Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #1065 dnia: 09 Grudnia 2023, 08:12:56 »
Prawie każde było lepiej wyciszone. Nawet ta obecna Szóstka, Mondeo, Passat, francuzy itp.
Problem, że to schodzący typ pojazdu (sedan D) i konkurencji coraz mniej. Jeszcze tylko w PL się trochę sprzedaje.
Pisałem o wyciszeniu nie napędzie, ten ma świetny.
To tak jak z moją RAV4, jest głośniejsza od wielu z segmentu, ale ma inne zalety.
« Ostatnia zmiana: 09 Grudnia 2023, 08:20:26 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #1066 dnia: 09 Grudnia 2023, 09:04:46 »
Prawie każde było lepiej wyciszone. Nawet ta obecna Szóstka, Mondeo, Passat, francuzy itp.
Problem, że to schodzący typ pojazdu (sedan D) i konkurencji coraz mniej. Jeszcze tylko w PL się trochę sprzedaje.
Pisałem o wyciszeniu nie napędzie, ten ma świetny.
To tak jak z moją RAV4, jest głośniejsza od wielu z segmentu, ale ma inne zalety.
No właśnie
Ale pamiętam doskonale że wśród zalet Camry było też wyciszenie a jedynie narzekano na ten świst w okolicach lusterka kierowcy od pewnej prędkości. Chyba nikt nie twierdzi że jest to wyciszenie absolutnie top ale zwrócono na to uwagę jako na jedną z zalet Camry

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1067 dnia: 09 Grudnia 2023, 09:32:16 »
Znasz lepiej wyciszone auto jej wymiarów i jej zapotrzebowaniu na paliwo oraz cenie oczywiście? Jeżeli tak to słucham.
Mam odłożone już trochę i szukam na poważnie auta którym będę mógł jeździć około 10 lat. Słucham...
mozna dyskutowac ale raczej superb diesel w wersji z klejonymi podwojnymi szybami powinien spelniac te wymogi. oczywiscie bedzie to dosc podoby poziom ale jednak skoda bedzie pewnie troche tu lepsza.
mnie np fascynuje bmw 6 gt
totalny wypas w srodku, totalny komfort i cisza. wiecej miejsca w srodku z przodu i tylu od camry. ciosany plaski kufer ponad 600litrow. ideal. nawet cena jest spoko uzywek. jedyna wada serwis bo spalanie 2,0d tez nie ejst jakies kosmiczne i spokojnie w 7l sie zmiescimy. gdyby serwis tego auta byl akceptowalny to by byl moj wybor. auto rodzinne komfortowe ciche przy 200km/h i malo palace i do tego swietnie sie prowadzace. czemu bmw robi usterkowe auta :(
https://www.youtube.com/watch?v=puwJHiPoDBE&t=830s

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1068 dnia: 09 Grudnia 2023, 09:44:52 »
mozna dyskutowac ale raczej superb diesel w wersji z klejonymi podwojnymi szybami powinien spelniac te wymogi. oczywiscie bedzie to dosc podoby poziom ale jednak skoda bedzie pewnie troche tu lepsza.
mnie np fascynuje bmw 6 gt
totalny wypas w srodku, totalny komfort i cisza. wiecej miejsca w srodku z przodu i tylu od camry. ciosany plaski kufer ponad 600litrow. ideal. nawet cena jest spoko uzywek. jedyna wada serwis bo spalanie 2,0d tez nie ejst jakies kosmiczne i spokojnie w 7l sie zmiescimy. gdyby serwis tego auta byl akceptowalny to by byl moj wybor. auto rodzinne komfortowe ciche przy 200km/h i malo palace i do tego swietnie sie prowadzace. czemu bmw robi usterkowe auta :(
Fajnie napisane tylko kluczem tu jest auto na "10 lat" więc niestety ale generalnie europejską "siłę technologii" masz z bani i nie ma co porównywać.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1069 dnia: 09 Grudnia 2023, 10:33:14 »
wiesz to tez nie tak do konca. skody spokojnie u nas na zakladzie dojezdzaja w dieslu do 350tys km. i remont silnika ich nie spotyka. takze da sie ale awaryjnosc jakas tam bedzie. kwestia tez uzytkowania. ja dosc szybko zajezdzam turbony. 20tys km na jednej turbinie jeszcze nie udalo mi sie osiagnac.
takze na 10 lat skoda starczy ale koszta roczne na pewno beda wieksze nie w camry.
camry to ideal pod wzgledem kosztow eksploatacji do wielkosci auta. ciezko o lepsze auto o takim wspolczynniku. no ale jest wiecej cech auta ktore ludzie pozadaja. chociazby cisze komfort czy jaksoc zawieszenia i osiagi. rozne auta maja rozne cechy. camry moim zdaniem jest dla ludzi oszczednych ale potrzebujacych przestrzeni.
a i ostatnio po rav4 i cx60 przysiadlem sie do bmw x5 (2014rok) . ja pitole. ja nie rozumiem jak ludzie moga mowic ze do tych aut latwo sie wsiada. trzeba sie wspinac jak do szoferki tira a ja niski nie jestem 183cm. to jakis dramat a nie komfort. w srodku tez ciasniej niz w camry mimo poteznych wymiarow z zewnatrz, dla mnei cale te suvy to dramat jakis . bagaznik wcale nie rewelacyjny, jedyne co fajne to jaksoc materialow i system naglosnienia. ale serio. suvy to inny stan umyslu.
« Ostatnia zmiana: 09 Grudnia 2023, 10:39:31 wysłana przez Piwo »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1070 dnia: 09 Grudnia 2023, 12:05:31 »
wiesz to tez nie tak do konca. skody spokojnie u nas na zakladzie dojezdzaja w dieslu do 350tys km. i remont silnika ich nie spotyka. takze da sie ale awaryjnosc jakas tam bedzie. kwestia tez uzytkowania. ja dosc szybko zajezdzam turbony. 20tys km na jednej turbinie jeszcze nie udalo mi sie osiagnac.

Uogólniasz i to bardzo. Bo o których skodach mówisz ero5 czy wyżej ? Prawda je4st taka że diesle euro6 itd. trudno nazwać ścierwem które jest tylko i wyłącznie do czasu trwania gwarancji.
Oczywiście możesz mówić o skodzie mającej 350k.km. tylko co z ICkami wodnymi które potrafią uśmiercić silnik, co z wałkami rozrządu już nie odlewanymi tylko krzywkami nabijanymi w kasetach, co z adblue i całym tym ustrojstwem ?
Teraz jak sobie to połączysz z gównianymi blokami a do tego z resztą typową dla diesli to robi się mix $$$ przy którym właściciel Camry z butów wypadnie.

a i ostatnio po rav4 i cx60 przysiadlem sie do bmw x5 (2014rok) . ja pitole. ja nie rozumiem jak ludzie moga mowic ze do tych aut latwo sie wsiada. trzeba sie wspinac jak do szoferki tira a ja niski nie jestem 183cm. to jakis dramat a nie komfort. w srodku tez ciasniej niz w camry mimo poteznych wymiarow z zewnatrz, dla mnei cale te suvy to dramat jakis . bagaznik wcale nie rewelacyjny, jedyne co fajne to jaksoc materialow i system naglosnienia. ale serio. suvy to inny stan umyslu

A ja się nie zgodzę bo wszystko zależy od potrzeb i upodobań bardziej upatrywałbym gdzie indziej problem chociażby we wspomnianym przez Ciebie x5. Chodzi o kwoty napraw. Często oddając auto do klienta zastanawiam się jak trzeba mieć nasrane w głowie żeby wydać 30k.na kondona który w mniemaniu jego właściciela ustawia go nad "zwykłymi" użytkownikami aut.

Do tego cały czas wertujemy silniki a co z resztą ? Nagle przestała się psuć w autach z Eu?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1071 dnia: 09 Grudnia 2023, 15:59:46 »
Niezłe ktoś ma kompleksy… :)

Po prostu jeden woli wydać kasę, a inny ma auto ale wstydzi się numeru vin.
Taka rzeczywistość.
Ja różnicy nie widzę, jeden i drugi ma cyt. „nasrane w głowie”
« Ostatnia zmiana: 09 Grudnia 2023, 16:06:16 wysłana przez KubaCamry »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1072 dnia: 09 Grudnia 2023, 16:54:43 »
Niezłe ktoś ma kompleksy… :)
Przecież to powszechna wiedza, że jak ktoś kupi drogi samochód, to ma nasrane w głowie, bo przecież nie chodzi o komfort ani wygodę, tylko o szpan i ustawienie się na zwykłymi użytkownikami aut. Ciekawe od jakiej kwoty, nasz kolega klasyfikuje tak ludzi. Czy nówka sztuka po szkodzie całkowitej to jest ok, a bez szkody całkowitej to już szpan?

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1073 dnia: 09 Grudnia 2023, 17:42:18 »
Mnie zastanawia co jest nie tak z kierunkowskazami w drogich autach, że kierowcy ich nie używają. Druga sprawa to może jakieś systemy bezpieczeństwa, które powodują że kierowca drogiego auta lewo/prawoskrętem musi jechać do samego końca a potem wciskać się na chama na pas do jazdy na wprost. No bo nie chodzi  chyba o to że "z drogi śledzie bo Król jedzie"...

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1074 dnia: 09 Grudnia 2023, 17:46:56 »
Po prostu jeden woli wydać kasę, a inny ma auto ale wstydzi się numeru vin.
Taka rzeczywistość.
Ja różnicy nie widzę, jeden i drugi ma cyt. „nasrane w głowie”

Hmm ostatnio  Colin zamzywał Vin więc co można powiedzieć ? Tak właściwie co można Tobie napisać ? Wystarczy ten sam co ostatnio cytat  :-)

Złośliwi narcyzi nie zawsze są mistrzami intelektu – wielu z nich jest leniwych. Zamiast poświęcić czas, by dokładnie poznać inną perspektywę, to uogólniają cokolwiek i wszystko, co mówisz, używając pustych stwierdzeń, nie uwzględniających niuansów twoich argumentów, lub nie biorąc pod uwagę wielości perspektyw, na które ty zwróciłeś uwagę. Albo jeszcze lepiej, dlaczego nie zwrócić uwagi na ciebie, że to ty zupełnie pomyliłeś perspektywę?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1075 dnia: 09 Grudnia 2023, 17:52:43 »
Mnie zastanawia co jest nie tak z kierunkowskazami w drogich autach, że kierowcy ich nie używają
Szczerze mówiąc nie zauważyłem tej reguły.
kierowca drogiego auta lewo/prawoskrętem musi jechać do samego końca a potem wciskać się na chama na pas do jazdy na wprost.
W/g mnie najczęściej tak robią, niestety, kierowcy taksówek, uberów itp. i właściciele kompletnych złomów, którzy nie boją się kolizji bo wiedzą, że właściciel normalnego auta im ustąpi, żeby go nie zniszczyć.
« Ostatnia zmiana: 09 Grudnia 2023, 17:57:43 wysłana przez pireus »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1076 dnia: 09 Grudnia 2023, 17:55:59 »
Mnie zastanawia co jest nie tak z kierunkowskazami w drogich autach, że kierowcy ich nie używają
kierowca drogiego auta lewo/prawoskrętem musi jechać do samego końca a potem wciskać się na chama na pas do jazdy na wprost.
W/g mnie najczęściej tak robią, niestety, kierowcy taksówek, uberów itp.
Tak wlasnie powinno sie jezdzic. Do samego konta pasem ktory sie konczy.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1077 dnia: 09 Grudnia 2023, 17:59:00 »
ak wlasnie powinno sie jezdzic. Do samego konta pasem ktory sie konczy.
Ale obowiązuje suwak, a nie wciskanie się na chama.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1078 dnia: 09 Grudnia 2023, 18:00:32 »
W/g mnie najczęściej tak robią, niestety, kierowcy taksówek, uberów itp.
Tak wlasnie powinno sie jezdzic. Do samego konta pasem ktory sie konczy.
To dotyczy pasa zanikającego a nie pasa do jazdy w prawo albo w lewo.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1079 dnia: 09 Grudnia 2023, 18:06:55 »
Ale ten pas się nie kończy tylko jest to pas do skrętu w lewo/prawo i często jest blokowany właśnie przez drogie auta, które jadą na wprost a nie skręcają. Prosty przykład Pabianicka/Dubois w stronę Portu Łódź  lewoskręt do zawrotki w stronę Starorudzkiej a kolejny zaraz za skrzyżowaniem prawoskręt do skrętu w Odrzańską.
A co do jazdy na suwak to myślę że warto poczytać kiedy ona obowiązuje bo widzę pewne braki w wiedzy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl