Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 281323 razy)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #1335 dnia: 26 Września 2026, 11:45:29 »
Dla ciebie ok, dla mnie to auto kojarzy się z zawodem i ogromnym odczuciem straconego czasu, bo czekałem na to auto z zamiarem bardzo długiego użytkowania i wykupu z leasingu, a otrzymałem coś idealnie w poprzek moim oczekiwaniom. Dodatkowo poza tym ESem Lexus nie oferuje już innego klasycznego samochodu i nic nie zanosi aby to się zmieniło. Plus nachalny, prostacki i archaiczny marketing pod przywództwem pana Mularczyka tylko mnie mocniej nakręca. Camry wypada z sprzedaży podobno bez liftingu nad czym ubolewam bo zależy mi na nowych multimediach i TSS 4.0. Ostatnia nadzieja w Corolli, ewentualnie Octavii albo Chińczykach, ale do użytku taxi Toyota jest sprawdzonym i do tej pory niezawodnym wyborem i jestem w stanie zapłacić więcej za taką renomę pod warunkiem spełnienia innych moich oczekiwań.

Tak, mój następny pojazd będzie spersonalizowany na tyle ile pozwala konfigurator producenta, na pewno nie wybiorę czegoś co mi się nie podoba z placu tylko po to by nie czekać X miesięcy, no i samemu wprowadzę swoje poprawki na jakie będę w stanie sobie pozwolić.
« Ostatnia zmiana: 26 Września 2026, 11:49:45 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #1336 dnia: 26 Września 2026, 13:26:11 »
Dla ciebie ok, dla mnie to auto kojarzy się z zawodem i ogromnym odczuciem straconego czasu, bo czekałem na to auto z zamiarem bardzo długiego użytkowania i wykupu z leasingu, a otrzymałem coś idealnie w poprzek moim oczekiwaniom
Ja o słupie Ty o pupie. Ciągle powtarzasz to co Ciebie rozczarowało przyprawiając słowami dramatyzmu motoryzacyjnego a to że JA...odmieniane we wszystkich przypadkach to oznacza tylko tyle że jeden lubi blondynki a drugi szatynki.
Dodatkowo poza tym ESem Lexus nie oferuje już innego klasycznego samochodu i nic nie zanosi aby to się zmieniło.
Bo się nie zmieni taki jest ten świat a biorąc pod uwagę Twoje wymagania to nie wiem o jakim "klasycznym" aucie piszesz bo chyba nigdy takie nie powstało i nie powstanie.
Camry wypada z sprzedaży podobno bez liftingu nad czym ubolewam bo zależy mi na nowych multimediach i TSS 4.0. Ostatnia nadzieja w Corolli, ewentualnie Octavii albo Chińczykach, ale do użytku taxi Toyota jest sprawdzonym i do tej pory niezawodnym wyborem i jestem w stanie zapłacić więcej za taką renomę pod warunkiem spełnienia innych moich oczekiwań.
Marketing dzisiejszych czasów wygląda tak samo, jak bym miał pokazać skutki fziałań marketingowców to idealnie się wpisujesz. Mamy rozumieć że reklamy innych marek przemawiają do Ciebie na tyle że podejmiesz decyzję zakupu ?

Tak, mój następny pojazd będzie spersonalizowany na tyle ile pozwala konfigurator producenta, na pewno nie wybiorę czegoś co mi się nie podoba z placu tylko po to by nie czekać X miesięcy, no i samemu wprowadzę swoje poprawki na jakie będę w stanie sobie pozwolić
O czym Ty piszesz ? Co Ty sobie spersonalizujesz ?  Będziesz tylko na smyczy jakiejś kolejnej korporacji. Kupisz kolejną masowa plastikową kupę która ewentualnie w jakimś zakresie będzie Ci się bardziej podobać.
Na tą chwilę to co tu nieśmiało zdradzasz co Ci się podoba jest szajsem takim samym jak Toyota (miękka mechanika) A cała różnica będzie polegać na "szatynka czy blondynka".

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1337 dnia: 27 Września 2026, 07:49:55 »
Od dwóch miesięcy mamy Teslę Y. Przez ten czas zrobiliśmy nią 7 tyś. km w tym wakacje we Włoszech. przez ten czas Camry zrobiła może z 200 km. Tak więc nieuchronnie będzie na sprzedaż. Dylemat jest co kupić jako drugie auto w jej miejsce, a mianowicie Tesla Juniper (Y) czy Highland (3). Nikt mnie nie przekona do innych wyborów.

A teraz idę do garażu podłączyć ładowarkę bo jest stawka weeekendowa 0,73 zł i świeci słońce więc fotowoltaika dodatkowo obniży koszt „tankowania”  :-)
« Ostatnia zmiana: 27 Września 2026, 07:54:42 wysłana przez Bierut »

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #1338 dnia: Wczoraj o 19:10:28 »
Od dwóch miesięcy mamy Teslę Y. Przez ten czas zrobiliśmy nią 7 tyś. km w tym wakacje we Włoszech. przez ten czas Camry zrobiła może z 200 km. Tak więc nieuchronnie będzie na sprzedaż. Dylemat jest co kupić jako drugie auto w jej miejsce, a mianowicie Tesla Juniper (Y) czy Highland (3). Nikt mnie nie przekona do innych wyborów.

A teraz idę do garażu podłączyć ładowarkę bo jest stawka weeekendowa 0,73 zł i świeci słońce więc fotowoltaika dodatkowo obniży koszt „tankowania”  :-)
Witaj w klubie, u mnie w ciągu roku 3000km, a tak stoi w garażu

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1339 dnia: Dzisiaj o 07:21:15 »
Dla jasności dodam, że moja Camry z 2019 roku to bardzo dobry samochód. Od nowości zero jakichkolwiek awarii i problemów, a zatem wysoka ekonomia użytkowania. Ponieważ poprzeczka została podniesiona bardzo wysoko obecna oferta samochodów z klasycznym napędem dla mnie się wyczerpała. Dlatego w celu poprawienia ekonomii, wrażeń akustycznych i estetycznych wybrałem Teslę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl