Autor Wątek: Spalanie hybrydy  (Przeczytany 211717 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
Odp: Spalanie hybrydy
« Odpowiedź #390 dnia: 27 Stycznia 2023, 22:58:53 »
Może luźno związane z tematem, ale już wiem skąd biorą się te uje, co jadą 40km/h na ograniczeniu do 50 :)
I spalanie spalaniem, ale ile człowiek zarobi na mandatach?
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline wojtasss

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #391 dnia: 27 Stycznia 2023, 23:55:24 »
Mnie zastanawia tylko ten test:
https://www.youtube.com/watch?v=AweuPw_Kugo
Nie jestem w stanie pojąć jak gościowi to się udało - u mnie 5,6 przy bardzo spokojnej jeździe - więcej patrzę na wskaźniki niż na drogę :/

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: rav4 hybrid
« Odpowiedź #392 dnia: 28 Stycznia 2023, 10:27:43 »
Mnie zastanawia tylko ten test:
https://www.youtube.com/watch?v=AweuPw_Kugo
Nie jestem w stanie pojąć jak gościowi to się udało - u mnie 5,6 przy bardzo spokojnej jeździe - więcej patrzę na wskaźniki niż na drogę :/

w baku mało paliwa , klimatyzacja ,radio , podgrzewanie siedzeń wyłączone i jak widać jedzie 30-40/h . Dobrze że nie jedzie wzdłuż drogi rowerowej bo śmiesznie by wyglądało jak rowery jechałby szybciej niż toyota :embarassed: :embarassed:

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #393 dnia: 28 Stycznia 2023, 13:34:56 »
Może luźno związane z tematem, ale już wiem skąd biorą się te uje, co jadą 40km/h na ograniczeniu do 50 :)
I spalanie spalaniem, ale ile człowiek zarobi na mandatach?

Ja natomiast jak jeżdżę i coś na drodze spowalnia to przeważają kierowcy w Toyotach i to w hybrydach :).

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #394 dnia: 28 Stycznia 2023, 14:45:41 »
Ja natomiast jak jeżdżę i coś na drodze spowalnia to przeważają kierowcy w Toyotach i to w hybrydach .
A co ja napisałem? Najgorsze, że wszystko wskazuje na to, że będę jednym z nich.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

pireus

• Gość
« Odpowiedź #395 dnia: 28 Stycznia 2023, 16:12:50 »
Ja natomiast jak jeżdżę i coś na drodze spowalnia to przeważają kierowcy w Toyotach i to w hybrydach
Też mam takie spostrzeżenia. z naciskiem na hybrydy.

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #396 dnia: 28 Stycznia 2023, 17:20:58 »
Ja natomiast jak jeżdżę i coś na drodze spowalnia to przeważają kierowcy w Toyotach i to w hybrydach
Też mam takie spostrzeżenia. z naciskiem na hybrydy

Może to jest metoda na zwiększenie bezpieczeństwa na drogach. Wiem wiem, nie zawsze to idzie w parze...

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #397 dnia: 28 Stycznia 2023, 17:34:25 »
Też mam takie spostrzeżenia. z naciskiem na hybrydy.
Jest jeszcze jedna grupa, która jeździ konkretnym modelem - hybrydową Corollą 2.0. Chyba za bardzo im wjeżdża nazwa "dynamic force" i bardzo często widząc mojego jakże sportowo wyglądającego Leona (FR - to nie są przelewki!!) i dwudziestolatka za kierownicą (bo z reguły to są 40 letni panowie) poczuwają się do odpowiedzialności, żeby udowodnić mi wyższość w przyspieszeniu spod świateł.
Niestety na ich nieszczęście, z reguły nie daje się sprowokować, a jak jest jakaś okazja, gdzie nie ma ruchu i droga pozwala się rozpędzić do więcej jak 50, to mój seat ma praktycznie identyczne osiągi jak Corolla, więc niestety nie udaje im się wygrać.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #398 dnia: 28 Stycznia 2023, 18:05:07 »
Spod świateł byś przegrał dlatego "nie dajesz się sprowokować" :)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #399 dnia: 28 Stycznia 2023, 19:06:30 »
Spod świateł byś przegrał dlatego "nie dajesz się sprowokować" :)
Nie daje się sprowokować, bo uważam, że "ściganie" się spod świateł w mieście, gdzie jest jest pełno pieszych i rowerzystów jest bardzo głupie.
Poza tym moje auto ma identyczne osiągi jak wymieniona wcześniej corolla, więc byłby remis :)

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #400 dnia: 29 Stycznia 2023, 11:05:02 »
Może to jest metoda na zwiększenie bezpieczeństwa na drogach. Wiem wiem, nie zawsze to idzie w parze...

Powiem tak, jak nic nie ma nadzwyczajnego na drodze, przejechałeś 20 km a tu nagle robi się spowolnienie to Cię kur.... bierze.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #401 dnia: 29 Stycznia 2023, 12:30:05 »
Zapraszam na nocną przejażdżkę po Łodzi. Nic nie będzie Cię blokowało tyle że bez prawa jazdy wrócisz bo wczorajszej nocy kilka patroli drogówki z szuszarką plus nieoznakowane radiowozy skutecznie studziły emocje mistrzów prostej.

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #402 dnia: 29 Stycznia 2023, 13:03:32 »
Zapraszam na nocną przejażdżkę po Łodzi. Nic nie będzie Cię blokowało tyle że bez prawa jazdy wrócisz bo wczorajszej nocy kilka patroli drogówki z szuszarką plus nieoznakowane radiowozy skutecznie studziły emocje mistrzów prostej.

Owszem, ale jak jedziesz w terenie zabudowanym i doganiasz hybrydę to co sobie możesz pomyśleć o spalaniu.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #403 dnia: 29 Stycznia 2023, 19:49:43 »
Wracając do tematu spalania - ostatni wypad do Austrii
Zabrze-Liezen w dwie osoby - 600km prawie cały czas autostrady ale piewrsze 150 km z predkościami ok 60-80 km/h bo A1 i dalej w Czechach odśniezona na biało, pomiędzy pasami zwały śniegu, bardzo niebezpieczne przy zmianie pasa itd, itd - średnie spalanie 7.3
Austria na miejscu, drogi lokalne, góry - 7.3
Liezen-Zabrze w trzy osoby - 600km warunki dobre ale odcinakmi silny czołowy wiatr - 8.4

Prędkości na autostradach 130 lub mniej w zalezności od warunków i znaków. Boks z nartami na dachu. Średnio z całej trasy 7.7
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #404 dnia: 29 Stycznia 2023, 20:19:50 »
Pytanie do posiadaczy hybryd. Korci Was żeby na trasie do ok. 100km w jedną stronę korzystać z dróg gdzie hybryda może się wykazać niskim spalaniem? Mówię o sytuacjach gdzie niezbyt zależy Wam na czasie.
Przez ostatnie pół roku celowo "oglądam" się za Ravkami na ekspresówkach i autostradach i jakby ich mniej było niż w mieście :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl