0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Witam, dziękuję kolego za podesłanie linka do tematu.Przeczytałem, nic dobrego z tego nie wynika. Jeśli po kolejnych dwóch latach znaowu skoroduje? to kto będzie kupował ten szmelc? Mała szansa na sprzedaż używanej ravki.
Czemu mają Cię odprawić z kwitkiem ? Przecież Toyota nie zabrania, a nawet zaleca wykonanie dodatkowej konserwacji. W niektórych ASO (np. w Kielcach) nawet oferują oprysk podwozia woskiem.Ponadto gdy powierzchnię styku gniazda z wtykiem HV pokryje się woskiem (który w razie potrzeby bez problemu można usunąć) to woda z solą się tam nie dostanie i nie spowoduje uszkodzeń.Przez analogię - jeśli zrobisz sobie ceramikę (której też nikt nie zabrania robić), a wystąpi korozja perforacyjna od wnętrza - to przecież ASO ci nie odmówi naprawy gwarancyjnej z tego powodu, że jest ceramika.
Mi powiedzieli, że jeżeli nie ma błędu, to nie mogą otworzyć tego złącza. Ale wcześniej mam maila, gdzie ich poprosiłem o weryfikację wskazując dokładnie jakie złącze, na podstawie jakiego biuletynu.
To po stronie ASO jest obowiązek udowodnienia, że takie działanie miało wpływ na awarię.