Autor Wątek: E9  (Przeczytany 31454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
E-9 GRYF TOYOTA KLUB
« Odpowiedź #75 dnia: 19 Lutego 2005, 09:56:36 »
Witam wszystkich userów e-9 jeżeli macie jakieś pytania odnośnie e-9 walcie śmiało na mój PW. Pozdrawiam
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

rosomak

• Gość
E9
« Odpowiedź #76 dnia: 21 Czerwca 2005, 15:47:05 »
Zgłaszam sięi ja. Czyli to co na fotce: 1.6 XLI Liftack z 1991 roku. 220 tys na liczniku
Niedawno dołożyłem alu Ronala (te 14' od Yarisa).

CZy macie może jakiś namiar na ludzi od montażu LPG w Warszawie, czy okolicach, bo coś ostatnie wzrósł mojej Toyce apetyt.

Pozdrawiam :evil:

Madzia83

• Gość
E9
« Odpowiedź #77 dnia: 21 Czerwca 2005, 18:18:21 »
Ja też sięjeszcze nie witałam więc witam :)
Na dzień kobiet zrobiłam sobie prezent - zamieniłam E8 na E9 Xli Lb z 1990 roku (jak kolega wyżej). Póki co wszystko jest OK. Zbliża siępora wymiany oleju, chcęteż zakonserwować podwozie. Jedyne co mnie martwi to to, że auto jest mułowate (przynajmniej mi siętak wydaje). Może to wina wagi samochodu i katalizatora?? Nie wiem.
Gdyby ktoś chciał poczytac o moim autku - zapraszam na moją stronę: >>KLIK<<  a o E9 to >>TU<<
Pozdrawiam miłośników najbardziej niezawodnego z modeli Corolli!

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
E9
« Odpowiedź #78 dnia: 21 Czerwca 2005, 21:11:40 »
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

rosomak

• Gość
E9
« Odpowiedź #79 dnia: 23 Czerwca 2005, 11:18:26 »
@Madzia 83

Ładniutka. Czy przebieg masz prawdziwy ? Jeśli tak, to gratuluję.
Ja jeżdżęswoją od 7 lat. Wtedy miała 66 tys.km. Co do mułowatości, to trudno mi sięwypowiadać, bo moja ma trochęwiększy motorek i 16 V, ale myślę, że dużo zależy od odpowieniej regulacji zaworów. Zmiana profilu ogumienia na 60ki też trochępomaga, bo fabryczne "kapcie" do żwawych nie należą.

:D

Madzia83

• Gość
E9
« Odpowiedź #80 dnia: 23 Czerwca 2005, 14:25:29 »
rosomak dzięki :)
nie wiem czy oryginalny - Corolla jest składakiem a data pierwszej rej to 1997 rok więc możliwe że ma tylko tyle przejechane.
Nad tą mułowatością to muszępopracować ;)

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
E9
« Odpowiedź #81 dnia: 24 Czerwca 2005, 21:00:14 »
Witajcie i pomorzcie mi w wyborze nakładek na nadkola do mojej E-9 mianowicie moje auto jest w kolorze CZARNY METALIC a chcem sobie kupić wspomniane predzej nakładki, tylko; czarne czy srebrne ( taki nikiel).
Doradzcie jakie do mojego koloru bedą pasowały.  denks.  :aclap
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

rosomak

• Gość
E9
« Odpowiedź #82 dnia: 27 Czerwca 2005, 10:57:01 »
Cytat: GLADIATOR
Witajcie i pomorzcie mi w wyborze nakładek na nadkola do mojej E-9 mianowicie moje auto jest w kolorze CZARNY METALIC a chcem sobie kupić wspomniane predzej nakładki, tylko; czarne czy srebrne ( taki nikiel).

w Mercedesie to by wyglądało w nikielku ok. ale do E9=tki to polecam raczej czarne.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
E9
« Odpowiedź #83 dnia: 27 Czerwca 2005, 12:18:36 »
Cytat: rosomak

w Mercedesie to by wyglądało w nikielku ok. ale do E9=tki to polecam raczej czarne.

Tez mi sie tak wydaje, poczekam jeszcze na kilka opinii.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

Spro-ket

• Gość
E9
« Odpowiedź #84 dnia: 27 Czerwca 2005, 13:12:57 »
w wyborze nakładek na nadkola do mojej E-9

Jeśli juz - to oczywiście że czarne.
Napewno chcesz je mieć ?
Moim zdaniem kiepskawo to wyglada.
Po co je zakładasz ?

rosomak

• Gość
E9
« Odpowiedź #85 dnia: 29 Czerwca 2005, 11:43:07 »
TAk z innej beczki. Czy ktoś z Was pamięta jaki symbol ma żarówka do przednich świateł drogowych ? ?  :?:  :idea:

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
E9
« Odpowiedź #86 dnia: 29 Czerwca 2005, 12:03:41 »
PROSZE BARDZO NA DOLE SĄ RYSUNKI I TAM JEST TABELA JAKIE GDZIE ŻARÓWKI.

www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

rosomak

• Gość
¿arówy
« Odpowiedź #87 dnia: 29 Czerwca 2005, 12:38:47 »
Dzięki Gladiator !

Już znalazłem i pędzędo sklepu  !

Pozdrawiam,

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Re: ¿arówy
« Odpowiedź #88 dnia: 29 Czerwca 2005, 22:51:03 »
Cytat: rosomak
Dzięki Gladiator !

Już znalazłem i pędzędo sklepu  !

Pozdrawiam,

Spoxxxxxxxxx nie ma problemu co będe w stanie Pomóc to pomoge i jak trzeba Powiem.
Pamietaj delikatnie z elemetami plastikowymi w rocznikach naszych potrafią sięurwac i gumy, nic na siłe wszystko spokojnie i delikatnie, a zapomniałem zapewne od swiatła lewego trza wyjąć akumulator.
Dam ci rade KUP SE H4 w geanie takie ala XENON,  fajnie swiecą na biało i są ok ja takie mam, oczywiscie pozycje tez automatycznie trza bedzie wymienic bo będzie róznica białe i żółte, na boczne czyli postojowe okej są niebieskie PHILIPS a swiecą na biało. Pozdrawiam i  do usłyszenia.  :-DD    :twisted:    :aslyer    :athunbsup
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

rosomak

• Gość
E9
« Odpowiedź #89 dnia: 30 Czerwca 2005, 14:40:32 »
Spoxxxxxxxxx nie ma problemu co będe w stanie Pomóc to pomoge i jak trzeba Powiem.
Pamietaj delikatnie z elemetami plastikowymi w rocznikach naszych potrafią sięurwac i gumy, nic na siłe wszystko spokojnie i delikatnie, a zapomniałem zapewne od swiatła lewego trza wyjąć akumulator.
Dam ci rade KUP SE H4 w geanie takie ala XENON, fajnie swiecą na biało i są ok ja takie mam, oczywiscie pozycje tez automatycznie trza bedzie wymienic bo będzie róznica białe i żółte, na boczne czyli postojowe okej są niebieskie PHILIPS a swiecą na biało. Pozdrawiam i do usłyszenia.

Dzięki kupiłem komplet Phlipsa "BlueVision", które podobno świecą na niebiesko. Jak przetestuję, to zdam relację.  :roll:  :idea:  :idea:  :idea:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl