Autor Wątek: dziwny spadek mocy  (Przeczytany 3847 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Juniores

• Gość
dziwny spadek mocy
« dnia: 28 Czerwca 2005, 07:35:16 »
Witam,
Jadąc sobie około 100km/h w pewnej chwili Yarek przestał przyśpieszać - mimo wciśnięcia gazu do dechy zaczął nawet zwalniać. Wrzuciłem go na luz, silnik zmiejszył obroty i później zaczął już normalnie działać.
Spotkaliście sięz taki przypadkiem?
 - syf w paliwie zapchał wstyskiwacz?
 - komputer zasnął?
Nie wiem, czy jest sens z tym jechać do ASO, pewnie nic nie pomogą.
Dobre chociaż to, że Yaris nie wywinął mi takieog numeru przy wyprzedzaniu...

Życzędużo słońca.
Juniores

Hicks

• Gość
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Czerwca 2005, 10:13:31 »
Cześć,
a nie jechałeś przypadkiem na rezerwie ?

Juniores

• Gość
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwca 2005, 14:30:04 »
Cytat: Hicks
Cześć,
a nie jechałeś przypadkiem na rezerwie ?

do rezerwy brakowało mu 300km :)

Hicks

• Gość
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwca 2005, 14:43:07 »
Pewnie paliwo.
Do aso nie masz co jechać - szkoda czasu, jesli sytuacja sięnie powtarza i nie świeci Ci siękontrolka silnika.

FOKA

• Gość
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Czerwca 2005, 08:00:44 »
mialem kiedys podobnie, ze jechalem okolo 80kmh wciskam gaz a samochod nie reaguje, zrzucilem z 5 na 3 i to samo, wzialem na luz, spowrotem wrzucilem 3 i bylo juz OK. chyba 2 razy mialem to zdarzenie

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Czerwca 2005, 12:41:32 »
ja wlasnie wczoraj to mialem. jechalem na 5 chciualem wyprzedzic to redukcja na 4 a samochod nic  :shock:

Offline przemkuu

• Toyot Chodzacy
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lipca 2005, 09:48:20 »
mój 1.0 ma spadki mocy dość czesto ale nigdy nie przy wysokich biegach za to np na drugim biegu zdarza sie nagminnie szczegolnie zauwazyłem ze tak sie dzieje podczas upałow. moze benzyna? cały czas jezdzęna supremie. ostatnio zresetowałem komputer i jest lepiej (od dwoch dni) zobaczymy dalej. tak sobie teraz pomyslalem ze przy 100 km/h na 5 biegu to są te same obroty przy ktorych mojego dusi ale na 2 biegu!

to pewnie komputer i jego sterowanie vvt-i

pozdrawiam
Miłego dnia i miłych wrażen z jazdy!

Artur

• Gość
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Lipca 2005, 13:04:12 »
Ciekawe, mam podobny problem. Dość często zdarza mi się, że coś dławi silnik na 2 biegu. Może złote Yarisy mają ten problem? Czy może to być związane z kolorem karoserii??   :lol:  
A poważnie - strasznie mnie to wkurza. Masz może jakiś pomysł skąd może siębrac taki problem?

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Lipca 2005, 14:56:24 »
nie wiem czy o tym mowa ale chyba kazdy yarisek na niskich obrotach porusza sie wolniej od roweru i jak mu sie nei depnie to on w miejscu prawie stoi  :D

CarinaGTI

• Gość
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Lipca 2005, 15:29:52 »
w D4D czuć zawsze delikatnie spadek mocy (frajdy z jazdy) gdy jest około 30 stopni, nie mniej jednak jest on nieznaczny, powód  :arrow:  ciepłe powietrze
może paliwko lub przyjrzeć sięfilterkowi paliwa/powietrza, czasami wystarczy pare razy złe paliwko i juz jest ciut zapchany

Topax

• Gość
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Lipca 2005, 15:41:29 »
A ja czasem jak ruszam z miejsca (np. spod świateł) to czuję, jak mój Yarek siększtusi a zaraz potem ma normalnego buta.Nie często ale czasem.Moze to zależy od tego jak operujęsprzęgłem i gazem? Ale przy wyższych prędkościach zachowuje sięnormalnie. Całe szczęście,ze to, o czym rozmawiamy,  objawiło w trasie podczas normalnej jazdy a nie przy wyprzedzaniu. Jutro jadęze swoim na przegląd po 30 kkm - trzymajcie kciuki
  :D   Pozdrawiam

Jack

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Lipca 2005, 19:06:05 »
no wlasnie o tym pisze ze yarokowi jak sie niedepnie pozadnie to nie ruszy  :D  
taki juz urok yariska

Artur

• Gość
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Lipca 2005, 09:58:31 »
Oczywiście że trzeba depnąć. Ale nie o to chodzi. Czasem zdarza mi się, że auto ma bardzo duże problemy żeby wkręcić sięna obroty. Zawsze na dwójce. Mam powyżej 2000obr. wciskam gaz i.... nic. A za kilka sekund (powiedzmy 6-10) auto nagle ożywa. Jakby faktycznie coś sięprzytykało. Problem polega na tym, że filtr powietrza jest ok, a filtr paliwa jest w środku baku koło pompy i żeby go wyjąć trzeba ściągnąć bak.

FOKA

• Gość
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Lipca 2005, 18:53:08 »
2000 obrotow to troche malo zeby 1.0 dszedl do przodu, musi byc minimum 3500 zeby samochod szedl dop przodu po wcisneiciu gazu

Offline przemkuu

• Toyot Chodzacy
dziwny spadek mocy
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Lipca 2005, 20:39:57 »
te spadki mocy tez mnie denerwuja tak ma byc. to te cale vvti niereaguje czasem. pozostalo nam sie cieszyc niskim spalaniem a jak pojezdzic szybciej to do odcięcia

pozdrawiam pomozcie mi ze wspomaganiem
Miłego dnia i miłych wrażen z jazdy!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl