl/citroen-c5-x-kontra-toyota-camry-skoda-superb-i-volvo-v60-cross-country/
Szkoda ze nie porownali bagaznika z superbem. A dziwnym trafem wzieli do tego Camry ktore jest sedanem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #782 dnia: 16 Sierpnia 2022, 22:54:48 »
Wszystko ładne i nawet niech będzie lepsze od Camry… ale tylko na papierze.
Weź to dziadostwo sprzedaj po 3-5 latach, za jakieś normalne pieniądze. Bez utraty 50% wartości.
No i ten silnik 1.2 i 10,4 do 100km/h to kupi? Emeryt?
Miałem kiedyś 407, tylko wtedy były jeszcze diesle 2.0 i dało się tym normalnie poruszać.
Auto fajne ale problem ze sprzedażą i utrata wartości, nie zachęcają do ponownego kupna.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #783 dnia: 16 Sierpnia 2022, 23:05:44 »
Są na start benzynowy 1.6/181 KM. Hybryda ładowana z gniazdka 1.6/225 KM.
Auto fajne ale problem ze sprzedażą i utrata wartości, nie zachęcają do ponownego kupna.
Tu mam ta samą awersję do marki, choć wielu chwali i przyznam, wygodne i dobrze wyciszone/skrojone auta.
« Ostatnia zmiana: 16 Sierpnia 2022, 23:08:31 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #784 dnia: 17 Sierpnia 2022, 18:54:58 »
Coraz wiecej info o mazdzie 6 ktorej przeciez  ma nie byc bo dyrektorzy mazdy tak twierdza haha. Ma wyjsc zima tego roku
https://m.youtube.com/watch?v=GDXJsydXDAU
https://mencarpics.com/mazda-6-next-generation/
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpnia 2022, 19:00:08 wysłana przez Piwo »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #785 dnia: 17 Sierpnia 2022, 19:47:55 »
Nie chodzi o to, że ma nie być w EU?

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #786 dnia: 17 Sierpnia 2022, 21:53:22 »
Mowili ze ma nie powstac ;)  ze ma nie byc nastepcy.  Jak dla mnie sciema bo pewnie zalegaja 6stki na magaxynach bo nikt nie chce tego brac

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #787 dnia: 17 Sierpnia 2022, 22:01:32 »
Dlaczego nie chca brac Mazdy 6?

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
  • Samochód:: Camry 2021 Exec
« Odpowiedź #788 dnia: 17 Sierpnia 2022, 22:12:27 »
Właśnie przed Toyotą miałem Mazdę 6. Sprzedałem, bo to był Diesel, a jeszcze nie wiadomo, co nowego włodarzom mojego miasta strzeli do łba (mieszkam w samym centrum). I jeszcze kwestia obowiązkowego zbierania danych w samochodach od 2022...

Nie miałem fajniejszego samochodu od tej Mazdy. Całkiem zwinna, drogi się trzymała doskonale do 210 km/h i chciałaby jeszcze szybciej. Wielka i wygodna. Jak na czysto spalinowego, paliła nie za dużo. Gdyby była wersja hybrydowa, to na pewno bym ją kupił. Ale się Mazda spóźniła.

Na wylocie jest już wersja CX60 PHEV, a później CX80 PHEV i kilka innych, wśród nich nawet z silnikiem Diesla. Tylko, że to będą SUV-y. O sedanie ani słowa.
LChmiel

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #789 dnia: 17 Sierpnia 2022, 22:29:29 »
Właśnie przed Toyotą miałem Mazdę 6. Sprzedałem, bo to był Diesel, a jeszcze nie wiadomo, co nowego włodarzom mojego miasta strzeli do łba (mieszkam w samym centrum). I jeszcze kwestia obowiązkowego zbierania danych w samochodach od 2022...

Nie miałem fajniejszego samochodu od tej Mazdy. Całkiem zwinna, drogi się trzymała doskonale do 210 km/h i chciałaby jeszcze szybciej. Wielka i wygodna. J
Z mojej strony dodam, że wersja 2.5/AT skypassion miała świetny nie wysilony napęd, wystarczającą moc liniowo oddawaną, i była jak na benzynę mega oszczędna (jak i 2.0 ravka V którą posiadamy) Z minusów które mi mega przeszkadzały: wyjątkowo upierdliwe zwisy i prześwit w mieście, bardzo mocno pochylony słupek A utrudniający wsiadanie wysokim osobom, słabe wyciszenie tyłu, skóra czarna bez wentylacji...horror latem, ograniczenia sedana w części bagażowej, ale tu widzą gały co brały.
Zamiast ravki pierwotnie miała być właśnie Mazda cx5/cx30 (cx30 kusiła mnie bardzo świetnym wnętrzem i materiałami), ale sprzedawca zrobił wszystko, by mnie zniechęcić.
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpnia 2022, 22:38:54 wysłana przez Krisman »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #790 dnia: 19 Sierpnia 2022, 16:22:06 »
Honda kupiona w 100% przez Chinczykow buduje fabrykę samochodow elektrycznych w Chinach.

Wroze takie same sukcesy jak Volvo z niezawodnoscia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #791 dnia: 19 Sierpnia 2022, 18:53:50 »
Wielka i wygodna
Mam odmienne zdanie. Wielka z zewnatrz i ciasna we wnatrz.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #792 dnia: 19 Sierpnia 2022, 21:42:27 »
...co jak co, ale wewnątrz miała bardzo dużo miejsca, za to specyficznie poprowadzone słupki A  nieco utrudniały wsiadanie z przodu wysokim osobom. Siostrzeniec miał o rok młodszą trójkę i tu z tyłu to było ciasno, ale różnica rozstawu osi 130mm, szerokości 45mm musi robić różnicę. Obie III gen.
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpnia 2022, 21:45:11 wysłana przez Krisman »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #793 dnia: 20 Sierpnia 2022, 00:07:17 »
 :shock:
Wielka z zewnatrz i ciasna we wnatrz
Chyba nigdy w niej nie siedziałeś

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #794 dnia: 20 Sierpnia 2022, 05:57:16 »
...co jak co, ale wewnątrz miała bardzo dużo miejsca, za to specyficznie poprowadzone słupki A  nieco utrudniały wsiadanie z przodu wysokim osobom. Siostrzeniec miał o rok młodszą trójkę i tu z tyłu to było ciasno, ale różnica rozstawu osi 130mm, szerokości 45mm musi robić różnicę. Obie III gen.
pierdzielsz jak potluczony. mam trojke bm i tysiece razy sie przysiadalem do mazdy 6 jako wiekszej siostry. i nigdy z tego nic nie wyszlo nie ze wzgledu na koszty ale na marginalnie wieksza ilosc miejsca na tylnej kanapie czy w bagazniku. moze jest wiecej miejsca w 6 stce na rzecz trojki o 1 cm na kolana i 1 cm na boki. totalnie bez sensu wydane pieniadze. roznica miedzy camry a mazda 6 jest kolosalna.w camry jak siade sam za soba faktycznie mam miejsce na kolana tak z 10 cm luzu. w mazdzie 6 dotykam kolanami z tylu o siedzenie. bagaznik w sedanie tak samo. wielkiej roznicy miedzy sedanem trojki nie robi. praktycznie tego nie widac (420 vs 480l).
roznice sa tak subtlene do tego mazda 6 spali wiecej z tym samym silnikiem i jest wolniejsza. ale dla mnie tak czy siak najwieksza wada to brak miejsca w srodku.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl