Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 255886 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #1320 dnia: 26 Lutego 2026, 23:00:14 »
Sztandarowy przykład różnych odczuć i potrzeb :) Dla mnie auto ok+, ale bez systemu nagłośnienia Bose, patykiem nie tknę ;) On gra genialnie. Reszta bez zmian, zdecydowanie lepsze wykonanie od Rav4, zdecydowanie gorszy, zdławiony  napęd, zdecydowanie poczekam na coś z sensownym napędem do tego auta. Mam słabość do Mazdy (moja żona nie bardzo trawi ich wygląd, dla mnie bajka)  więc...powodzenia 
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1321 dnia: 27 Lutego 2026, 07:08:15 »
A czy center line ma pamięć ustawień fotela kierowcy?
U mnie i tak Camry nadal zostanie w rodzinie.
Ciężko się rozstać z tak niezawodnym samochodem, który jest wygodny, mocny no i to spalanie.
Niestety z tym napędem CX-5 tego nie zapewni.
Jest duży dylemat.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1322 dnia: 27 Lutego 2026, 11:21:24 »
no ja obstawiam ze nowy silnik dal cx5 ktory wyjdzie w 2027 czyli skyactiv-z to bedzie hybryda phev czyli -100l w dol z bagaznika, plus 150kg do wagi, 25tys zl do ceny, spalanie pewnie z 2l w dol i osiagi pewnie -2,5s do setki w dol. takze co kto potrzebuje. dla mnie auto rodzinne to glownie przestrzen i luksusow w aucie nie potrzebuje bo i tak dzieciaki to rozpiernicza. co do bose gra wysmienicie. ale tak sie zastanawiam kiedy ja sluchalem muzyki w aucie ostatnio i nie przypominam sobie. wsiadam do auta to chce ciszy. kazdy dzwiek mnie tylko denerwuje. moze jakbym do roboty nie jechal o 5 rano czy nie wracal jadac jak najszybciej by dzieciaki zdazyc odebrac ze szkoly i zjesc cos a jechal wypoczety na wakacje to mzoe wtedy tak. docenilbym bym jakosc bose. nie nie docenilbym bo zaraz bym slyszal ze jeden chce ciszej drugi glosniej i krzyk dzieciakow i zony dookola. nie nie potrzebny mi bose do niczego. :)

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1323 dnia: 27 Lutego 2026, 14:26:30 »
Czy ktoś ma jakieś info na temat ES AWD - kiedy będzie, czy będzie? Jakiś cennik na 26 znalazłem i tam występuje, ale na stronie nic nie ma. W tym cenniku też jakieś dziwne dane... niby przybył napęd na tył, ale moc spadła do 201 KM(?)

Offline MrG

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Sedan
« Odpowiedź #1324 dnia: 28 Lutego 2026, 20:52:47 »
Sztandarowy przykład różnych odczuć i potrzeb :) Dla mnie auto ok+, ale bez systemu nagłośnienia Bose, patykiem nie tknę ;) [ciach]

zażartuje w kwestii BOSE, wiesz jak się tłumaczy nazwę firmy w slangu pro audio?
| Corolla Sedan Hybrid | 1.8 | E211 | Tokyo Red | 76000 | Warszawa |

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1325 dnia: 28 Lutego 2026, 21:57:12 »
Tak. Buy Other Sound Equipment :) Ale w CX5, jak i np. w KIA Stinger, a nawet w CRV, gra to bardzo dobrze, zdecydowanie lepiej na tle innych typu JBL w Rav4, czy mojego Krell z Tucsona.
« Ostatnia zmiana: 28 Lutego 2026, 21:58:56 wysłana przez Krisman »

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1326 dnia: 28 Lutego 2026, 22:01:32 »
W ogóle jak już jesteśmy na temacie audio to czy można bez problemów zmienić głośniki JBL na Focale w Toyocie, tak jak z podstawowym systemem?
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline MrG

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Sedan
« Odpowiedź #1327 dnia: 01 Marca 2026, 21:26:58 »
Tak. Buy Other Sound Equipment :) Ale w CX5, jak i np. w KIA Stinger, a nawet w CRV, gra to bardzo dobrze, zdecydowanie lepiej na tle innych typu JBL w Rav4, czy mojego Krell z Tucsona.

Dlatego to żart :D

W ogóle jak już jesteśmy na temacie audio to czy można bez problemów zmienić głośniki JBL na Focale w Toyocie, tak jak z podstawowym systemem?

Głośniki zawsze możesz wymienić, byle nie zejść z impedancją mniej niż wzmacniacz pozwoli.
| Corolla Sedan Hybrid | 1.8 | E211 | Tokyo Red | 76000 | Warszawa |

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1328 dnia: 01 Marca 2026, 23:35:40 »
...bez wygłuszenia drzwi, efekt mizerny.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1329 dnia: 02 Marca 2026, 01:18:29 »
Z wygłuszeniem drzwi i wymienionymi głośnikami i tak szału nie ma, potrzebne DSP aby uporządkować scenę stereo i fabryczne korekty charakterystyki częstotliwościowej pod nowe głośniki skorygować. No chyba że tylko ma być głośne bum i cyk to ok.

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1330 dnia: 02 Marca 2026, 05:17:12 »
...bez wygłuszenia drzwi, efekt mizerny.
Może i tak, na ten moment wymieniłem same przednie wysokotonowe i jest dla mnie lepiej.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1331 dnia: 02 Marca 2026, 09:48:37 »
W Aurisie tweetery są cięte na 8kHz a więc bardzo wysoko jak na zestaw dwudrożny z głośnikiem nisko-sredniotonowym notabene niefiltrowanym w ogóle. Focale są cięte niżej i mogą mieć wyższą skuteczność stąd więcej średnich jak i wysokich tonów. Najlepszym rozwiązaniem jest jednak przejście na aktywną filtrację co w niedługim czasie będę robił.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl