Witam wszystkich uzytkownikow corolli E9 i nie tylko!
Corolle HB 3d rocznik '91 posiadam od roku, kupujac ja miala przebieg 99KKm, teraz to juz 120KKm.Od chwili zakupu naprawiany byl tylko elastyczny element wydechu (taka sprezyna owinieta stalowa siatka) koszt-150pln
silnik 1.3 (2E-L) 75KM 4 miesiace temu zagazowany (ciezko w naszym kraju wyrobic na paliwo przy srednio 1,8KKm miesiecznie) zaczal brac olej i to chyba ostro bo jakies 500ml na 1000Km
karoseria w kolorze bialym, na tylnej klapie przy uszczelce szyby i pod rejestracja zaczely pojawiac sie pierwsze oznaki korozji, ogolnie stan karoserii oceniam na bardzo dobry jak na 13sto letnie auto
we wnetrzu auta zostalo zmienione oswietlenie z oryginalnego niebieskiego (jesli dzialalo) na czerowne, w miejsce kawalka plastikowego rozpraszacza oswieltenia ogrzewnia idealnie pasuja linearne diody LED firmy OSRAM, w desce rozdzielczej wystarczy zmienic kapturki na zarowkach z niebiesklich na czerwone
audio jednostka sterujaca SONY MP-30, na poczatku bylo fajne, ale to jednak nie to, z przodu system odseprarowany 16,5cm HERTZ ENERGY zamontowany we wlasnej konstrukcji panelach MDF przytwierdzonych do boczkow drzwi i przykreconych na dwie sruby M8 do metalowego poszycia wewnetrznego drzwi, w przyszlosci element maskujacy nakreti bedzie mial wyciete logo COROLLA podswietlone oczywiscie na czerowno LEDami.
gwizdki zamontowane sa w slupkach, w tylnej polce grają JBL z seri CS i calkiem jestem z nich zadowolony. Wszelkie prace zwiazane z instalacja audio oraz centralnym zamkiem wykonywalem sam. W planie montaz wzmacniacz gdyz wzmacniach w radiu sie dlawi.
Jestem zmuszony stwierdzic, ze bardzo polubilem to auto i pomimo Jej wieku niemam zamiaru sie Jej pozbywac, mam tylko nadzieje, ze branie oleju niejest spowodowane czyms powazny i naprawa zakonczy sie na wymianie pierscieni smarujacych i uszczelniajacych ewentualnie uszczelniaczy zaworow.
Pozdrawiam