Autor Wątek: Spalanie hybrydy  (Przeczytany 211683 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tookie

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4
Odp: Spalanie hybrydy
« Odpowiedź #900 dnia: 16 Lutego 2024, 06:01:20 »
Dokładnie tak. Nie wiem kto tam u was dobiera flotę, ale chyba powinniście się rozejrzeć za kimś innym. Rav4 w hybrydzie do takich zastosowań brzmi jak ford mustang dla kuriera:)

No wlasnie sam wybieralem… 15 lat zawsze koncern VW i mowie … a dam szanse moze toyocie. Ravka fajne auto ale nie na niemieckie autobany. :p

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #901 dnia: 16 Lutego 2024, 07:33:05 »
Ja to bym w ogóle na suvy nie patrzył przy twoim zastosowaniu, tylko na jakieś opływowe sedany. No, a tu jeszcze dochodzi słabe wygłuszenie i hybryda, która w zasadzie jest nieużywana

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #902 dnia: 16 Lutego 2024, 08:00:27 »
Ja to bym w ogóle na suvy nie patrzył przy twoim zastosowaniu, tylko na jakieś opływowe sedany. No, a tu jeszcze dochodzi słabe wygłuszenie i hybryda, która w zasadzie jest nieużywana
Dokładnie, autostrada i suv to głupi pomysł. No chyba, że Porsche. :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #903 dnia: 16 Lutego 2024, 08:17:45 »
Jakkolwiek uważam, że Twój wynik 25% poniżej przeciętnej jest imponujący.
W życiu jest tak, że 25% ludzi robi coś dobrze, 50%średnio, a 25% marnie. Imponujące wyniki to ma Bartek, do którego mi jeszcze daleko. Nie wiem do której grupy Ty się zaliczasz, ale zawsze możesz nad sobą popracować .
Te Mercedesy gla widzę.
Nie jestem pewny czy dobrze widzisz, bo kiedyś wielkość jego wnętrza porównywałeś do Yaris Cross i pisałeś, że to ten sam segment.
To ilu tych kierowców wzięto pod uwagę?
Wszyscy na świecie którzy korzystają z funkcji apki Mercedes me, a tam jest np. zdalne sterowanie samochodem, nadzór usługi parkingowej itp. razem 22 funkcje.
Dokładnie, autostrada i suv to głupi pomysł. No chyba, że Porsche.
SUV dla mnie musiał byc bo już kręgosłup doskwiera. Porsche Macan brałem pod uwagę przy swoim zakupie, ale w cenie mojego GLA 35 AMG, miał  mniej mocy i marne wyposażenie.
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2024, 08:21:28 wysłana przez pireus »

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #904 dnia: 16 Lutego 2024, 15:48:42 »
W życiu jest tak, że 25% ludzi robi coś dobrze, 50%średnio, a 25% marnie. Imponujące wyniki to ma Bartek, do którego mi jeszcze daleko. Nie wiem do której grupy Ty się zaliczasz, ale zawsze możesz nad sobą popracować .

Robiłeś badania CBOŚ czy coś innego?

To ilu tych kierowców wzięto pod uwagę?
Wszyscy na świecie którzy korzystają z funkcji apki Mercedes me, a tam jest np. zdalne sterowanie samochodem, nadzór usługi parkingowej itp. razem 22 funkcje.

Straszny wielki brat musi wiedzieć wszystko, zero prywatności. Współczuję

Dokładnie, autostrada i suv to głupi pomysł. No chyba, że Porsche.
SUV dla mnie musiał byc bo już kręgosłup doskwiera. Porsche Macan brałem pod uwagę przy swoim zakupie, ale w cenie mojego GLA 35 AMG, miał  mniej mocy i marne wyposażenie.

Żałuj bardzo że nie wziąłeś Macana przewaga z tym małym Gla to więcej komfortu i przestrzeni

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #905 dnia: 16 Lutego 2024, 16:21:27 »
Na autostradę to była R-klasa albo Lexus LM.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

pireus

• Gość
« Odpowiedź #906 dnia: 16 Lutego 2024, 16:26:33 »
Żałuj bardzo że nie wziąłeś Macana przewaga z tym małym Gla to więcej komfortu i przestrzeni
Nie żałuję. Komfortu wcale nie ma więcej, bo nie posiada adaptacyjnego zawieszenia, ma  mniejszą moc i w cenie która mogłem zapłacić był golasem bez wentylowanych , skórzanych foteli, szyberdachu, adaptacyjnego tempomatu, HUD-u i wielu innych dodatków. A do jazdy samemu lub w 2 osoby przestrzeni mam wystarczająco dużo. Po jeździe próbnej byłem trochę rozczarowany. Może następnym razem, za 2-3 lata, ale wtedy pewnie będzie tylko elektryk
Straszny wielki brat musi wiedzieć wszystko, zero prywatności. Współczuję
W Toyocie masz podobnie jeżeli chodzi o śledzenie, tylko mniej funkcji użytecznych do zdalnej obsługi samochodu.
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2024, 16:30:43 wysłana przez pireus »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #907 dnia: 16 Lutego 2024, 17:07:04 »
Imponujące wyniki to ma Bartek, do którego mi jeszcze daleko
Chyba nawet Bartek nie jest 25% poniżej średniej tego modelu. Przy czym on, w przeciwieństwie do ciebie, otwarcie przyznaje, że jeździ po prostu wolno.

Nie jestem pewny czy dobrze widzisz, bo kiedyś wielkość jego wnętrza porównywałeś do Yaris Cross i pisałeś, że to ten sam segment
Nigdy nic takiego nie napisałem. Jak zwykle nie zrozumiałeś

pireus

• Gość
« Odpowiedź #908 dnia: 16 Lutego 2024, 17:47:05 »
Chyba nawet Bartek nie jest 25% poniżej średniej tego modelu. Przy czym on, w przeciwieństwie do ciebie, otwarcie przyznaje, że jeździ po prostu wolno.
I co ja Ci na to poradzę?

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #909 dnia: 18 Lutego 2024, 21:26:24 »
Imponujące wyniki to ma Bartek, do którego mi jeszcze daleko.

W odpowiedzi do twojej wypowiedzi. 
Staram sie bardzo przewidywać wszystkich użytkowników drogi  i warunków na drodze. Obchodzę sie z pedałem delikatnie , wykorzystując pedał gazu umiarkowanie odpowiednio do warunków . Dla mnie 15 min póżniej nie ma znaczenia w porównaniu dla wariata na lewym pasie który gna 200.... i dojedzie do celu 15 min wcześniej ;)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #910 dnia: 17 Marca 2024, 22:19:03 »
W weekend był Wrocław. Łącznie 350 km w cztery osoby. Od Zabrza to praktycznie 100% jazda autostradą. Prędkość na tempomacie 135 ale wiadomo, ze czasami trzeba zwolnić więc średnia wyszła 86.  Z tych 350 km w trybie elektrycznym przejechane 38 km....

Spalanie średnie z kompa 8.0 / 100  - w jeździe autostradowej nie ma się co czarować że hybryda cos tam daje.

Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #911 dnia: 23 Marca 2024, 20:43:02 »
Jazda w ostatni czwartek Łódź-Wwa-Lodz
Ok 18 wyjazd, A1+A2. Do Wwy jazda 100-130. Czas przejazdu wydłużony przez pobyt na McD 15 min raczej z lekkim wiatrem i wyszło 6.5.
Przy podobnej jeździe podobne wynik osiągałem Avensisem T27 1.8.

Powrót po 23 pod wiatr/deszcz i też postój do 10min, jazda 130-140 i wyszło 7.6. Niestety powierzchnia "żagla" stawia mocny opór pod jakikolwiek wiatr.

Już nie raz zauważyłem, że Wwy auto zawsze pali mniej.

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #912 dnia: 23 Marca 2024, 20:56:38 »
Aurisem hybrydowym jadąc 120-130 do Warszawy na lotnisko mam 5.5 a za chwilę z powrotem do Łodzi 6.5.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #913 dnia: 05 Maja 2024, 15:36:54 »
Trasa Jezioro Czorsztynskie z Kielc i efekt rewelacyjny wszystko w jednym baku.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Offline kocur77

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Mazda CX30
« Odpowiedź #914 dnia: 11 Maja 2024, 22:54:25 »
Kraków - Liptowski Mikulasz (Tatralandia). W jedną stronę 165 km - trochę zakopianka potem krajowe i Słowacja przez góry (ominięcie winietek).
Tam 5.0
Z powrotem 4.8

Bez boxa, 3 osoby pełny bagażnik. Rewelacja i tyle w temacie spalania.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl